Top 5 beste gamescom 2017 games volgens Jimmy

Article
zaterdag, 26 augustus 2017 om 17:00
xgn google image
Oh jongens toch, wat hadden we er toch weer een zin in om aan de gang te gaan met de aankomende games! Tijdens E3 voelde ik mij als een vis in de vijver, maar mocht ik het anderhalve maand later nog eens dunnetjes over doen. Wat de beste titels waren? Dat lees je in mijn persoonlijke top 5 beste gamescom 2017 games!
Drie dagen lang marathon lopen tussen de meest opgetogen booths die je ooit gezien hebt, is niet bepaald een straf. Het wringen tussen de menigte door neem je dan ook maar gelijk voor lief. Je moet toch wat over hebben om de pareltjes (en potentiële flops) van de gamewereld in volle glorie te aanschouwen. Om de zaken eerlijk te houden, zullen in deze top 5 beste gamescom 2017 games alleen de titels naar voren komen die ik in eigen persoon gecheckt heb.

5. Space Junkies VR

Dat Ubisoft waarde hecht aan virtual reality is geen geheim. De game Eagle Flight nam je op vliegende wijze mee door de straten van Parijs en het aankomende Transference gaat ook gekke dingen doen in VR. Vanuit de stal van Ubisoft Montpellier ligt het volgende VR-project klaar om aan de man gebracht te worden en eerlijk gezegd is het één van de leukste ervaringen met deze technologie die ik ooit gehad heb. Maak je borst maar nat voor Space Junkies VR.
Space Junkies VR is een multiplayer combat game die zich afspeelt in de ruimte. Spelers kunnen door middel van de Oculus Touch controllers en bijbehorende VR-bril vrij door de ruimte zweven. De richting waar je naar toe vliegt, wordt hierbij bepaald door de positie waar je naar kijkt. Om motion sickness tegen te gaan (en je nek niet te verdraaien) kan je met de controllers naar andere hoeken 'snappen'.
In Space Junkies VR is de het bedoeling de competitie uit te schakelen door middel van futuristische geweren die her en der verspreid liggen. Deze moet je zelf uit het luchtledige grijpen met de besturing en tevens kan je met een soort van cowboy-achtige draai de wapens herladen. Om vervolgens in VR ruimtegevechten uit te voeren tegen andere mensen, is echt heel erg tof en chaotisch. Vanwege de technologie en de plezier die je hieraan kan beleven, komt Space Junkies VR wat mij betreft op een vijfde plaats in de top 5 beste gamescom 2017 games.
116773

4. Sonic Forces

Gotta go fast! Ja, die gekke Sonic scheurt mijn persoonlijke favorieten binnen met een overweldigende gameplay sessie. Tijdens E3 heb ik de blauwe egel ook al door een aantal gebieden heen geloodst, maar de gamescom hands-on had veel meer om het lijf. Een nieuwe Wispon, spelmodus en wat accessoires voor de razendsnelle beesten maakten het beeld van wat de game in gaat houden compleet.
Ik was met name onder de indruk van de nieuwe spelmodus genaamd tagteam. Hierin slaan Sonic en je avatar personage de handen ineen om gezamenlijk de plannen van Eggman om zeep te helpen. Gecombineerde aanvallen en acties staan centraal, waardoor het platform element het beste naar voren komt. Bovendien is de soundtrack van Sonic Forces geweldig!
116774

3. Call of Duty WW2

Heb je nog geen plannen? Ga dan als de sodemieter een potje wagen in de Call of Duty WW2 beta. Tijdens gamescom is er een nieuw multiplayer level naar voren geschoven, waarbij je in de straten van het verwoeste Aachen strijd. Dit gebied bevestigt wederom dat Call of Duty WW2 oudgediende fans van de franchise op hun wenken gaat bedienen.
Waar Call of Duty WW2 tijdens de E3 nog op mijn eerste plaats eindigde, moet de game het in de top 5 beste gamescom 2017 games doen met een derde plaats. De game knalt nog even zo heerlijk weg, maar er werd wel enigszins verwacht dat er iets meer getoond zou worden van de zombiemodus of de singleplayer. Desalniettemin is er wederom plezier mee beleefd en blijf ik voet bij stuk houden dat dit een topper wordt.
116782

2. Sea of Thieves

Als zelfs de begeleidende personeelsleden vertellen dat ze de hele dag nog niet zo'n leuke sessie hebben gezien weet je dat het een goede hands-on was. Sea of Thieves is één van die games waarbij je later je kleinkinderen op schoot neemt en vertelt over de woeste verhalen die je als piraat allemaal meemaakte. Hoewel de charme van het spel grotendeels gebaseerd is op de mensen waar je mee speelt, zal je honderd procent zeker een spannende dag als zeeman beleven.
In een half uurtje tijd hebben ik en mijn Duitse compagnons de wilde oceanen overwonnen, met haaien geworsteld, een vijandelijk schip geënterd, schatten gestolen en (digitaal) zwaar onder invloed het vijandelijke schip tegen de kade aan geramd.
Het was een zeer productieve dag voor de piraten in wording, die alleen maar smaakt naar meer. Tegen die tijd mag iedereen wel een tutorial krijgen wat bakboord en wat stuurboord is. Niet iedereen lijkt dat namelijk te snappen met het kussen van de rotsen als gevolg.
116783

1. Assassin's Creed Origins

Ligt een vakantie naar Egypte niet binnen het verschiet? Dan is Assassin's Creed Origins het beste alternatief. Het tijdens gamescom getoonde Memphis was voor mij het meest spraakmakende moment van de beurs. Er zijn tientallen redenen te bedenken waarom dat zo is.
Zo zag het spel er tijdens deze versie al vrij gelikt uit. Niet alleen op grafisch gebied wist de game mij weg te blazen, want ook de invulling van de omgeving zelf was om over naar huis te schrijven. Authentieke beelden heeft het opgeleverd, die je wellicht binnenkort op XGN.nl terug zal vinden.
Ook qua gameplay wist het spel meer te verbazen dan tijdens E3. Zo konden we aan de slag met meerdere missies, werd de combat uitvoerig uitgetest en kwamen er meer features voorbij. Voor mij was dit het hoogtepunt van gamescom 2017, en hopelijk ook van de releases binnen het najaar. Met titels als deze gaan we een gigantisch mooi najaar tegemoet vol prachtige games.