Top 5 beste Nederlandse Michiel Huisman films - van ratten naar Spanje

Article
zaterdag, 30 mei 2015 om 16:39
xgn google image
De film The Age of Adaline met Blake Lively en de Nederlandse acteur Michiel Huisman is vanaf 18 juni te zien in de Nederlandse bioscopen. Maar wisten jullie ook dat de acteur, voorafgaand aan zijn Hollywoodcarrière, in Nederlandse films speelde? Bekijk hier de top 5 Nederlandse Michiel Huisman films!
Met een nominatie voor een Gouden Kalf, Gouden Leeuw en de Premio Arca Cinemagiovani-prijs kan Michiel Huisman al tevreden terugkijken op een mooie carrière in Nederland. De acteur zocht echter na het niet behalen van een prijs hogerop en is naar Amerika gegaan om zijn geluk te beproeven in Hollywood, waar hij aan de slag ging in de bekende serie Game of Thrones. Plotseling gaat zijn carrière met grote sprongen vooruit en kunnen wij mooi een lijst met de top 5 Michiel Huisman films uit Nederland schrijven.

5. Ratatouille

Ratatouille is niet de beste film van Michiel Huisman, maar werd wel heel positief ontvangen. De acteur sprak de Nederlandse stem in van Linguini, de menselijke vriend van de rat Remy. De film ontving in 2008 een Golden Globe Award voor de beste animatiefilm en Michiel Huisman heeft bij de vertaling van de film een grote prestatie neergezet. De rat uit de film kreeg een staartje, want dit was de laatste Nederlandse rol die Michiel Huisman speelde voordat hij naar Amerika vertrok.

4. Costa!

Costa! is een Nederlandse komedie uit 2001, een die gaat over proppers aan de Spaanse kust. De gelijknamende serie liep vier seizoenen lang en de film was het eerste grote Nederlandse kassucces in jaren. In de film speelt Michiel Huisman de rol van Bart en op 20-jarige leeftijd deed hij dat dan ook met passie.
De film werd door critici niet bepaald positief ontvangen, maar dat is vaker het geval bij films van Nijenhuis. Het publiek liep er wél warm voor. Hierboven kun je een korte preview van de film zien.

3. Volle maan

Volle maan is een Nederlandse film uit 2002 en was de negende best bezochte film van het jaar. In de film volgen we acht tieners die op kosten van hoofdrolspeler Daan Schuurmans op zeilvakantie gaan naar Mallorca. Michiel Huisman heeft in deze film een aanzienlijk kleinere rol dan dat hij nu heeft in The Age of Adaline. De acteur speelt namelijk de rol van Bobbie Zwiers en is één van de vrienden die mee mag op de reis.
Bekijk de bovenstaande trailer van Volle maan waarin je Michiel Huisman ziet schitteren als dummy. De film staat niet voor niks op plek 3! Ondanks dat het weer een film van Nijenhuis betreft die ook minder positief werd ontvangen door critici.

2. Phileine zegt sorry

Misschien staat Phileine zegt sorry voor Michiel Huisman zelf op plek nummer één in zijn persoonlijke toplijst, simpelweg omdat hij tijdens het filmen zijn grote liefde Tara Elders heeft ontmoet. Voor zijn acteerwerk kreeg de acteur een nominatie voor een Gouden Kalf. Helaas ging de prijs naar Tygo Gernandt, die een briljante rol speelde in Van God Los.
In Phileine zegt sorry volgen we Kim van Kooten in haar spannende en interessante leven met vriendje Max, uiteraard gespeeld door Michiel Huisman. De film werd erg positief ontvangen en kreeg meer dan 100.000 bezoekers. De film is absoluut een aanrader, zoals je in bovenstaande trailer kunt zien! Vrouwelijke fans zullen blij zijn met het feit dat de acteur in deze film ook met de billen bloot gaat.

1. Zwartboek

In Zwartboek speelt Michiel Huisman de rol van Rob Maalderink en heeft dus geen hoofdrol. Desondanks werd de film immens goed ontvangen en door sommigen omschreven als de beste Nederlandse film ooit. Op het Filmfestival van Venetië was de film genomineerd voor een Gouden Leeuw en won uiteindelijk de Premio Arca Cinemagiovanni-prijs voor de beste internationale film.
Ondanks dat Michiel Huisman geen hoofdrol had in de film, kan de film wel omschreven worden als de beste Nederlandse film met Michiel Huisman. Dit vanwege het feit dat de film zo goed scoort, onder andere dankzij Huismans acteerwerk. In Game of Thrones heeft de Nederlandse acteur een redelijk grote rol, maar is daar geen hoofdrolspeler. Toch wordt de acteur erg bewonderd vanwege zijn acteerwerk en bijdrage aan het geheel!
In Zwartboek speelt ook Carice van Houten, die voor haar acteerwerk een Gouden Kalf ontving in de categorie beste actrice. Laat nou net beide personen in de serie Game of Thrones voorkomen. Wat is voor jou de beste Nederlandse film waar Michiel Huisman in speelt?

Populair Nieuws