Bloodborne dagboek dag 5 - De laatste dag

Article
zondag, 29 maart 2015 om 19:59
xgn google image
Tijdens ons avontuur in Bloodborne kwamen we een dagboek tegen dat de avonturen van monsterjager Kwibus in kaart brengt. Volg ons vijf dagen lang terwijl we te weten komen wat deze onverschrokken jager meemaakte tijdens zijn avonturen in Yharnam met dit Bloodborne dagboek.
Vandaag is de laatste dag dat ik mijn notities neerpen in dit verweerde dagboek. Ik hoop dat ik mijn eerste dagen in Yharnam zo beschreven heb, dat toekomstige Hunters er hun voordeel mee kunnen doen, maar nu ik mijn eigen ogen niet meer kan vertrouwen, betwijfel ik of ik anderen nog van nut kan zijn.
Er is de laatste 24 uur namelijk nogal wat gebeurd. Zoals je misschien nog weet, ben ik gisteren het bos ingetrokken om de bron van de Healing Church te vinden, en de krankzinnige experimenten die ze uitvoerden.
Hoe verder ik afdaalde in het moeras dat zich onder het bos bevond, hoe meer ik erachter kom hoe ver de leden van deze kerk bereid waren te gaan om hun onderzoeken uit te voeren. Zo ben ik besprongen door iets wat leek op een hybride tussen een vlieg en een mens.
Bloodborne dagboek

De bloedtransfusie

Lang nadenken over dit soort dingen kan niet, er gebeuren teveel dingen op een te hoog tempo om er nog verbaasd op te reageren. Zelfs een oude man in een rolstoel die me wijst naar een azuurblauwe rivier is overtuigend genoeg om er zonder twijfel in te springen, met alle gevolgen van dien.
Hoe beter ik Yharnam leer te kennen, hoe meer de stad van me lijkt te vervreemden. Een vriendelijke man die me eerst raadzaam advies gaf, vliegt me nu vanuit het niets aan en ook de lucht heeft een onnatuurlijke paarse kleur aangenomen.
Dit alles valt terug te leiden naar die bizarre bloedtransfusie, die dit hele gebeuren in gang zette. Ik snap nog steeds niet hoe ik op die operatietafel terecht kwam, en het heeft me enkel ellende gebracht.
Bloodborne dagboek

Bloodborne dagboek: Laatste tips

Toch bekruipt me tegelijkertijd het gevoel dat er meer achter deze transfusie schuilt, en dat er ook een positieve kant aan zit. Ik voel me krachtiger dan ooit, en hoe meer bloed ik tot me neem, hoe meer mijn kracht en energie toe lijkt te nemen.
Het verband tussen het veranderen van de wereld en het tot me nemen van meer bloed is echter kraakhelder. Vroeg of laat zal er dus een beslissing moeten worden gemaakt: geef ik toe aan deze nieuwe verslaving voor het rode goedje, of zweer ik het af om de wereld weer te zien zoals ik hem altijd al zag?
Dat is iets waar ik jullie in ieder geval niet mee lastig hoef te vallen, maar ik wil jullie wel nog wat wijze raad meegeven waar ik in deze afgelopen vijf dagen veel aan gehad heb. Allereerste is het van groot belang om je favoriete wapen zo snel mogelijk te ontdekken.
Bloodborne dagboek

Hunters helpen elkaar

Het aantal materialen om je wapens te versterken is namelijk beperkt, en met een wapen dat niet versterkt is zul je uiteindelijk tegen problemen aanlopen. In mijn geval focus ik me op twee wapens, die ik allebei goed bijhoud. In mijn geval zijn het de bijl en een gigantisch zwaard, twee slagwapens die beide baat hebben door mijn hoge kracht.
Vergeet daarnaast niet om andere Hunters uit te nodigen tot je wereld. Er is niks ergs aan om assistentie te vragen en wie weet houd je er nog goede vrienden aan over ook. Help op jouw beurt ook andere Hunters, bijvoorbeeld als je net een lastige eindbaas verslagen hebt.
Onze Bloodborne recensie staat inmiddels online. Andere dagboeken gemist? Ook dag 1, dag 2, dag 3 en dag 4 zijn nog steeds te lezen.