Top 5 beste Nederlandse games voor Koningsdag

  Koningsdag is een typisch Nederlandse dag, waarop we typische vaderlandse activiteiten ondernemen. Op een dag als deze zou het toepasselijk zijn om een game van eigen bodem te spelen. Hier vind je de beste Nederlandse games.

  5. Action Henk

  Action Henk is een enorm grappige Nederlandse game van ontwikkelaar RageSquid. Dit is een jonge indie game studio en maakt voornamelijk grappige en vrolijke games voor de PC. Action Henk is één van de twee full-size games die RageSquid heeft gemaakt, de andere is CrashDrive 2.

  Action Henk is een speedrunning platformer in een omgeving gemaakt van speelgoed. Ren, spring en ontwijk hindernissen op de baan richting de finish. Je kunt met gamers van over de hele wereld racen, records breken en medailles winnen.

  4. De Blob

  De Blob is bedacht door acht studenten van de Game Design & Development van Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij zijn de oorspronkelijke ontwikkelaars van de Blob, maar de game werd opgemerkt door THQ en het bedrijf kocht de rechten van de game over. Hoewel een Amerikaans bedrijf de games ontwikkelde die wij nu kennen, ligt de oorsprong nog steeds in ons koude kikkerlandje.

  Wanneer alle kleur uit Prisma City is weggehaald, komt de Blob in actie. De kwade Blob Comrade Black haat kleur en heeft ervoor gezorgd dat er geen enkele kleur meer in het stadje te bekennen is. Jouw taak is om het stadje Prisma City weer kleur te geven en de strijd aan te gaan met Comrade Black.

  3. Luftrausers

  Vlambeer bracht in 2014 een nieuwe Nederlandse game uit, namelijk Luftrausers. Vlambeer heeft als missie om arcade terug te brengen. Dit is te zien in de stijl van zijn games, die er altijd wat blokkerig uitzien. Andere games van Vlambeer zijn bijvoorbeeld Ridiculous Fishing en Super Crate Box.

  In Luftrausers ga je terug in de tijd naar de retro games. In deze 2D game ben jij de piloot van je eigen vliegtuigje. Je moet zo veel mogelijk vliegtuigen uit de lucht schieten en schepen laten zinken. De game is behoorlijk hectisch dus probeer je stress maar onder controle te houden.

  2. Overlord

  Overlord is ontwikkeld door Thriumph Studios, een ontwikkelaar die zich heeft gevestigd in Delft. Het heeft drie games in de franchise gemaakt, maar inmiddels is het werk overgegeven aan de Britse ontwikkelaar Codemaster. Codemaster gaat de nieuwe game Overlord: Fellowship of Evil uitbrengen voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

  Overlord was de eerste Nederlandse game voor next-gen. Hierin speel je de Overlord en stuur je jouw minions aan. Je moet de zeven helden, de moordenaars van de vorige Overlord, vermoorden. Elk deel van de franchise heeft zijn eigen verhaal en je kunt er dus inspringen wanneer je dat wilt.

  1. Killzone franchise

  Eén van de beste Nederlandse games is toch wel Killzone. De game heeft inmiddels al zo’n vier games in zijn hoofdserie en twee losstaande games. De games worden gemaakt door Guerrilla Games, een gameontwikkelaar die gevestigd is in Amsterdam. Behalve Killzone hebben de ontwikkelaars van Guerrilla Games in 2004 nog een andere game gemaakt, namelijk Shellshock Nam ’67.

  Killzone gaat over een interplanetaire oorlog tussen de ISA en de Helghast. In die tijd vindt er veel kolonisatie plaats op de planeten en wil Helghast de planet Vekta overnemen. Maar dit laat ISA niet zomaar gebeuren, zij verdedigt haar planeet en gaat de strijd aan met de Helghast.

  Killzone: Shadow Fall

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.