Top 5 beste Tweede Wereldoorlog games

  Vladimir Poetin en zijn vriendjes zijn gekke dingen aan het doen in Oekraine. Wie weet ligt een Derde Wereldoorlog wel op de loeren. Tot die tijd kunnen we gelukkig nog veilig achter onze consoles genieten van de beste Tweede Wereldoorlog games.

  5. Return to Castle Wolfenstein

  Return to Castle Wolfenstein is een first-person shooter die op 30 november 2001 werd uitgebracht door Activision. Return to Castle Wolfenstein (RTCW) is een reboot van de originele Wolfenstein 3D. Het spel beschikt over een singleplayer mode en een multiplayer mode.

  De multiplayer van Wolfenstein is een game mode waarin spelers objecten moeten voltooien. Spelers kunnen in twee teams spelen genaamd Axis en Allies. Ieder team heeft een aantal objecten die het moet afronden. Het draait er vaak om dat het ene team iets moet vernietigen van de tegenpartij. En het andere team doet er op zijn beur alles aan om jou te laten voorkomen dat je shit opblaast.

  4. Battlefield: 1942

  Verplaats jezelf in de Tweede Wereldoorlog in het jaar 1942 met Battlefield: 1942. Deze first-person shooter is uitgegeven in september 2002 door Electronic Arts.

  In Battlefield: 1992 heb je de mogelijkheid om uit 5 klassen van de infanterie te kiezen waaronder, Engineer, Medic, Anti-Tank, Assault en Scout. Net als in iedere Battlefield kun je losgaan met verschillende voertuigen zoals vliegtuigen, schepen, tanks etc.

  3. Medal of Honor: Frontline

  Medal of Honor: Frontline is het vierde spel uit de Medal of Honor serie. Het spel werd voor het eerst uitgegeven in 2002 door EA games.

  In Medal of Honor: Frontline stap je in de schoenen van Lt. Jimmy Patterson van het Amerikaanse leger. Het spel maakt onderdeel uit van Pattersons verhaal in zijn tocht door Europa in de strijd tegen Nazi Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. In het spel komt Jimmy Patterson zelfs door ons eigen pittoresk kikkerlandje. In de campagne mode van het spel brengt hij een bezoek aan Arnhem in de missie Arnhem Knights.

  Wil jij het spel nog een keer spelen met beter graphics dan het orgineel? Dat kan! In 2010 werd Frontline tijdens de E3 in een geremasterde versie uit gebracht voor de PlayStation 3. Deze versie beschikt over geüpdatete gameplay opties, verbeterde graphics en trofeeën.

  2. Brothers in Arms: Road to Hill 30

  Brothers in Arms: Road to Hill 30 is een first-person shooter die werd uitgegeven door Ubisoft. Het mooie aan Brothers in Arms: Road to Hill 30 is dat het spel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De ontwikkelaars van het spel, Gearbox Software, hebben de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog uitgebreid bestudeerd om het spel zo realistisch mogelijk te maken. Ze hebben zelfs luchtfoto's bestudeerd om de mappen zo echt mogelijk te maken.

  Het spel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van parachutisten uit de 101st Airborne Division. Deze divisie zette op 6 juni 1944 voet op de stranden aan de Franse kust in Normandië. Bij het horen van de datum 6 juni 1944 zouden vele harten van Tweede Wereldoorlog liefhebbers sneller moeten gaan kloppen. Dit is namelijk de datum van D-Day, het omslagpunt in de Tweede Wereldoorlog en het begin van het einde voor de Duitsers. Als sergeant Matt Baker moet je een squad leiden richting Hill 30.

  1. Call of Duty 2

  Wil jij een Call of Duty spelen zonder poespas? Call of Duty 2 is dé COD uit de serie wat betreft het Tweede Wereldoorlog genre. Lekker back to the basics. Het spel is ontwikkeld door Infinity Ward en uitgegeven door Activision in 2005. Overigens werd het spel in Japan door Konami uitgegeven.

  In Call of Duty 2 ben je onderdeel van vier soldaten: twee daarvan komen uit het Britse leger, een uit het Amerikaanse leger en de andere maakt deel uit van het Rode leger. Het spel bevat vier campagnes, verdeeld over drie verhalen. In Call of Duty 2 kun je ouderwets los gaan in 27 missies met een Tweede Wereldoorlog tintje.

  In het spel kun je ook losgaan in een multiplater mode. De Multiplayer beschikt over de echte klassieke modus uit Call of Duty, zoals Deathmatch, Team Deathmatch, Search & Destroy, Capture the Flag en Headquarters.

  Spelers kunnen zich in de multiplayer de strijd in gaan in mappen zoals, Russia, Africa en Normandië. De mappen geven je het gevoel alsof je zelf tussen de helden van de Tweede Wereldoorlog staat. Er zijn in totaal 13 officiële mappen en drie daarvan zijn een remake van de originele COD.

  Return to Castle Wolfenstein

  Verkijgbaar vanaf 30 november 2001

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.