Top 5 beste Ghost Recon Wildlands features - Absolute hoogtepunten

  De oorlog tegen drugs en illegale kartels is naar de gamers gebracht. Gelukkig niet eentje waarbij je zelf fysiek gewond kan raken, maar één die je in staat stelt om vanuit de luie stoel de held uit te hangen. Deze top 5 beste Ghost Recon Wildlands features bewijst maar dat het een strijd is die je niet graag wilt missen.

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands is de nieuwste game van Ubisoft, waarin je het opneemt tegen een meedogenloos drugskartel in Bolivia. Deze groepering, de Santa Blanca, heeft het land naar de Filistijnen geholpen en is druk bezig met invloed uitoefenen op de rest van de wereld. In een open-world shooter formule, die de franchise nog niet eerder heeft gezien, breng jij deze duistere praktijken tot een einde. Met deze top 5 beste Ghost Recon Wildlands features wordt er uitgelegd waarom de serie het goede pad bewandelt.

  5. Gruweldaden van de mensheid

  Met Ghost Recon Wildlands wordt er een behoorlijk serieus onderwerp aangesneden, namelijk de verwoestende kracht van drugshandel. Het concept van de game is gebaseerd op de rauwe realiteit waarin dit aan de orde van de dag is. De realistische overeenkomsten en het ongeloof dat vele van zulke praktijken uit de game ook in het echt gebeuren, maakte het een belangrijke feature die het spel een extra laag geeft.

  Natuurlijk zijn er in Ghost Recon Wildlands een hoop activiteiten en gebeurtenissen erg overdreven, maar de vertelwijze maakt het verhaal er niet minder sterk op. Zo ontmoet en vecht je tegen topcriminelen die heel wat verderf hebben gezaaid, waarbij je daadwerkelijk een hekel aan deze personen krijgt. Neem bijvoorbeeld een onderbaas als El Pozolero die mensen oplost in chemische vloeistoffen.

  Erg tof is het feit dat elke belangrijke pion in het neerhalen van het kartel met zijn eigen lore komt, waarin Ghost Recon Wildlands zijn veelzijdigheid in vertelling kwijt kan. Door middel van video's en verzamelvoorwerpen met de naam "legendes" wordt er een overtuigende wereld geschapen, die je het liefst bevrijdt.

  4. Eén team, één taak

  Alhoewel de focus naar een geheel open wereld is verplaatst, zijn er nog genoeg elementen terug te vinden die trouw blijven aan Ghost Recon. Zo komt het niet onbekend voor dat spelers nog steeds behoorlijk sneaky moeten zijn, want de AI maakt korte metten met je. Mocht je niet stil genoeg zijn, dan leg je net als bij de rest van de franchise al na een aantal kogels het loodje. Maar er is genoeg hulp om je toch wat meer steun in de rug te geven.

  Op de vierde plaats in de top 5 beste Ghost Recon Wildlands features staat de mogelijkheid om een eigen team aan te sturen en bijkomende rebellenondersteuning. Erg tof is dat je zelf kan beslissen wat je drie AI-strijdmakkers aan het doen zijn en hoe de tactiek eruit komt te zien. Hergroeperen, halt toeroepen en posities uitdelen zorgen ervoor dat de vijand niet weet wat hem overkomt. Een synchronisatieschot waarbij je kan markeren welke vijanden aan flarden geschoten moeten worden, maakt het geheel af.

  Naast een eigen collectie aan specialisten heb je ook de optie om de plaatselijke rebellen in te zetten. Voltooi nevenmissies om bijvoorbeeld mortieren, afleidingen en huurlingen in te schakelen of te verbeteren. Hiermee merk je al snel dat je er niet alleen voor staat.

  3. Partijtje schietijzers

  Ghost Recon staat bekend om de realistische weergave en modificering van wapens. Ook in het nieuwe deel zijn geweren je grootste vriend en meest betrouwbare hulpmiddel tijdens conflicten. In Wildlands is de personalisering van vuurwapens wederom een sterke feature, die elke gamer wel kan behagen.

  Allereerst is de keuze van wapens flink op de schop gegooid. Zo speel je pas een nieuw moordtuig vrij nadat je het hebt gevonden in één van de wapenkisten die door heel Bolivia verspreid liggen. Je begint dus niet langer meer met een waslijst aan strijdmiddelen, maar word je op zoektocht gestuurd om meer en meer in je arsenaal op te nemen.

  Mocht je een set wapens hebben gevonden die aan je persoonlijke smaak voldoen, kan je het geheel naar je eigen smaak aanpassen. Zo goed als elk onderdeel kan je vervangen door een betere, waardoor je een tig hoeveelheid aan verschillende lopen, kolven en magazijnen kan installeren. Deze modificaties komen echter niet uit de lucht vallen, want net als de wapens liggen deze verstopt door de gehele wereld. Met de diepgang in het gehele wapensysteem zit het dus wel goed!

  2. Samen sta je sterker

  Met de AI op boevenjacht, of prefereer je het meer om met andere mensen op stap te gaan? Het is allemaal mogelijk, want Ghost Recon Wildlands maakt gebruik van een erg vlotte multiplayer optie. Je kan Santa Blanca om zeep helpen met maar liefst drie andere spelers en dat is natuurlijk veel spannender dan een ploegje computergestuurde figuren achter je aan hebben lopen. Om de multiplayer ervaring zo goed mogelijk laten te verlopen, heeft Ubisoft een aantal handigheidjes geïmplementeerd.

  Zo maakt de game gebruik van een drop-in drop-out systeem, waarmee je met een druk op de knop het Bolivia van vrienden een stukje veiliger kan maken. Bovendien wordt de voortgang die je boekt op de map van een ander, ook aan je eigen wereld bijgevoegd. Zo hoef je niet onnodig missies opnieuw te doen en alweer dezelfde upgrades te verzamelen.

  Hierbij komt ook nog dat het samen uitvogelen van missies erg ontspannend werkt. Zo kunnen alle spelers in principe hun eigen missies starten op een gezamenlijk map en kan er ook naar elkaar geteleporteerd worden. Alle handigheden opzij geschoven, zorgt de multiplayer natuurlijk vaak voor hilarische taferelen.

  1. Het oh zo mooie Bolivia

  Op de eerste plaats in de top 5 beste Ghost Recon Wildlands features staat het digitale Bolivia zelf. Als Ubisoft ergens wel in geslaagd is, is het een schitterende wereld neerzetten. Zowel grafisch als visueel is de game een prachtplaatje en eentje dat je niet onthouden mag worden.

  Bolivia is het toppunt van wildernis. Enorme bergen gevolgd door dichtbegroeide bossen zorgen ervoor dat je daadwerkelijk het gevoel krijgt dat de natuur de overhand heeft. Soms betrap je je er dan ook op dat je rustig van het uitzicht aan het genieten bent, om een paar minuten later weer een Santa Blanca vestiging te ontmantelen.

  Alhoewel je mond vaak openvalt bij het ontdekken van alle locaties, speelt ook het weer een grote rol. Zo wordt het realistisch donker, waarbij je opeens heel anders te werk moet gaan. Daarnaast zijn er zo nu en dan hevige stormen en regenbuien te vinden, waarbij je wel vaarwel kan zeggen tegen je scherpe zicht. Al met al is het een pretje om een deel van die wereld uit te maken.

  Deze top 5 beste Ghost Recon Wildlands features klinkt allemaal wel leuk en aardig, maar zonder een paar tips ga je het echt niet overleven. Mocht je er nog niet helemaal over uit zijn of de game ook iets voor jou is, houd dan XGN.nl in de gaten want de review komt er binnenkort aan!

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.