Top 5 beste HBO series van het moment

Article
donderdag, 29 september 2016 om 12:17
xgn google image
HBO stop met uitzenden in Nederland. Tot 1 januari hebben kijkers de tijd om nog te zien wat ze willen via HBO zelf. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de 5 beste HBO series die je nog even snel moet kijken met je huidige abonnement.

5. Silicon Valley

In de high-tech goudkoorts van het moderne Silicon Valley zijn de mensen die het meest gekwalificeerd zijn het minst in staat om met succes om te gaan.
Silicon Valley is een hilarische serie over het leven van technologie geeks in de moderne wereld. In de serie heb je Richard Hendriks die werkt voor het succesvolle bedrijf van ondernemer Gavin Belson. In zijn vrije tijd is hij voornamelijk bezig met het sleutelen aan een muziekprogramma dat gebruik maakt van een compressie algoritme dat binnen de industrie als revolutionair wordt beschouwd.
Belson en ook een steenrijke durfkapitaalverstrekker genaamd Peter Gregory zijn geïnteresseerd in de ontwikkeling. Uiteindelijk krijgt Hendriks hulp van een paar programmeurs en komt voor een dilemma te staan, want aan wie verkoopt hij zijn programma?
Silicon Valley is innovatief en zit boordevol humor. De acteurs hebben goede teksten en in elke aflevering zit wel weer iets interessants.
78855 1

4. Black Sails

We kennen allemaal de Pirates of the Carribean films, die het piratenleven er avontuurlijk en grappig uit laten zien maar het niet erg realistisch afbeelden. Ja, Johnny Depp is leuk, maar erg spannend is Pirates of the Caribbean niet. Voor de piratenfans die wel wat spanning kunnen gebruiken is er sinds vorig jaar een nieuwe piratenserie op HBO: Black Sails.
Black Sails is een Amerikaanse serie die zich afspeelt rond de avonturen van Kapitein Flint en zijn bemanning. Ze vechten voor het voortbestaan van New Providence Island, de meest beruchte vrijbuiter haven uit zijn tijd.
Het verhaal zelf speelt zich af in 1715, in het gouden tijdperk van de piraterij in de Caraïben. New Providence Island, wat voorheen een Britse kolonie was is nu een vrijhaven waar beruchte zeerovers met de scepter zwaaien. Onder hen is Kapitein Flint de meest gevreesde man, maar met de Britse Marine die op het punt staat om terug te slaan leren we andere facetten kennen van de meedogenloze piraten.
78856 1

3. The Knick

Voor de Amerikaanse dramaserie The Knick moet je een zeer sterke maag hebben. De officiële trailer alleen al laat beelden zien die misschien niet iedereen even goed aankan. Dus misschien moet je dat broodje maar even laten liggen voordat je op afspelen klikt.
De historische serie speelt zich af in het Knickerbocker ziekenhuis in New York in 1900. De armste immigranten worden hier behandeld, maar er zijn meer mensen die hier overlijden dan dat er mensen zijn die gezond en wel weer het ziekenhuis uit wandelen. Chirurg John Tackery (Clive Owen) is de hoofdchirurg die kampt met een cocaïne en opium probleempje. Nadat zijn voorganger zelfmoord pleegde en hij gepromoveerd werd, werd het zijn doel om het hoge sterfcijfer naar beneden te halen.
The Knick is zeker wel een bloederige serie, maar naast deze scenes is het een mooie drama. De serie is donker, snel en zit vol met drama en rauwheid wat je bijvoorbeeld weer niet terug ziet in series zoals Grey's Anatomy.
78859 2

2. Quarry

Mac Conway is een marinier die in 1972 na een tour of duty in Vietnam thuiskomt. Hij krijgt alleen niet het welkom terug waar hij op gehoopt had. Als hij terugkeert naar Memphis komt hij erachter dat zijn dierbaren liever niets met hem te maken willen hebben en dat de gehele gemeenschap hem uitspuwt.
Ondertussen worstelt Conway met zijn eigen ervaringen in Vietnam wat hem via een duister pad het criminele leven in leidt. Dit criminele netwerk strekt zich uit langs de gehele Mississippi.
Een mysterieuze man die bekend staat onder de naam "The Broker" doet hem een aanbod die hij niet kan afslaan. Hij moet voor hem werken als huurmoordenaar. Hoe dat verder afloopt zie je in de serie Quarry.
78860

1. Game of Thrones

Je bent hem waarschijnlijk al aan het kijken en anders heb je er in ieder geval van gehoord. Game is Thrones is momenteel een van de populairste series op de televisie.
Draken, ridders, ijsskeletten, prinsessen en een heleboel bloed. In deze serie vind je het allemaal terug. De serie zelf speelt zich af in een mythische wereld die bestaat uit zeven koninkrijken. Je hebt het continent Westeros en Essos en een groot deel van de serie speelt zich ook in het Noorden af.
In de serie strijden veel families tegen elkaar om de macht te krijgen over de ijzeren troon. Met een heleboel gemoord en expliciete scenes is de serie niet geschikt voor iedereen. Voor mensen die van een goed verhaal en een heleboel spanning houden is deze serie in ieder geval niet te missen.
Seizoen 1 van Game of Thrones ging in 2012 in première en ondertussen is het wachten alweer op seizoen 7 dat volgend jaar begint. Maar tot die tijd kun je de oude afleveringen nog terugkijken. De kijkcijfers zijn vanaf het eerste seizoen verdriedubbeld doordat steeds meer mensen de serie gaan kijken.
Als je van fantasierijke series houdt, die alles behalve voorspelbaar zijn dan moet je zeker gaan beginnen aan Game of Thrones.