De 10 beste ouder-kind duo's in Hollywood - Part 2

Article
zaterdag, 30 december 2023 om 15:00
the king lily rose deppf1703853965
In Hollywood zie je nogal vaak dat de appel niet al te ver van de boom valt. We ranken vandaag de overige vijf van de tien beste ouder-kind duo's in Hollywood als het gaat om acteren.

Johnny en Lily Rose Depp

Johnny Depp is natuurlijk misschien wel één van de bekendste acteurs ter wereld. Met rollen als bijvoorbeeld Edward Scissorhands of Willy Wonka in de film Charlie and the Chocolate Factory heeft hij zijn strepen verdiend in Hollywood. Maar is uiteraard het meest bekend door zijn rol als Jack Sparrow in de Pirates of The Caribbean franchise.
De acteur heeft in zijn leven behoorlijk veel liefjes gehad en uit deze relaties zijn ook wat liefdesbaby’s uitgekomen. Lily Rose Melody Depp is de dochter van de acteur en Franse zangeres Vanessa Paradis. Lily begon, door haar dubbele nationaliteit, voornamelijk in Franstalige films maar heeft ook al naam gemaakt met haar rol in The King (de film met Timothée Chalamet in de hoofdrol).
zoe kravitz the batmanf1703854124

Lenny en Zoë Kravitz

Zanger Lenny Kravitz staat bekend om zijn ellenlange lijst van geweldige rock nummers. Vooral zijn nummer zoals American Woman, Are You Gonna My Way en uiteraard misschien wel zijn meest bekende nummer Fly Away.
Dochter Zoë Kravitz is al sinds 2007 (sinds haar negentiende levensjaar) actief als actrice en heeft rollen weten te verdienen in The Divergent franchise, diverse X-Men films en Mad Max: Fury Road. Maar ze breekt nu toch vooral door als Selina Kyle alias Catwoman in de The Batman film met Robert Pattinson.

Uma Thurman en Maya Hawke

Uma Thurman staat in de wereld der film bekend vanwege haar werken aan films met regisseur Quentin Tarantino, zoals Kill Bill (volume 1 & 2) en de cult classic Pulp Fiction. Ze wordt dan ook gezien als de muze van Tarantino.
Maya Hawke is niet alleen de dochter van Uma Thurman, maar ook van acteur Ethan Hawke. Ze is voornamelijk bekend geworden door haar rol in de mega populaire Netflix-hitserie Stranger Things als Robin Buckley. Ook schitterde ze al in films van Wes Anderson en zelfs Quentin Tarantino (in respectievelijk Asteroid City en Once Upon A Time In Hollywood).
Recent zijn de Uma Thurman en Maya Hawke ook samen op het grote doek verschenen. Het moeder dochter duo vertolkten namelijk beiden een rol in de film The Kill Room. Dit strijdt met het feit dat de ouders van Maya eerder liever niet hadden dat ze ging acteren. "Ze wilden ervoor zorgen dat ik een sterke ruggengraat had, mijn eigen passie ervoor en een goede werkethiek", zei Maya over haar ouders.
ben stiller zoolander 2f1703854277

Jerry en Ben Stiller

De inmiddels overleden acteur Jerry Stiller speelde jarenlang de rol van Frank Constanza in de populaire comedyserie Seinfeld. Hij was ook verder behoorlijk bekend door zijn rol als Arthur Spooner in The King of Queens.
Zoon Ben Stiller heeft natuurlijk ook al behoorlijk naam gemaakt in Hollywood. De inmiddels 58-jarige acteur kon zichzelf, net zoals zijn vader, vooral onderscheiden met rolletjes in komische films. Zo speelde hij onder andere de hoofdrol in de The Night At The Museum franchise, Tropic Thunder en de Zoolander films.

Val en Jack Kilmer

Acteur Val Kilmer was in de jaren 90 een absolute ster. De acteur speelde in onder andere prominente rollen in actiefilm Heat, de western Tombstone en speelde samen met Tom Cruise in de film Top Gun. En hij mocht zelfs de Batsuit van superheld Batman bekleden.
Nu de gezondheid van zijn vader drastisch verslechtert is het misschien wel tijd voor zoon Jack Kilmer om hem te vervangen. Ondanks dat Jack nog geen enorme rollen heeft verdiend, is hij met zijn jonge leeftijd (28) wel behoorlijk hard aan de weg aan het timmeren. Zo speelde hij Dead in de film Lords of Chaos, gebaseerd op het bizarre verhaal van de de Noorse metalband Mayhem.