Wat is de E3 precies - Alle informatie op een rij

Article
door Anoniem
zondag, 31 mei 2015 om 11:00
xgn google image
De E3 begint over enkele weken en dan gaat het helemaal los in de gamesindustrie. Het kan zijn dat je nog niks over de E3 weet, maak je niet druk. XGN beantwoordt de vraag: Wat is de E3?

Wat is de E3?

Het antwoord op de vraag 'wat is de E3' is heel simpel: De E3 (Electronic Entertainment Expo voluit) is een jaarlijkse beurs voor de game-industrie. Dit jaar zal de E3 plaatsvinden in het Los Angeles Convention Center en duurt van 16 tot en met 18 juni. Om naar de E3 te mogen, kun je accreditatie aanvragen die dan wel of niet wordt geaccepteerd. Een serieus en/of populair medium kan sowieso op een 'ja' rekenen.

Wat is de E3 zijn geschiedenis?

De E3 is een grote beurs waar alle partijen (Sony, Microsoft, Nintendo, etc.) hun nieuwe producten laten zien, vroeger deed men dit allemaal apart. De eerste editie vond plaats van 11 tot en met 13 mei in 1995. De E3 ging vaak gepaard met aankondigingen van grote titels en nieuwe consoles, genoeg lekkers dus.

Waarom is de E3 zo belangrijk?

Wat is de E3 en wat maakt het nou zo belangrijk? De E3 is het moment om te knallen en dat gebeurt ook. Tijdens de E3 krijg je meer informatie over (je favoriete) games, nieuwe game aankondigingen, nieuwe trailers en soms nieuwe consoles.
Voor ontwikkelaars en uitgevers is de E3 het moment om te knallen, de hype wordt tijdens de E3 opgebouwd. Dit doen de ontwikkelaars en uitgevers door middel van persconferenties van grote partijen die nogal spectaculair zijn, op de volgende pagina lees je alles over deze persconferenties.

Persconferenties

De grote hoogtepunten van de E3 zijn de persconferenties, tijdens de persconferenties worden de grote aankondigingen gedaan. Op de E3 heerst ook grote concurrentie (Microsoft vs Sony bijvoorbeeld) en die proberen de beste persconferentie neer te zetten.
Een goede persconferentie kan betekenen dat mensen jouw games of consoles kopen, persconferenties zitten dan ook altijd vol met mooie aankondigingen, epische trailers en uithalen naar de concurrent.

Spectaculaire shows

De E3 heeft altijd een epische en speciale vibe onder de gamers, het zijn de belangrijkste dagen voor gamers, ontwikkelaars en uitgevers. Fanboys gaan live de persconferenties kijken die altijd erg spectaculair zijn. Activision laat altijd grote artiesten optreden tijdens de persconferenties. De shows zijn groot, vol actie en doordat alle partijen indruk proberen te maak word je helemaal weggeblazen door de E3.