De top 5 beste games van 2015 volgens Calvin Foe

Article
dinsdag, 22 december 2015 om 18:00
xgn google image
Onze 'pinda' zit op het moment van spreken in Japan! Calvin houdt namelijk van de Japanse cultuur, manga én games. Hij kocht dit jaar een PlayStation 4 en presenteert vol trots zijn lijstje. Dit zijn de top 5 beste games van 2015 volgens Calvin Foe!

5. Fallout 4

In tegenstelling tot de meeste XGN bezoekers beschouw ik Fallout 3 niet tot een van de beste games ook gemaakt (ja, stuur de hatemail maar). Zeker niet slecht, maar de matige gunplay en deprimerende graphics vielen me zwaar tegen. Gelukkig loste Fallout 4 deze problemen op; schietend rondtrekken door de Commonwealth voelt eindelijk goed en er is zelfs wat kleur in de post-apocalyps.
Ook ben ik erg fan van het craften van wapens, de verschillende companions met interessante achtergronden en de wereld tjokvol met atmosfeer en stijl. De game staat bij mij niet op nummer één omdat de technische staat waar de game zich nog steeds in bevindt dramatisch is, en het role playing in een role playing game vrijwel niet aanwezig. Bethesda komt er deze keer mee weg. De volgende keer verwacht ik toch iets echt nieuws en innovatiefs.
83586

4. Super Mario Maker

Ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik deze game zo leuk zou vinden. Dit komt vooral omdat ik over het algemeen niet zo creatief ben met de vaak limiterende gereedschappen die games als deze bieden. Om de één of andere reden wist Nintendo met deze game dit zo’n creatieve manier te brengen, dat het voelde alsof ik niets anders gewend was. Kijk maar naar mijn sadistische level (die jullie kunnen downloaden!).
De game wordt nog steeds uitgebreid gespeeld, en er komen nog steeds updates voor uit. Het verbaast met ook nog steeds dat gamers zulke creatieve, moeilijke, mooie of ingewikkelde levels kunnen maken met deze game. Het enige probleem is dat Super Mario Maker drie jaar te laat is. Deze game kon de Wii U niet redden, maar het is een echte aanrader voor iedereen die deze console in huis heeft staan.
83587

3. Splatoon

Splatoon was voor mij ook een grote verrassing, omdat het idee me in eerste instantie niet bijster interessant of spannend leek. Toen ik er uiteindelijk toch mee aan de slag ging was ik helemaal flabbergasted. Wat een gaaf, origineel idee zo goed uitgewerkt! Splatoon is simpelweg een shooter die alleen Nintendo gemaakt kon hebben.
Niet alleen vanwege het creatieve concept, de stijlvolle graphics en de geweldige muziek. Maar ook omdat dit één van de weinige shooters is waarbij iedereen het kan oppakken en spelen, zowel jong als oud. Het is misschien te makkelijk of simpel voor hardcore gamers. Voor mij was dit een ontzettend leuke game die ik zeker nog vaak zal spelen.
83588

2. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Vanaf het moment dat ik terugkwam van mijn reis naar Frankfurt voor een Metal Gear Solid V speelsessie, wist ik dat dit een topper zou worden. Ja, The Phantom Pain is anders dan eerdere Metal Gear Solid games. Ja, veel bekende elementen zoals de codec en ellenlange tussenfilmpjes zijn niet aanwezig. In plaats van onnodige gameplayelementen alleen maar in de game ter wille van traditie, krijgen we hier innovatie.
De vrijheid om missies op jouw manier te voltooien in Metal Gear Solid V is ongeëvenaard en de tussenfilmpjes zijn meesterlijk uitgevoerd. Zowel de kleine als de grote details zijn tot in de puntjes uitgewerkt. 60 uur later zit ik pas op 50% van de game, dus met de speelduur zit het ook goed. Als Kojima’s laatste Metal Gear Solid game was dit een perfecte manier om zijn betrokkenheid met de serie te eindigen!
83589

1. The Witcher III: Wild Hunt

Ik zal heel eerlijk zijn, voor dat ik de Witcher III speelde was ik me niet echt bewust van het bestaan van de The Witcher serie. Ik voelde niet eens echt hype voor deze game. Totdat ik de kans kreeg om de game te spelen, en ik helemaal weggeblazen werd. Tientallen uren later kan ik zeggen dat The Witcher III niet alleen één van de beste games van dit jaar is, maar één van de beste games ooit.
De wereld is groot, interessant en bomvol met allerlei dingen om te doen. Het verhaal was boeiend, met talloze betekenisvolle keuzes (Fallout 4, take notes!). Ook grafisch is dit in mijn ogen schitterend. Kortom, The Witcher III verdient een plekje in de console of PC van elke gamer!

Populair Nieuws