Top 5 beste gamescom 2017 games volgens Rox

  Gamescom 2017 zit er voor ons weer op, maar wat waren nou volgens ons de beste games? Dit is de top 5 beste gamescom 2017 games volgens Rox. Ra ra wat staat er op één?

  Voordat je deze persoonlijke top 5 leest is het goed om een paar dingen te weten, namelijk dat er alleen games in deze lijst staan die ik daadwerkelijk gecheckt heb op gamescom. Een paar partijen waren niet aanwezig, zoals Sony, en een aantal games had ik al gezien tijdens E3. De meeste staan daardoor niet nog een keer in deze top 5, maar het is evengoed een mooie lijst geworden.

  5. LEGO NINJA GO Movie Video game

  Er komt nogal wat op LEGO gebied uit, waarvan echt twee gloednieuwe games. Hoewel de meeste misschien vooral uitkijken naar LEGO Marvel Superheroes 2, kijk ik zelf meer uit naar de nieuwe LEGO NINJAGO. Waarom? I love ninja's!

  De game komt gelijktijdig uit met de film en ik kan niet wachten. Lekker hakken met zwaardjes, alles kapot maken en puzzelen. Ik ben er klaar voor!

  4. Gwent

  Wat is de beste game? Voor veel mensen zal dat The Witcher 3 zijn. In die game zit weer een eigen game: Gwent. En het wachten is tot dit kaartspel als alleenstaande titel uitkomt.

  Op gamescom heb ik opnieuw een presentatie meegemaakt en wat was dat leuk! De games komen meer dan ooit tot leven. En wist je al dat de game een eSports game is? Het enige storende vind ik dat de game al wekenlang in een publieke beta zit, maar wanneer is nou eens de officiele lancering met de story? Want alleen al de singleplayer wordt de moeite waard!

  3. Sword Art Online Fatal Bullet

  De game waar ik als derde erg naar uitkijk, die niet per se op mijn radar stond, is de nieuwe Sword Art Online: Fatal Bullet. Als je de game ziet, valt de cel-shaded stijl onmiddellijk op en het doet zelfs ergens een beetje denken aan de Borderlands franchise.

  Waarom ik deze wil spelen? Voor het eerst in de Sword Art Online serie zitten er shooter-elementen in en kun je dus schieten. Ik heb de game al even gespeeld en het is ge-wel-dig. Het zal me niets verbazen als er opeens een meer mainstream publiek af gaat komen op de nieuwe Sword Art Online.

  2. Cuphead

  Xbox One liefhebbers zitten er warmpjes bij de komende paar maanden. Eén titel moet elke platformliefhebber spelen, namelijk Cuphead. De gehele game is handgetekend en verder kun je de game met twee mensen spelen. Let wel op, laat je niet op een verkeerd voetstuk brengen door de 'schattige' stijl. Cuphead is namelijk best lastig.

  Tijdens onze gamescom sessie zijn we behoorlijk vaak doodgegaan. Maar dat is een goed teken, want je moet dus wel je best doen. Ook leuk is de diversiteit in de level. Naast de 'standaard' platformlevels zijn er ook bullet hell-achtige stukken en die zijn zeer tof!

  1. Yakuza 6

  Toch kan er maar 1 game de nummer een zijn en de mensen die me kennen zullen niet verbaasd zijn. Yakuza 6! Ik heb nog steeds geen flauw idee wat de titel gaat brengen qua verhaal, maar het wordt vast tof. Wat opvalt, is in ieder geval dat de game er grafisch beter uitziet dan bijvoorbeeld 0 en Kiwami.

  Zo zijn er meer verbeteringen, zoals geen laadschermen als je belaagd wordt door groepjes vijanden, het kunnen zetten van een waypoint op de map en de soepelere vechtstijl van Kiryu. Yakuza 6 lijkt er op alles vooruit te gaan.

  Op gamescom konden we de game 20 minuten spelen, wat veel meer was dan tijdens E3. En de conclusie is kort: we kunnen niet wachten. Helaas komt Yakuza 6 pas volgend jaar pas uit. En tot die tijd is het hopen en wachten dat 2, 3, 4 en 5 ook voorzien worden van een remaster. En die remake van 2 lijkt er dit jaar nog te komen ook!

  Gwent The Witcher Card Game

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.