Aan deze virtuele F1 races doet Max Verstappen de komende weken mee

  De Formule 1 ligt momenteel op zijn gat. Sterker nog, de hele motorsportwereld ligt stil. Veel coureurs hebben daarom besloten om mee te doen aan virtuele simraces. Zo ook Max Verstappen, die de komende weken meerdere keren in actie komt.

  Vladimir Rys/Netflix

  Elke Formule 1-fan keek smachtend uit naar de start van het nieuwe seizoen in Melbourne. Nadat een monteur van McLaren alleen positief werd getest op het coronavirus en het team zich vervolgens terugtrok uit de Grand Prix van Australië, werd de stekker uit de race getrokken. Enkele uren voordat de eerste trainingssessie van het seizoen van start zou gaan.

  Nu is het nog maar de vraag wanneer en of het Formule 1-seizoen in 2020 van start gaat. Waar we hadden verwacht de afgelopen weken te kunnen genieten van spectaculaire races op het asfalt, is dat allemaal plotseling in het water gevallen. Gelukkig hebben verschillende organisaties en coureurs het initiatief genomen om virtuele races te organiseren, zodat racefans zich de komende tijd alsnog kunnen vermaken.

  Verstappen in de racestoel

  Uiteraard stapt ook Max Verstappen de komende tijd in een virtuele racestoel. De coureur van Red Bull Racing is al een fervent simracer en heeft in het verleden zelfs meegedaan aan virtuele races het moment dat hij thuiskwam van een zwaar Grand Prix-weekend. Racen is waar de Nederlander voor leeft.

  Afgelopen maandag heeft Verstappen geracet in de ‘Real Racers Never Quit’-competitie die is georganiseerd door Team Redline, het simrace-team waar Verstappen onderdeel van uitmaakt. Het jonge toptalent gaat daar de komende tijd in ieder geval mee door, met nog vijf races op de kalender, die allemaal om 21:00 Nederlandse tijd worden gereden.

  • Woensdag 25 maart
  • Vrijdag 27 maart
  • Maandag 30 maart
  • Woensdag 1 april
  • Vrijdag 3 april

  Ondanks het uitgestelde of mogelijk zelfs geannuleerde Formule 1-seizoen blijft Verstappen zich vermaken met de simraces. Daarnaast zullen ook andere getalenteerde Nederlandse coureurs met de competitie meedoen. Zo stapt Giedo van der Garde weer in de auto en Macau Grand Prix-winnaar Richard Verschoor doet ook mee.

  Niet de enige virtuele races op de kalender

  Max Verstappen zal zich dus van zijn beste kant laten zien doordeweeks, maar tijdens de weekenden is er ook nog genoeg om van te genieten. Het startschot van de vervangende virtuele races werd namelijk gegeven met de ‘Not the Australian Grand Prix’-race, opgezet door Formule E-coureur Jean-Eric Vergne en Veloce Esports in F1 2019. Door het grootste succes is Veloce van plan om de oude Formule 1-kalender aan te houden en elke raceweekend een wedstrijd te organiseren. Zo is afgelopen weekend ‘Not the Bahrain Grand Prix’ gehouden. Aankomend weekend is er daardoor een weekje rust, maar het weekend erop wordt de vervanger voor de Grand Prix van Vietnam gehouden.

  Het succes van de digitale races is ook niet aan de aandacht van Liberty Media ontsnapt, de eigenaar van de Formule 1. Om de fans tevreden te houden is ook die organisatie met haar eigen virtuele F1 races begonnen afgelopen weekend. Door het coronavirus hebben we zelfs meer races dan gebruikelijk!

  Bekende namen op het affiche

  Max Verstappen heeft aangegeven niet met de races mee te doen die worden gehouden in F1 2019. De Nederlander racet normaliter namelijk op het simrace-programma iRacing en wil geen nieuw programma onder de knie krijgen. Verstappen zegt dat het constante schakelen tussen twee programma’s bovendien impact kan hebben op zijn prestaties.

  Dat betekent alleen niet dat er geen bekende gezichten voorbij zullen komen. Lando Norris doet met een grote glimlach mee aan zo’n beetje elk evenement en voormalig Formule 1-coureurs Nico Hulkenberg en Stoffel Vandoorne hebben ook weer aan de sport meegedaan. Beide coureurs reden afgelopen weekend maar liefst in drie verschillende races. Het startgrid wordt bovendien aangevuld met bekende YouTubers als Jimmy Broadbent en Aarava en zelfs topatleten uit andere sporten, zoals Real Madrid-keeper Thibaut Courtois en zesvoudig Olympisch kampioen Chris Hoy.

  Heb jij de afgelopen weken al een paar virtuele races gekeken met Max Verstappen of Lando Norris? Of ben je dat de aankomende tijd nog van plan? Laat het ons weten in de comments!

  F1 2019

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.