Top 5 beste gamification apps - Word productiever en fitter!

Article
zaterdag, 06 mei 2017 om 13:00
xgn google image
Heb jij je agenda altijd vol en weet je niet goed wat je eraan moet doen? Begin je, met de zomer voor de deur, je toch een beetje zorgen te maken over dat buikje? Hierbij onze top 5 beste gamification apps. Met deze apps weet je zeker dat je letterlijk en figuurlijk een stuk beter in je vel zult zitten!
De top 5 beste gamification apps draait om apps die jou helpen om op een leuke manier bepaalde stomme klusjes of activiteiten af te ronden. Dit wordt gedaan door je bijvoorbeeld punten te geven wanneer je hebt hardgelopen of de afwas hebt gedaan. Zo raak je gemotiveerder om dit vaker en eerder voor elkaar te krijgen.

De beste gamification apps

Deze vijf apps in de top 5 beste gamification apps kunnen je op alle vlakken van je leven helpen. Zo zijn er apps die er voor zorgen dat je beter wordt in hardlopen. Ook zijn er apps die je helpen meer georganiseerd te worden. Een voordeel van de apps in deze top 5 beste gamification apps, is dat ze stuk voor stuk gratis te downloaden zijn.
Eigenlijk is er altijd wel iets in het leven dat net even iets beter kan. Deze 5 beste gamification apps gaan je helpen datgene te vinden wat beter kan in jouw leven!

5. Fitocracy

We trappen deze top 5 beste gamification apps af met een app die je in vorm brengt. Zeker voor de mensen die dit jaar nu echt eens met zo’n beach body over het strand willen paraderen, is deze app ideaal. Door te sporten krijg je punten, met die punten word je sterker en kun je nieuwe vijanden verslaan. Verder kun je tegen andere spelers van Fitocracy strijden als je level hoog genoeg is.
Zoals je kunt lezen is Fitocracy eigenlijk een soort MMORPG, waarin je verschillende mensen kunt ontmoeten of bevechten. De app kent een hechte community die wil dat je slaagt in je doelen. Hierdoor zal je ook gemotiveerder zijn om terug te komen bij de app en je eigen doelen te volbrengen.
Een extra voordeel dat Fitocracy heeft, is dat het een hele eenvoudige app is om te gebruiken. Na een minuutje of vijf heb je jouw doelen en voorkeuren aan de app gehangen en kun je direct aan de slag.
110223

4. Superbetter

Word beter! Waarin? Dat maakt voor Superbetter eigenlijk niet zoveel uit. Het doel van Superbetter is dat je beter wordt in hetgeen waar jij beter in wilt worden.
Als je een doel hebt waar je steeds maar tegenaan zit te hikken, maar geen idee hebt hoe je het voor elkaar moet krijgen, is Superbetter de app voor jou in deze top 5 beste gamification apps. Superbetter is ook de enige app in dit lijstje waar wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Uit dit onderzoek is gebleken dat wanneer je tien minuten per dag aan de app besteedt, je vervolgens positiever in het leven staat en meer gemotiveerd bent.
Als dat laatste geen reden is om met Superbetter aan de slag te gaan, dan weten wij het ook niet meer. Wie wil er nu niet standaard positiever in het leven staan? De app werkt door je ervaringspunten te geven wanneer je aan je doel hebt gewerkt. Als je vervolgens genoeg ervaringspunten hebt, ga je een level omhoog.
Het werkt eigenlijk hetzelfde als een RPG waarin je personage steeds sterker wordt en vervolgens ook nieuwe doelen of quests aankan. Naast ervaringspunten krijg je ook weer nieuwe beloningen voor het bereiken van je einddoel. Dus wanneer je één specifiek doel hebt waaraan je wilt werken, kun je met Superbetter geen flater slaan.
110225

3. Zombies, Run!

Net als Fitocracy op de nummer 5 in de top 5 beste gamification apps wil Zombies, Run! je aan het sporten krijgen. Maar waar je bij Fitocracy allerlei verschillende sporten kunt beoefenen is Zombies, Run! specifiek bedoeld om beter te worden in hardlopen.
Voor deze app heb je wel je oortjes of koptelefoon nodig voor de beste ervaring. Je zet deze app namelijk aan zodra je gaat hardlopen. Als je een missie start kun je eerst even rustig beginnen met joggen, maar al snel hoor je het smerige gegorgel van zombies achter je en zal je het op een lopen moeten zetten om diezelfde zombies te ontlopen.
Maar dat is niet het enige waar Zombies, Run! uit bestaat. De app laat je ook zien hoe je die dag hebt gelopen, want er zit namelijk ook een fitnesstracker in de app. Verder zit er ook een basebuilding functie in de app waarin je een safehouse kunt bouwen tegen de zombies. Door hard te lopen verzamel je spullen voor je basis en kun je de basis weer sterker maken.
Zoals je kunt lezen geeft Zombies, Run! je meer dan genoeg motivatie om de stof eens van je hardloopschoenen af te blazen. Daarnaast zorgen de 200 verschillende missies voor dat je altijd wel een nieuwe run kunt lopen of een reden hebt om te gaan lopen. De ontwikkelaar is daarbovenop ook zeer betrokken bij de app en luistert zeer goed naar de vragen en opmerkingen van de community.
Net als de andere apps in deze top 5 beste gamification apps is de app gratis te downloaden. Wel kun je ervoor kiezen om een member te worden waarmee je in een klap alle missies vrij speelt. Normaal gesproken moet je die missies vrijspelen door de vorige te volbrengen. Verder krijg je als member ook toegang tot vrije- en intervaltraining.
110227

2. Habitica

De nummer 2 in de top 5 beste gamification apps is weggelegd voor Habitica. Deze app lijkt wat het doel betreft op Superbetter, maar er is wel degelijk een verschil. Waar je bij Superbetter één doel kunt verbeteren, is Habitica bedoeld om je hele leven wat meer georganiseerd te maken. Zoals de naam al doet vermoeden, moet je er een gewoonte van maken om dagelijks de app te gebruiken.
Net als bij andere apps in deze top 5 beste gamification apps krijg je ervaringspunten door activiteiten uit te voeren. De activiteiten zijn opgedeeld in drie verschillende sub-activiteiten; Habits, Dailies en To-Do’s. Bij Habits kun je gewoontes noteren die je dagelijks, wekelijks of maandelijks wilt hebben. Door ze uit te voeren krijg je ervaringspunten en goud, maar wanneer je ze niet uitvoert verliest je avatar HP.
Dailies lijken op Habits, maar zijn bedoeld voor de taken die je dagelijks wilt uitvoeren. Als je bijvoorbeeld een creatief project hebt waar je dagelijks aan wilt werken, kun je noteren dat je dit dagelijks wilt uitvoeren. Net als bij de Habits krijg je ervaringspunten en goud wanneer je ze uitvoert en raakt je personage beschadigd wanneer je ze die dag niet uitvoert. Als je uit overmacht echt niet aan de dagelijkse taak toe komt, dan kun je ook schuilen in de plaatselijke herberg.
Als laatste zijn er nog de To-Do’s. Dit is eigenlijk gewoon een agenda met taken die je nog moet doen. Je kunt verschillende moeilijkheidsgraden aan je taken hangen zodat je voor een makkelijke taak niet te veel ervaringspunten krijgt en andersom. Wanneer je moeite hebt met bepaalde taken te onthouden, dan is deze sub-activiteit voor jou waarschijnlijk het handigst.
Maar je moet natuurlijk wel een reden hebben om je avatar sterker te maken. Gelukkig hebben de ontwikkelaars van Habitica daar ook aan gedacht. Je kunt namelijk met vrienden een party maken waarmee je een quest start. Door eenvoudigweg je taken uit te voeren volbreng je de quests, maar wanneer je de taken niet volbrengt raakt je party beschadigt doordat de quest niet goed gaat.
Op deze manier kan je jouw vrienden helpen om hun taken beter en eerder uit te voeren en kunnen je vrienden je motiveren om hetzelfde te doen. Om ervoor te zorgen dat je elke dag terugkomt om de taken te volbrengen krijg je elke dag dat je inlogt op de app een cadeautje. Dit kan een nieuw wapen of een nieuw stuk uitrusting zijn, maar bijvoorbeeld ook een mount die je aan je vrienden kunt laten zien.
Zoals je kunt lezen zijn er genoeg redenen om Habitica te downloaden en te gebruiken. Daarnaast is er meer dan genoeg reden om Habitica op de tweede plaats in de top 5 beste gamification apps te zetten. Maar er is toch nog een gamification app die het beter doet dan alle andere apps in dit lijstje!
110228

1. Pokémon Go

Hoe kan het ook anders! Pokémon Go heeft een terechte eerste plaats gekregen in deze top 5 beste gamification apps.
De app is de jongste in deze top 5, maar heeft in vergelijking met de andere apps in dit lijstje de meeste impact op de wereld gehad. Want Pokémon Go is eigenlijk meer een game dan een app, maar toch staat de app in dit lijstje.
De reden dat Pokémon Go in dit lijstje staat, is omdat het de perfecte balans heeft gevonden tussen gamification app en een echte game. Je moet er namelijk fysiek op uit om alle Pokémon te vinden en te vangen. Verder zijn er ook nog Pokémon die je enkel in bepaalde gebieden kunt vangen. Vaker onbewust dan bewust ben je in beweging om jacht te maken op de koddige monsters.
Hoewel de playerbase vele malen kleiner is dan tijdens de piek in de zomer van 2016, is er wel degelijk nog een community die dagelijks inlogt op de app. Ontwikkelaar Niantic maakte zich een klein jaar geleden niet heel populair door weinig informatie naar buiten te brengen over aanstaande updates. Maar er is in dat kleine jaar wel veel veranderd om het spel beter te maken dan het destijds bij de lancering van de app was. Zo zijn de Johto Pokémon bijvoorbeeld toegevoegd aan de app.
Inmiddels zijn er allerlei mensen die verschillende toepassingen voor Pokémon Go hebben gevonden. Zo zijn er mensen die de app eenvoudigweg voor het sociale contact gebruiken. Maar er zijn bijvoorbeeld ook mensen die hardlopend van de ene Pokéstop naar de andere Pokéstop gaan om zo hun conditie te verbeteren. Gaandeweg vangen ze dan ook nog eens alle Pokémon die ze tegenkomen.
Pokémon Go kreeg van ons destijds het niet meer dan terechte reviewcijfer van een 8.0 en heeft wereldwijd de aandacht gekregen die het verdiende. Een dergelijk cijfer en dergelijke aandacht maakt dat we eigenlijk niet anders konden dan Pokémon Go op de eerste plaats in de top 5 beste gamification apps te zetten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties