Top 5 beste GTA personages

  De GTA serie is een van de best verkopende series ooit met veel humor, spectaculaire missies, geweldige soundtrack en zoveel mogelijk voertuigen. Anders is er immers geen Auto om the Grand Theften. Een van de pijlers waarop GTA altijd is gebouwd zijn de bizarre karakters, dat is al vanaf de allereerste Grand Theft Auto zo. Wat zijn de beste karakters? We zetten de 5 beste GTA personages voor je op een rijtje.

  5. Bubba (Grand Theft Auto)

  De protagonist in de allereerste Grand Theft Auto, Bubba is een dikke Amerikaan waarvan gedacht wordt dat hij van Cubaanse afkomst is. Hoewel er verder niet veel bekend is over deze vadsige crimineel, verdient hij wel een plaatsje in deze top 5.

  Als je nog nooit als Bubba al ruftend en boerend door de straten van 2d Liberty City, Vice City of San Andreas hebt gelopen, heb je nooit geleefd. Inderdaad, voor de mensen die niet bekend zijn met de allereerste Grand Theft Auto, er is een knop waarmee je karakter zijn overtollige lucht uit het lichaam laat lopen.

  4. Tommy Vercetti (GTA: Vice City)

  Het eerste hoofdpersonage met een stem, en niet de allerminste stem, namelijk die van acteur Ray Liotta. Hoewel Tommy het aan het begin van Vice City niet al te makkelijk heeft, baant hij zich langzaamaan een weg naar boven in de onderwereld van de stad die gebaseerd is op Miami. Natuurlijk is het hoofdelement in het verhaal drugssmokkel en de handel van drugs en hier profiteert Tommy goed van.

  Met de nodige humor die we inmiddels gewend zijn van de GTA serie, loop je als Tommy door het verhaal heen. Natuurlijk zitten er genoeg referenties van de klassieker Scarface met Al Pacino in, en natuurlijk is een deel van het verhaal ook gebaseerd op de 80’s serie Miami Vice (zoals ook aan de naam van de stad te zien valt.

  Er is nog een ander karakter dat zichzelf overeind probeert te houden, namelijk Victor Vance, de broer van Tommy’s partner in crime Lance Vance. Victor is de hoofdrolspeler in GTA Vice City Stories, maar dit karakter is lang niet zo goed ingevuld als de nummer vier van deze top 5.

  3. The Truth (GTA: San Andreas)

  Misschien wel een van de meest grappige personages uit de GTA Serie. The Truth is een doorgeblowde hippie met een moraal kompas dat niet zo goed meer werkt. Het hoofdpersonage CJ uit San Andreas wordt door The Truth van hot naar her gestuurd om bizarre opdrachten uit te voeren.

  Een van de missies die ertussenuit springt van The Truth, is de missie Body Harvest, in deze missie heeft de hippie een combine nodig om zijn wiet te oogsten. Natuurlijk gaat het stelen van dat voertuig niet zoals gepland en oogst je terwijl je van het land vlucht niet alleen tarwe, maar ook de lichaamsdelen van de boze boeren zodra ze op je beginnen te schieten. Niet een al te fris idee.

  The Truth staat met recht op de derde plaats, gek genoeg om je bij te blijven na een playthrough. Maar ook opmerkelijk genoeg om een band mee op te bouwen.

  2. Roman Bellic (GTA IV)

  De neef van hoofdpersonage Niko Bellic (“Niko! Cousin!”) en meest memorabele personage uit de officieel als vierde deel bestempelde GTA. Roman Bellic is de eerste persoon waarmee je als speler in contact komt en neemt je meteen in huis zodra je als Niko van de boot af komt.

  Er zitten twee kanten aan deze neef, hij kan ontzettend irritant zijn wanneer je onderweg bent naar een startpunt voor een missie (“Woulde joew lijke toe goh boling?”) en je kunt hem niet weigeren want dan krijg je minpunten zodat je niet meer van zijn taxidienst gebruik kunt maken.

  Dat laatste is zijn positieve andere kant, hij heeft een eigen taxibedrijf. Je kunt ritjes voor zijn bedrijf aannemen voor wat snelle cash. Als Roman positief genoeg over je is mag je ook gratis gebruik van zijn taxi’s

  Roman komt constant in de problemen en heeft contact met de verkeerde personen vanwege leningen voor zijn bedrijf. Als je als Niko besluit om Roman te beschermen dan beginnen de echte problemen pas en moet je hem helemaal constant helpen.

  Het keuzesysteem in GTA IV kan twee eindes betekenen voor Roman die we hier niet gaan spoilen, maar laten we stellen dat hij door een van deze eindes een speciaal plekje in ons hart heeft veroverd.

  1. Trevor Philips (GTA V)

  Wie anders dan psychopaat Trevor Philips is memorabel genoeg om op de eerste plek te komen? Precies helemaal niemand. Zijn opvliegende karakter en bizarre redenaties zorgen ervoor dat je zelfs als speler af en toe het gevoel krijgt dat het niet helemaal goed met je gaat, jij bent tenslotte degene die hem bestuurt.

  Rampage missies, waarbij je zoveel mogelijk mensen moet afknallen. Een missie waarbij je iemand met plezier martelt om informatie uit hem te krijgen, een missie die begint met het uitmoorden van een (niet al te gelukkig) stel. De zieke daden van dit personage laten je zoals gezegd als speler soms aan jezelf twijfelen. Hoewel je aan het einde van de game het lot van Trevor mag bepalen, wil je eigenlijk niet dat hij weg gaat en als je er wel voor kiest voel je jezelf helemaal een monster.

  Net zoals The Truth die je eerder in deze top 5 tegenkwam, is Trevor Philips ziek genoeg om hem te blijven herinneren lang nadat je klaar bent met je playthrough, maar gaandeweg bouw je ook een band met zijn personage op.

  Dit maakt Trevor het meest interessante personage uit de gameserie en misschien wel in de geschiedenis van games. Als je GTA 5 al hebt uitgespeeld, is de kans groot dat je de meeste uren met Trevor hebt doorgebracht.

  Grand Theft Auto 2

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.