Dit zijn de top 5 beste GameCube games volgens jullie!

  In de poll van vorige week vroegen we naar jullie favoriete GameCube games. Nu de resultaten bekend zijn kunnen we bekend gaan maken wat volgens jullie de beste GameCube games zijn! We hebben de top 5 voor jullie op een rijtje gezet.

  De Nintendo GameCube, voor veel gamers is die kleine paarse doos onlosmakelijk verbonden aan sommige van de beste herinneringen aan games. De GameCube had een enorm aanbod aan toffe games en die iconische kleine schijfjes kwam je overal tegen, zo leek het wel. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste GameCube games die zijn verschenen op de console?

  De beste beste GameCube games

  Met grote franchises als Mario, Pokémon, Metroid en Zelda verschijnen er vaak genoeg toffe games uit de stal van Nintendo. Het Japanse bedrijf heeft een aantal van de populairste en langstlopende gameseries onder haar vleugel en nagenoeg elke gamer zal er wel één van hebben gespeeld. Niet gek dus dat veel van de beste GameCube games nog steeds een speciaal plekje hebben in de harten van gamers.

  We trappen de lijst af met maar liefst drie games, op een gedeelde vijfde plek.

  5. Pokémon Colosseum, Metroid Prime & Luigi’s Mansion

  De vijfde plek op deze lijst beste GameCube games wordt gedeeld door drie games die allemaal deel uitmaken van de grote Nintendofranchises.

  Pokémon Colosseum was hét Pokémonavontuur voor op de GameCube. De combinatie van RPG-elementen met de Pokémon Stadium stijl van Pokémongevechten was enorm gaaf en zorgde er dan ook voor dat de game bij veel fans enorm geliefd werd. Dat het hoofdpersonage Wes rondtufte op zijn futuristische motor, met in de zijspan zijn trouwe Espeon en Umbreon.

  Het eerste 3D spel in de populaire Metroid-reeks, Metroid Prime, is naast één van de beste GameCube games ook één van de best verkochte GameCube games aller tijden. De serie is de laatste tijd een beetje in de vergetelheid geraakt, maar in de dagen van de GameCube was het een absolute topper!

  Mario's maat Luigi kreeg met Luigi's Mansion eindelijk weer zijn eigen game. In de game gaat Luigi met zijn Poltergust 3000 en zaklamp op zoek naar zijn broer Mario die ontvoerd is. In een landhuis dat Luigi gewonnen heeft in een wedstrijd waar hij niet eens aan meegedaan heeft kom je als speler verschillende spoken tegen die je op moet zuigen met je stofzuiger. Ghost Busters in Mario stijl dus!

  4. Resident Evil 4

  Van het spookhuis van Luigi's Mansion gaan we naar échte horror in Resident Evil 4. Door fans bejubeld als het beste deel in de Resident Evil reeks is het niet gek dat deze game zijn weg heeft gevonden naar de top 5 beste GameCube games. Het succes van dit deel is nooit meer echt bereikt en de vraag is nu natuurlijk of Resident Evil 7 de reeks weer kan doen herleven.

  Hoe dan ook blijft Resident Evil 4 een game die voor veel gamers onvergetelijk is en nu, meer dan tien jaar nadat de game verscheen, nog steeds hoog op de lijst van favoriete games zal staan bij velen van jullie. De combinatie van horrorelementen met slim uitgewerkte survivalgameplay doen je steeds weer terugkeren naar deze topper.

  3. Super Smash Bros Melee & Twilight Princess & Super Mario Sunshine

  Op de derde plek zien we weer drie verschillende titels. Twee daarvan komen uit de Mariofranchise, maar die twee zijn wel enorm verschillend van elkaar. Het is bovendien absoluut geen verrassing om Super Smash Bros Melee, The Legend of Zelda Twilight Princess en Super Mario Sunshine tegen te komen op een lijst met beste GameCube games, want alledrie de games zijn op zichzelf niets minder dan legendarisch te noemen.

  Als je vrienden over de vloer had, dan was er altijd één game die het sowieso goed deed, en dat was Super Smash Bros Melee! Elkaar keer op keer die arena uitrossen met je favoriete Nintendo karakters, wie wil dat nu niet? De Super Smash Bros reeks doet het al sinds de eerste verschijning op de Nintendo 64 goed en Super Smash Bros Melee kon zich daarom al snel voegen bij de lijst beste GameCube games, zeker wat betreft multiplayergames.

  The Legend of Zelda Twilight Princess verscheen op zowel de GameCube als de Wii en was dan ook één van de laatste GameCube games die verscheen op de console. Wist je trouwens dat de GameCube en Wii versies van de games gespiegelde versies van elkaar zijn? Aangezien Link eigenlijk linkshandig is, maar de meeste mensen rechtshandig zijn, is alles voor de Wii-versie gespiegeld. Zo kunnen spelers toch met hun rechterhand de Wii-mote gebruiken, zonder onnodig gedwarsboomd te worden door puzzels die gericht zijn op een linkshandige Link!

  Na Super Mario 64 was er bij veel Mariofans vraag naar meer van dat soort spellen en die gebeden werden eindelijk beantwoord met Super Mario Sunshine. De eerste 3D-platformen in de Marioreeks na Super Mario 64 was al net zo geweldig als zijn voorganger en zal de geschiedenis ingaan als één van de beste GameCube games, maar ook als één van de beste Mariogames allertijden. Sunshine is gewoonweg een klassieker.

  2. The Legend of Zelda: The Wind Waker

  Op de tweede plek van deze lijst met beste GameCube games treffen we een echte klassieker aan. The Legend of Zelda: The Wind Waker is in alle opzichten een echte klassier en dus met recht ook één van de beste GameCube games aller tijden. In The Wind Waker werd het principe van zeilen geïntroduceerd en dat vergrootte de gamewereld aanzienlijk, het verkennen bleef niet langer beperkt tot dungeons, maar je had nu ook nog eens een enorme overworld om naar hartelust in te zeilen en avonturen te beleven.

  De remaster die drie jaar geleden verscheen op de Wii U heeft die magie bovendien nog eens teruggebracht naar de huidige generaties en bewees dat het spel ook tien jaar na verschijning nog steeds fantastisch is. The Legend of Zelda The Wind Waker is dan ook nog steeds niet alleen voor veel gamers één van de beste GameCube games, maar ook één van de beste Zelda titels.

  1. Mario Kart: Double Dash

  Alle hiervoor besproken games moeten het toch allemaal echt afleggen tegen de nummer 1, want met grote voorsprong heeft Mario Kart: Double Dash de hoogste positie van deze lijst beste GameCube games bemachtigd! Double Dash was de vierde game Mario Kart game en introduceerde een hele nieuwe manier om te spelen. Het was namelijk voor het eerst mogelijk om met twee karakters tegelijkertijd op een kart te racen.

  Deze speelstijl bleek enorm succesvol en vermakelijk te zijn en opende tal van nieuwe mogelijkheden. Zo kon je samen met een vriend de races in Mario Kart voltooien, waarbij één speler de kart bestuurt en de ander gebruikt voorwerpen om andere spelers te dwarsbomen. Dit zorgde ervoor dat er enorm veel lol te beleven was in Mario Kart Double Dash.

  Mario Kart Double Dash is na al die jaren nog steeds een geweldige game en daarom ook met recht de beste GameCube game aller tijden te noemen, al zal dat voor iedereen verschillend zijn. Welke game mag zich jouw favoriete GameCube game noemen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op dit bericht!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.