Deze streaming videodiensten gebruiken jullie het meest!

Article
donderdag, 29 september 2016 om 12:57
xgn google image
Vorige week vroegen we jullie welke streaming videodiensten jullie het meest gebruiken. Nu de stemmen binnen zijn, kunnen we bepalen welke streaming videodienst het populairst is onder de lezers van XGN.nl. Lees verder voor de resultaten.
Streaming videodiensten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze woonkamers en het is dus ook niet gek dat dit soort diensten als paddestoelen uit de grond schieten, maar welke dienst is nou het populairst? Je leest het in deze special!

5. Videoland Unlimited en Film1 Go

Slecht nieuws voor Videoland en Film1, jullie hebben namelijk geen enkele keer op deze streaming videodiensten gestemd. Hiermee moeten deze twee Nederlandse diensten de laatste plek delen.

4. Mubi en Pathé Thuis

Alweer een gedeelde plek voor twee streaming videodiensten. Nederlandse diensten zijn slecht vertegenwoordigd bij jullie, want van de drie Nederlandse diensten waaruit gekozen kon worden staan er twee op de laatste plek en één op de een-na-laatste.
Pathé Thuis deelt de vierde plek met Mubi, een streaming videodienst die zich voornamelijk richt op arthouse cinema. Deze twee diensten samen waren goed voor 2% van alle stemmen.

3. iTunes

Je zou het bijna vergeten, maar iTunes kan ook gebruikt worden als streaming videodienst. Met 3% van de stemmen heeft iTunes een eenzame derde plek bemachtigd. De dienst van Apple wordt dus nog steeds overwegend voor de muziek gebruikt.

2. HBO Go en Crunchyroll

Met elk 4% van de stemmen zijn deze twee streaming videodiensten al iets beter vertegenwoordigd bij jullie. Al zal HBO Go niet lang kunnen genieten van deze positie na het nieuws van gisteren dat HBO stopt met het aanbieden van haar diensten in Nederland. Maar voor nu deelt Crunchyroll, de belangrijkste anime streaming videodienst, zijn tweede plek toch nog even met HBO Go.

1. Netflix

Ah, Koning Netflix. Overduidelijk is dat deze streaming videogigant niet meer zo snel van de troon te stoten is. Wie goed heeft meegeteld heeft al gezien dat Netflix met een enorme voorsprong de eerste plek op deze lijst heeft weten te bemachtigen. Voor maar liefst 86% van jullie is Netflix de favoriete streaming videodienst.