Top 5 beste locaties om VR te spelen in Nederland

Article
vrijdag, 01 juli 2022 om 15:00
affiliate 936x480 nl en uitjesbureau logo vodafonef1656517051
Tegenwoordig zie je steeds meer dat virtual reality voor een meesterlijke ervaring kan zorgen. Toch kan lang niet iedereen de ruimte maken of het geld uitgeven aan een complete VR-setup. Gelukkig zetten wij de vijf beste locaties om VR te spelen in Nederland voor je op een rijtje.

1. The Park Playground Amsterdam

Locatie: Rigakade 10 in Amsterdam, 7 dagen per week geopend
The Park Playground in Amsterdam is een feit. De ervaring biedt een mix van avontuur, spanning en entertainment voor 2 tot 8 personen. In een ruime kamer heb je onwijs veel vrijheid met de VR-bril op je neus om jezelf helemaal onder te dompelen in een andere wereld.
Een groot voordeel aan de nieuwe locatie van The Park Playground is dat de VR-brillen compleet nieuw zijn. Dat betekent dat je de beste techniek in de brillen hebt zitten, waardoor je niet misselijk wordt van het spelen. Dit is een grote reden om van deze VR-ervaring gebruik te maken! Bovendien kun je terecht met wel acht spelers.
Op de gloednieuwe locatie in Amsterdam kun je uit vijf free roam ervaringen kiezen: The Heist, The Hallow, De Mol, NANOCLASH en Mission Planet X. Iedere ervaring voorziet je van een compleet andere setting waar je 60 minuten lang van kunt genieten. Zo is het net alsof je op een buitenaardse planeet zit, zoals je in de video hieronder kunt zien!

2. VR World

Locaties: Nassaustraat 2 in Breda
Mocht je wat zuidelijker wonen, kun je ook in Breda genieten van een VR-ervaring. Bij VR World kun je namelijk voor een scala aan opties terecht. Daar kun je maar liefst 17 VR Escape Rooms bezoeken, wat betekent dat de keuze onwijs divers is.
Anderzijds kun je kiezen voor VR multiplayer. Via deze optie heb je verschillende games om te spelen die variëren tussen minigames, zombies knallen en pijl & boog schieten om maar wat te noemen. Uiteraard kun je ook voor een solo ervaring kiezen in VR. Daar heb je 50 opties voor.
pexels sound on 3761118f1631265010

3. The VR Room Amersfoort

Locatie: Piet Mondriaanplein 59A in Amersfoort
Een andere locatie die het bezoeken zeker waard is, is The VR Room Amersfoort. Hier kun je verschillende VR Escape Rooms en VR Play Experiences ervaren. Ook dit doe je met meerdere mensen, namelijk in groepen van 4 of 6 spelers.
Met de Escape Rooms krijgt iedereen zijn eigen VR-bril waarna je samen allerlei uitdagingen moet oplossen. Het plezier van de escape room krijgt dan ook een diepere laag. The VR Room kun je overigens ook kennen van haar locatie in Utrecht, waar we eerder al eens geweest waren voor de lasergame ervaring, zoals je hieronder kunt zien.

4. Lightning VR

Locaties: Asterweg 19E1 in Amsterdam, Rijksstraatweg 43 in Delfgauw
Ook Lighting VR mag niet ontbreken op het lijstje met toffe VR-locaties in Nederland. Voorheen stond het bekend als VR Arcade, maar na een rebranding zijn de experiences weer helemaal terug op een locatie in Amsterdam en één nabij Delft.
Ongeacht de locatie kun je van tal van VR-games genieten. Zo kun je kiezen uit vier verschillende free roaming ervaringen, het soort ervaringen dat je ook bijvoorbeeld bij The Park Playground kunt vinden. Bij Lighting VR kun je vervolgens groepen samenstellen tot 20 spelers, al zijn er nog speciale groepsarrangementen voor als je een nog grotere groep hebt.
pexels photo 1233351f1654236374

5. Amaze VR

Locaties: Torenstraat 140 in Den Haag
Als laatste is er ook nog Amaze VR. Deze locatie staat bekend om haar overvloed aan opties. Zo kun je hier teamuitjes plannen, een arcade middag ervaren, escape rooms doen, zombie shooters spelen of zelfs kinderfeestjes organiseren en dat natuurlijk allemaal in VR.
De locatie is voorzien van 60 vierkante meter die als free roam arena gebruikt wordt. Daar kun je met groepen genieten van een intense VR-ervaring. Mocht je liever voor de arcade-ervaring willen gaan, kun je voorafgaand aan je bezoek alvast kijken naar de verschillende games die ze in de aanbieding hebben.
Dit artikel is in samenwerking met The Park Playground.