Top 5 beste Netflix films van 2023

Article
zaterdag, 30 december 2023 om 10:00
the wonderful story of henry sugar n 00 21 26 13 1f1701085153
Er zijn wederom weer behoorlijk veel goede Netflix Original films uitgekomen dit jaar. XGN zet de beste vijf vandaag op een rijtje. Zit jouw favoriete Netflix Original er tussen?

5. The Wonderful Story of Henry Sugar

We beginnen deze lijst door enigszins vals te spelen, The Wonderful Story of Henry Sugar is namelijk een korte film van een bekende en gerespecteerde regisseur in Hollywood genaamd Wes Anderson. Met zijn karakteristieke, kleurrijke stijl weet hij dit verhaal van auteur Roald Dahl op een bijzonder leuke manier te vertellen.
Met hoofdrollen voor Dr. Strange-acteur Benedict Cumberbatch, Slumdog Millionaire-acteur Dev Patel en filmlegende Ralph Fiennes weet deze enorme ensemblecast in slechts 39 minuten toch een voldaan verhaal te vertellen die de kijker erg zal boeien.
In deze korte film is te zien hoe het niks kunnende personage Henry Sugar (gespeeld door Benedict Cumberbatch) verliefd lijkt te raken op gekken en daarna accepteert dat hem dit niet gelukkig maakt.
leave the world behind n 01 10 37 21 fr ff1703865737

4. Leave the World Behind

Een onverwachte hit dit jaar bleek de film Leave The World Behind te zijn. Deze film heeft een enorm grote sterrencast met namen zoals Julia Roberts, Mahershala Ali, Kevin Bacon en Ethan Hawke. Deze film wist veel fans te boeien met zijn interessante plot en vele plottwists.
In de film is te zien hoe regisseur Sam Esmail (bekend van onder andere Mr. Robot) het verhaal vertelt over het koppel Amanda (Roberts) en Clay (Hawke) die samen met hun kinderen een luxe huisje huren voor een weekendje weg, om daar even lekker tot rust te komen. Dat weekend is alleen niet zo rustgevend als het koppel wordt gestoord door twee vreemden die menen dat het hun huis is. Als zij het nieuws melden dat ze met spoed moeten schuilen voor een levensgevaarlijke cyberaanval gaat alles mis. De families moeten accepteren dat het een reële mogelijkheid kan zijn dat de wereld, hoe ze het kennen, vergaat.
the killer michael fassbenderf1699972171

3. The Killer

David Fincher's (Se7en en Fight Club) is dit jaar weer terug met een nieuwe, kille film. In The Killer speelt Michael Fassbender een huurmoordenaar die alles volgens het boekje doet en nooit afwijkt van zijn eigen regels.
De naamloze huurmoordenaar reist af naar Parijs om daar een opdracht uit te voeren. Nadat de aanslag misgaat en zijn geliefden het doelwit worden van een mysterieuze handhaver (Tilda Swinton), begint de huurmoordenaar aan een erg bloederige wraak.
nimonaf1703257275

2. Nimona

Deze animatiefilm bleek een goede film te zijn met een erg karakteristieke animatiestijl, vergelijkbaar met de animatie in Spider-Man: Across the Spiderverse en in Puss in Boots 2: The Last Wish.
Nimona werd eigenlijk eerst geannuleerd en werd vervolgens opgepakt door Netflix. Dit bleek een gouden zet te zijn aangezien de film goed werd ontvangen door zowel critici als abonnees van de streamingdienst.
De film gaat over een ridder die onschuldig blijkt te zijn in een moordzaak. De enige in de wereld die zijn onschuld kan bewijzen is de puberende en erg rebellerende Nimona, een meisje die van gedaante kan veranderen. De twist in de animatiefilm ligt erin dat Nimona misschien wel een monster is die de ridder heeft beloofd uit te moorden.
maestro bradley cooperf1702631926

1. Maestro

Maestro is een biografische Netflix film over de muzikale legende Leonard Bernstein (gespeeld door Bradley Cooper) en zijn partner Felicia Montealegre (gespeeld door Carey Mulligan). Het verhaal begint in 1943, toen Bernstein nog assistent-dirigent was voor het New York Philharmonic, vlak voor zijn debuut als een echte dirigent. Zijn leven wordt hierna helemaal op zijn kop gegooid wanneer hij helemaal hopeloos verliefd lijkt te worden op de jonge actrice Felicia Montealegre.
Cooper speelt niet alleen de hoofdrol in Maestro, het is ook de tweede film die hij zelf regisseert. Eerder maakte Cooper zijn regiedebuut in 2018 met A Star is Born. In deze film gaf hij wederom zichzelf de hoofdrol, naast pop-icoon Lady Gaga.