Top 5 beste mobiele Nintendo games die je makkelijk kunt spelen

  Eerst wilde Nintendo niets met de mobiele markt te maken hebben. Toch verschijnen er nu regelmatig applicaties en games van Nintendo franchises. Lees hier de top 5 beste mobiele Nintendo games.

  5. Pokémon Duel

  We beginnen deze top 5 beste mobiele Nintendo games met Pokémon, een franchise waarvan al veel mobiele applicaties en games zijn verschenen. Zo heb je bijvoorbeeld Camp Pokémon en wordt er ook gewerkt aan een game gebaseerd op de 'zeer waardevolle' Splash-move van Magikarp. Recent zijn onze Pokémon-vriendjes ook naar Pokémon Duel gekomen.

  In het spel beschik je over zes Pokémon die je kunt opstellen op een speelboard. Met deze Pokémon probeer je eigen grondgebied te beschermen terwijl je het grondgebied van vijandelijke Pokémon probeert binnen te dringen. Binnen dit vijandelijke gebied ligt een doellocatie die je probeer te bereiken. Wanneer dit lukt win je Pokémon Duel.

  Elk monstertje heeft een bepaald aantal stappen dat hij kan zetten op het speelbord. Wanneer je tijdens het verplaatsen tegen een vijandelijke Pokémon aanbotst ontstaat er een gevecht. In Pokémon Duel beschikken Pokémon over verschillende eigen unieke moves. Welk van deze moves je gebruikt, wordt bepaald door aan een rad te draaien.

  Pokémon Duel kan worden gedownload in zowel de App Store als via Google Play.

  4. Miitomo

  Bijna iedereen gebruikt wel een vorm van social media. Twitter, Facebook, Instagram, het is allemaal al niet meer uit ons leven weg te denken. Ook Nintendo is met de hype meegegaan en heeft daarbij haar eigen applicatie ontwikkeld waarmee je mensen op de hoogte houdt van wat er in jouw leven speelt. Miitomo kan niet missen in deze top 5.

  In Miitomo krijg je verschillende vragen voorgelegd en vervolgens kun je dan een antwoord geven op deze vraag. Deze vragen worden dan voorgelegd aan vrienden en zij kunnen op hun beurt ook de vraag beantwoorden of reageren op jouw antwoord. Op deze manier kun je gekke dingen over mensen te weten komen, die je anders nooit had geweten.

  De applicatie stelt standaardvragen zoals 'wat heb je vorige week gedaan' en 'is jou iets opgevallen wat de laatste tijd erg populair is geworden?' Het spel stelt ook persoonlijkere vragen zoals: 'welke eigenschap zoek je het best in een partner' en 'wat van je Mii-personage vertegenwoordigt het meest je echte jij?' Er worden regelmatig nieuwe vragen toegevoegd.

  Daar Miitomo vrienden dichter bij elkaar brengt met interessante vragen, heeft het spel een plekje veroverd in deze Top 5 beste mobiele Nintendo games.

  3. Super Mario Run

  Alle appstores staan wel vol met die eindeloze runners waarbij je over een platform rent en vervolgens verschillende obstakels moet ontwijken. Zo wordt dit type game voor zo'n beetje elke franchise gebruikt, zoals Sonic. Ook Mario kreeg zijn eigen endless runner.

  In Super Mario Run bestuur je Mario door verschillende spelwerelden. Het spel kent in het totaal 24 levels. In tegenstelling tot veel andere endless runners is het in Super Mario Run de bedoeling om zoveel mogelijk levels te voltooien. Tijdens het voltooien van deze levels kun je munten verzamelen, zoals je dat gewend bent uit de klassieke Mario Games.

  Qua uiterlijk is het spel vergelijkbaar met de games van de console. De sprites van de levels zijn hier ook letterlijk van overgenomen van New Super Mario Bros. In het spel loopt Mario automatisch, terwijl je hem laat springen door met je vinger op het scherm te tikken. Wanneer Mario een kleine vijand of groene buis tegenkomt, springt hij hier automatisch overheen.

  Super Mario Run is niet free-to-play. Alhoewel je de applicatie gratis kunt downloaden, kun je alleen de eerste drie levels gratis uitproberen. Alle andere levels staan achter een een betaalmuur van 10 euro. Om te kunnen spelen moet je verbonden blijven met internet.

  Super Mario Run is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Applestore en komt nog naar Android. Voor de Androidrelease is vooralsnog geen datum bekend.

  2. Fire Emblem Heroes

  Fire Emblem is al jaren populair. Daarentegen wint het sinds de release van de mobiele game Fire Emblem Heroes alleen nog maar meer populariteit. Fire Emblem heeft dan ook een behoorlijk mooie plek weten te bereiken in deze top 5.

  Je speelt het spel op een 8x6 grid. Op dit grid worden verschillende karakters van de Fire Emblem-serie opgeroepen om te vechten tegen vijanden die zich ook op dit grid bevinden. Je verplaatst je personages één voor één en mag een vijand aanvallen wanneer je naast deze vijand staat. Wanneer je al je karakters hebt verplaatst is je vijand aan de beurt om ook al zijn karakters over het speelbord te bewegen en eventueel jouw karakters aan te vallen.

  In Fire Emblem Heroes kun je met een grote hoeveelheid karakters spelen. Al deze karakters hebben hun eigen rangen waarbij de hoogst mogelijke rang een vijf-sterren rank is. In je team heb je zes helden en het fijnste is het natuurlijk als al die vijf helden de maximale rank hebben. Hoe sterk deze helden zijn wordt daarentegen op een willekeurige wijze bepaald.

  Fire Emblem Heroes is verkrijgbaar sinds 2 februari. Je kunt spel gratis downloaden voor je mobiele apparaat. Het spel werd eerder aangekondigd en toegelicht in een Nintendo Direct.

  1. Pokémon GO

  Maar de absolute topper is toch echt wel Pokémon Go. Deze game wist zo een hype bij verschillende spelers te creeëren dat hij niet kan ontbreken op deze plaats in de top 5 mobiele Nintendo games. Zo wist Pokémon GO mensen de straat op te krijgen om juist die speciale Pokémon aan hun collectie toe te voegen.

  In Pokémon GO is het de bedoeling dat je de straat op gaat. Vervolgens loop je naar verschillende locaties waar Pokémon verstopt zitten om deze te vangen. Als je een Pokémon vangt krijg je hier ook snoepjes van dit specifieke soort van. Als je meerdere van dezelfde snoepjes bezit kun je een Pokémon hiermee laten evolueren.

  Er worden nog regelmatig Pokémon GO-evenementen en updates georganiseerd. Zo kon je op Valentijnsdag nog dubbele suikerzoete snoepjes binnenhalen met het vangen van Pokémon. Ook voegt Niantic aan Pokémon GO de tweede generatie Pokémon toe, zodat er nog meer Pokémon gevangen kunnen worden.

  Sinds de release hebben een heleboel onderneming ingespeeld op de enorme hype die rond Pokémon Go hing. Zo maakte de supermarktketen Albert Heijn haar eigen Pokémappie, om zo de Pokémon GO Nederland locaties in kaart te brengen. Ondertussen gebruikten zij deze applicatie ook om dan aan te geven waar haar eigen winkels lagen.

  Pokemon Duel

  Verkijgbaar vanaf 24 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.