Top 5 beste muziekfilms op Netflix

Article
donderdag, 28 januari 2021 om 16:30
cashf1611574853
Voorlopig hebben we nog steeds te maken met strenge coronamaatregelen en met de avondklok wordt het er ook niet gezelliger op. Mede daarom groeien diensten als Netfix erg hard, maar welke films moet je dan kijken? Wij besloten jullie een handje te helpen en hebben de beste muziekfilms op Netflix op een rijtje gezet. Dit is de top 5 muziekfilms op Netflix.

5. Tricky Dick and the Man in Black

We beginnen met de muziekdocumentaire Tricky Dick and the Man in Black. De film gaat over de countrylegende Johnny Cash. Cash was begin jaren ’70 ongekend populair in de Verenigde Staten. Cash was populair in zowel het conservatieve zuiden als bij de democraten. We hebben het hier over de periode tijdens de Vietnamoorlog en president Nixon nodigde Cash vervolgens uit in het witte huis. Het zorgde voor een bijzonder optreden, dat voor Nixon niet helemaal ging zoals gehoopt.
Als je toch op de Johnny Cash-tour bent is de film Walk the Line met Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon ook zeker een aanrader. Walk the Line staat alleen niet op Netflix en komt daarom niet voor in deze top vijf.

4. Begin Again

Op de vierde plek staat de muzikale drama-/komediefilm Begin Again. Het verhaal gaat over een singer-songwriter die het op haar manier probeert te maken in de harde muziekwereld. Dit gaat alleen niet zonder slag of stoot, zeker niet wanneer haar ex-vriend wel succes heeft.
In Begin Again zien we Keira Knightley, Mark Ruffalo (bekend als The Hulk), James Corden en Adam Levine (zanger Maroon 5).

3. Bloed, zweet & tranen

Op de derde plek vinden we een stukje Nederlands trots. In het voorjaar van 2015 verscheen de film Bloed, zweet en tranen, een bijzondere film die je meeneemt in het leven van André Hazes.
De film werd in 2015 bekroond met drie Gouden Kalven en is nu te zien op Netflix. Martijn Fisher mocht in deze film André Hazes spelen, daarnaast zien we ook Hadewich Minis, Fedja van Huêt en Mathue Hinzen voorbijkomen.

2. La La Land

We zijn alweer aangekomen bij de nummer twee en daar vinden we de met zes Oscars bekroonde film La La Land. De muzikale film verscheen eind 2016 en was een gigantisch succes.
De films is nu ook op Netflix te zien, maar welke acteurs zien we allemaal in deze succesfilm? De twee hoofdrollen zijn weggelegd voor Ryan Gosling en Emma Stone. Maar daarnaast zien we ook ngo Amiée Conn, Terry Walters, Thom Shelton en Cinda Adams.

1. A Star is Born

We eindigen met een muziekfilm uit 2018 met in de hoofdrol Lady Gaga en Bradley Cooper. We kunnen het hier natuurlijk maar over één film hebben en dat is A Star is Born.
De muzikale liefdesfilm gaat over Ally (Lady Gaga) en Jack (Bradley Cooper). Jack is een bekende countryrock artiest die het al gemaakt heeft in het vak. Ally breekt tijdens de film ook door en timmert lekker aan de weg. Met Jack gaat het alleen steeds minder goed en hij neemt ook steeds meer alcoholische versnaperingen en drugs.

Populair Nieuws