Top 5 Beste films met Tom Hanks

  Tom Hanks draait inmiddels al aardig wat jaren mee in Hollywood. Van het inspreken van animatiefiguurtjes tot het spelen van een geschiedenisprofessor, Hanks is van alle markten thuis. Afgelopen donderdag verscheen Sully in de bioscopen en ook Toy Story zal in de maand september meerdere malen gedraaid worden in Pathé. Daarom de top 5 beste films met Tom Hanks!

  Tom is onze ‘alleskunner’. Iedereen kent en houdt van hem en we zullen dan ook nooit zijn prestaties in Saving Private Ryan, Cast Away of Splash vergeten. Maar ook hij moest ooit een keer ergens beginnen. En om precies te zijn was dit in 1980.

  Hij debuteerde in een horrorfilm met een vrij laag budget genaamd He Knows You’re Alone. Hij verdiende aan dit klusje zo’n $800. Zijn potentie werd wel op deze set opgemerkt, want het karakter Elliot zou namelijk vermoord worden. Last Minute besloten de producers het script aan te passen zodat Hanks de gehele film kon overleven.

  Inmiddels bezit Hanks meer dan 50 acteerprijzen waaronder verschillende Golden Globes en een Empire Award. Maar de twee pareltjes zijn toch wel zijn beide Oscars voor Beste Acteur. Twee jaar op rij was hij een gelukkig man en mocht hij voor Philadelphia (1993) en Forrest Gump (1994) het beeldje mee naar huis nemen. Naast waardig acteur is Hanks ook producer, maar toch zien wij hem graag op het scherm verschijnen. Daarom hier een lijstje met Tom Hanks' beste films!

  5. Catch Me If You Can

  Laten we meteen goed beginnen met een titel die volgens velen hoog in de lijst met beste films aller tijden staat. Catch me if you can is een kat-en-muisspel waarin oplichter Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) achterna wordt gezeten door FBI-agent Carl Hanratty (Tom Hanks). Hoe verder Frank in het proces raakt, hoe dichter Carl op zijn hielen zit. Inmiddels is het al zo’n 14 jaar geleden dus er mag zonder twijfel gezegd worden dat dit een klassieker is.

  De film is zo neergezet dat je als kijker twee kanten van het verhaal te zien krijgt. De kant van Abagnale Jr., waarin snel duidelijk wordt dat hij er alles aan doet om het geld te gebruiken om zijn vader’s schulden af te lossen, en de kant van FBI agent Hanratty. Wat zo bijzonder is, is dat je een bepaald medeleven voor de twee krijgt. Tijdens het kijken van Catch Me If You Can zul je waarschijnlijk ook een personage kiezen dat volgens jou moet “winnen”.

  Hoewel de film erg luchtig is neergezet wordt je als kijker constant vermaakt met humor en leuke spanning. Regisseur Steven Spielberg heeft bij het maken van de film geprobeerd om een stuk neer te zetten dat gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van oplichter Frank Abagnale Jr. In een interview vertelt Spielberg dat ook hij vroeger een fraudeur is geweest door als 16-jarige de Universal studios in te lopen zonder dat hij daar werkte. Dit heeft hij een hele zomervakantie volgehouden zonder dat iemand het door had.

  4. Toy Story

  Voor de jaren ’90 generatie is de volgende titel de grondlegger van animatie. Toy Story kwam in 1995 uit op het witte doek en deed het publiek versteld staan. Woody, Buzz Lightyear en al het speelgoed van Andy raakte de doelgroep op een gevoelige snaar. Het thema opgroeien is in 21 jaar nog nooit zo goed neer gezet als in de animatiefilm.

  Voor het vinden van een perfecte stem voor Woody heeft het Pixar team erg lang over moeten nadenken. Omdat het zo’n belangrijke rol was wilde ze de juiste stem casten voor het personage. Na lang zoeken kwamen ze bij Tom Hanks uit, die op een leuke manier over de streep geholpen werd. Pixar had namelijk een scene uit Turner & Hooch gepakt die ze hebben laten spelen door een geanimeerde Woody.

  Voor de liefhebbers van de serie staat er iets moois op de planning. Toy Story 4 is in de maak en wordt in 2018 verwacht uit te komen. Maar Tom Hanks zal dit maal niet de stem van Cowboy Woody in gaan spreken. In verband met zijn drukke planning geeft Tom het stokje door aan zijn broer John, die al te graag deze rol wilt in spreken. Maar je kunt ook gewoon in de maand september naar één van de Pathé bioscopen gaan, want daar wordt Toy Story 1 verschillende keren vertoont!

  3. The Green Mile

  In 1999 lanceerde de nieuwe gevangenisfilm The Green Mile. Niet iedereen zat na The Shawshank Redemption nog op zo’n drama te wachten. Zeker niet eentje die ongeveer drie uur zou duren. Tom Hanks vond het maar onzin, want naar zijn mening kreeg het publiek waar voor zijn of haar geld en natuurlijk had hij gelijk!

  Het is wellicht Stephen King’s meest memorabele verfilming ooit met 4 Oscarnominaties op zak. Toch had het zomaar heel anders kunnen uitpakken, want voordat Tom Hanks de hoofdrol accepteerde werd hij aangeboden aan niemand minder dan John Travolta. Gelukkig voor Hanks sloeg hij af, want deze film heeft hem zeker geholpen bij het opbouwen van zijn CV.

  Hanks ging zelfs zo ver voor de rol van gevangenisbewaker dat het hem niet meer uitmaakte hoe hij er uitzag. Het was namelijk de bedoeling dat er een duidelijk buikje zichtbaar zou zijn in het uniform. Sporten deed hij niet meer en de kilo’s kwamen gemakkelijk aan. Wel iets moeilijker was het om er weer in een korte tijd vanaf te komen, want Cast Away stond vrij snel daarna al op de planning!

  2. Saving Private Ryan

  Een van de meest legendarische samenwerking, en tevens de eerste samenwerking, tussen Tom Hanks en Steven Spielberg is de verfilming die de invasie van Normandië in beeld brengt. Saving Private Ryan is een film die in 1998 de kijkers raakte door de film die gekenmerkt wordt door de hoeveelheid bloed, drama en wilskracht. De hoofdpersoon Captain Miller (Hanks) gaat samen met zijn team achter een verloren broer aan die zich achter de vijandelijke linies bevindt.

  Waarschijnlijk is iedere filmliefhebber wel bekend met het verhaal. Maar wat veel mensen niet weten is dat Saving Private Ryan gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De Niland broers (Robert, Preston & Edward) zouden het tijdens WWII niet hebben gehaald. Hun broer Fritz, de laatste van de Niland familie, zou dus terug naar Amerika gestuurd worden. In de film is het personage Ryan dus gebaseerd op Fritz Niland.

  Het maken van Saving Private Ryan is een behoorlijke klus geweest. De openingscene alleen al heeft zo’n 12 miljoen dollar gekost en daarmee is alleen Ohama Beach gefilmd. Daarnaast heeft de cast bootcamps gevolgd om zo in hun rollen te komen. Zo heeft iedereen hard gewerkt om een meesterwerk neer te zetten dat vandaag de dag nog steeds actueel is.

  1. Forrest Gump

  Deze film hoort op iedereens watchlist te staan. Want Forrest Gump is één van die films die je jaren later nog steeds aan het huilen kan maken. De film won in 1994 vier Oscars waaronder Beste Acteur voor Tom Hanks. Maar wist jij dat dit succesvolle plaatje eigenlijk gebaseerd is op het boek van Winston Groom?

  Voor de film moest Tom aardig wat meters rennen, wat hij helemaal niet blijkt te kunnen! Zijn jongere broertje Jim Hanks nam deze scenes voor zijn rekening. En ook zijn echte dochter speelt een rolletje in de film. Wat een familieplaatje!

  Tom Hanks heeft verschillende succesrollen aan anderen te danken, want opnieuw kreeg John Travolta de rol als eerste aangeboden. Je zou denken dat Travolta inmiddels wel heeft geleerd van zijn fouten maar in 1995 sloeg hij opnieuw grote hit Apollo ’13 af aan niemand minder dan onze Tom! Hij nam misschien de quote life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get iets te serieus met het kiezen van zijn rollen!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.