Top 5 beste gratis foto apps voor iOS en Android

  Iedereen kent het wel. Je hebt net een foto gemaakt en wil hem net iets mooier maken om op social media te delen. Je opent de App Store of Google Play, maar kunt door de duizenden fotobewerking-apps de bomen in het bos niet meer zien. Daarom deze special over de top 5 beste gratis foto apps voor iOS en Android.

  5. Looksee

  Het design van Looksee is er één zoals je die bij iedere app wil hebben. Deze gratis foto app straalt één en al professionaliteit uit, en geeft je een mogelijk om je foto’s te bewerken en te delen. Looksee is een inspiratiebron voor iedere fotografie liefhebber.

  De app geeft je mogelijkheden om Looks (filters) toe te voegen van fotografen om zo hun professionele look aan jouw foto toe te voegen. Daarnaast kun je de instelling van de foto aanpassen om deze jouw eigen touch te geven, en zo te gaan voor een professionele foto vanaf je smartphone.

  Looksee is gratis te downloaden in de App Store voor iOS en is (nog) niet beschikbaar voor Android.

  4. Aviary

  Ben jij op zoek naar een gratis foto app die een groot scala heeft aan fotobewerking mogelijkheden? Kies dan voor Aviary. Met deze app kun je kiezen uit 13 filters en daarnaast is er een mogelijkheid om meerdere gratis filters te downloaden of te bemachtigen via in-app aankopen.

  Naast het toevoegen van filters kan je met Aviary teksten, memes en nog veel meer toevoegen. Daarnaast zijn er talloze opties om je foto’s aan te passen, zo kun je foto’s wit maken (een zeer gewilde optie onder de dames) en kaders toevoegen. De opties in Aviary zijn eindeloos en het is dan ook een echte aanrader voor op je smartphone.

  Test de mogelijkheden van Aviary vooral eens zelf uit. Aviary is gratis te downloaden in de App Store voor iOS en in Google Play voor Android.

  3. Photoshop Express

  Met Photoshop Express heb je Adobe Photoshop altijd bij de hand. De app geeft je toegang tot al je foto’s en de camera om het perfecte plaatje vast te leggen. Photoshop Express beschikt over 22 filters en verschillende mogelijkheden om je foto instellingen aan te passen.

  Photoshop Express beschikt over een uitgebreid aanbod aan fotobewerking mogelijkheden, maar geeft je niet de uitgebreide mogelijkheid om foto’s te bewerking zoals je dat wel kunt in Adobe Photoshop CS6 op een desktop. Ook niet geheel gek aangezien Photoshop een zeer krachtig programma is.

  Verder is Photoshop Express een geweldige toevoeging om foto’s snel en eenvoudig onderweg te bewerken met een aantal handelingen op je smartphone. Photoshop Express geeft je een professionele fotobewerking ervaring zoals je dat van Adobe kunt verwachten.

  Photoshop Express is gratis te downloaden in de App Store, Google Play, Windows Phone Store en Windows Store.

  2. VSCOcam

  VSCOcam is een gratis foto app voor iOS en Android. Deze foto app kenmerkt zichzelf door het zeer fraaie design. VSCOcam werd onlangs nog in het licht gezet tijdens de World Gallery van Apple.

  Hierin werd een selectie getoond met Apple’s favoriete foto’s die zijn geschoten met een iPhone 6. Bij deze foto’s werd getoond met welke fotobewerking applicaties de foto’s zijn bewerkt. Opvallend vaak stond hier de VSCOcam applicatie bij.

  Vanuit de gratis foto app kun je direct foto’s schieten op locatie of er één selecteren uit je fotoalbum en daarna bewerken met een keuze uit vier filters. Het is ook mogelijk om het aantal filters uit te breiden met professionele pakketten die je in de Shop kunt kopen. Daarnaast kun je vrijwel alle mogelijke instellingen van je foto aanpassen om een zo professioneel mogelijk resultaat te krijgen.

  VSCOcam is gratis te downloaden in de App Store voor iOS en in Google Play voor Android.

  1. Instagram

  Instagram heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de populairste gratis foto app. Niet geheel onterecht, want de gebruikersvriendelijke interface zorgt ervoor dat je eenvoudig je foto’s kunt bewerken. De app is een dagelijkse inspiratiebron en het walhalla voor mooie foto’s.

  De eenvoudigheid van Instagram is onderdeel van de grote succesfactor van deze gratis foto app. Op de tijdlijn van de app kun je alle foto’s en video’s van vrienden, vriendinnen, merken, bekende personen en meer vinden.

  Instagram beschikt over vijf tabbladen die je kunt selecteren met een simpele touch op je scherm. De eerste knop van de homepage zorgt ervoor dat er een tijdlijn wordt weergegeven met alle dagelijkse content van je vrienden met daarover een hippe filter.

  Daarnaast beschikt Instagram over een zoekfunctie, waarmee je kunt zoeken naar interessante gebruikers of hashtags, voor wanneer je op zoek bent naar een specifieke foto om bijvoorbeeld inspiratie op te doen. Daarnaast geeft de app suggesties voor foto’s en personen op basis van foto’s die je leuk vindt en personen die je volgt. Dit zorgt ervoor dat je eindeloos geïnspireerd kan worden door de app.

  De middelste knop van Instagram geeft je toegang tot de bewerkingsfunctie van deze gratis foto app. Vanuit hier kun je direct foto’s of video’s maken met een vierkant formaat of een foto selecteren uit je fotoalbums om deze daarna te voorzien van een hippe filter. De app geeft je een keuze uit 24 filters en verschillende mogelijkheden om deze aan te passen om jouw foto zo mooi mogelijk te maken. Daarna kun je jouw foto delen via social media: Facebook, Twitter, Tumblr, Flicker en Foursquare.

  De vierde knop geeft je toegang tot een overzicht van activiteiten van accounts die jij volgt. Daarnaast is er een overzicht te zien met notificaties met betrekking tot jouw accounts, zoals personen die je volgen of jouw foto leuk vinden.

  De laatste knop geeft toegang tot je profiel, waarin je al je foto’s kunt zien in een overzicht en je instellingen kunt aanpassen.

  Instagram is gratis te downloaden voor in de App Store voor iOS en Google Play voor Android.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.