Republic of Gamers (ROG) - De nieuwste gaming gear vanaf IFA

Article
vrijdag, 09 september 2016 om 9:30
xgn google image
Asus was niet alleen op IFA om zijn Zen-reeks te showen aan de pers. Het bedrijf heeft op de beurs namelijk ook een aantal leuke game-gerelateerde producten meegenomen naar Berlijn. Dit natuurlijk onder de naam Republic of Gamers (ROG). Wij hebben de tofste producten voor je op een rijtje gezet.

3. ROG Swift PG258Q

Asus heeft op IFA 2016 een heleboel getoond, en we beginnen de lijst met een monitor waar je u tegen zegt. De ROG Swift PG258Q is een 24,5-inch 1080p monitor met een refresh rate van maar liefst 240Hz. Dit maakt het scherm uitermate geschikt om games op te spelen. Met de enorm hoge refresh rate kun je namelijk maximaal gebruik maken van die hoge fps-waarde die je met jouw nieuwste videokaart haalt.
De ROG Swift PG258Q heeft verder ondersteuning voor G-Sync, en met een responstijd van slechts een milliseconde hoef je niet bang te zijn dat je tijdens het gamen dingen misloopt of te laat ziet. Met de ROG Swift PG258Q ben je klaar voor elk in-game gevecht.
Mensen die wat geven om uiterlijk kunnen ook gerust ademhalen. De randen van het scherm zijn, met uitzondering van de onderkant, erg dun. Hierdoor is de ROG Swift PG258Q ideaal om in te zetten voor een multi-monitor opstelling. De standaard is speciaal voor de monitor ontworpen en heeft zelfs een LED-lamp ingebouwd die het Republic of Gamers-logo op de ondergrond schijnt. Al met al is de ROG Swift PG258Q een monitor die voor gaming uitermate geschikt is.
97491

2. ROG G701VI

Naast normale monitoren, bestaat de Republic of Gamers line-up ook voor een vrij groot deel uit laptops. Een daarvan is de ROG G701VI. Deze laptop is voor de echte fijnproevers onder de PC-gamers. Met een Skylake i7-processor, tot 64 gigabyte aan werkgeheugen en een 512 gigabyte SSD is dit mobiele gaming station razendsnel. Met een NVIDIA GeForce GTX 1080 aan het stuur, moet elke game soepel draaien op het 17-inch Full HD scherm.
Dat zijn natuurlijk indrukwekkende specificaties, maar het unique selling point van de ROG G701VI zit hem toch in het scherm dat is gebruikt voor de laptop. De ROG G701VI is namelijk de eerste laptop die gebruik maakt van een scherm die een refresh rate van 120Hz heeft. Hierdoor ogen games tijdens het spelen nog vloeiender dan op de meeste reguliere laptopschermen.
Op die manier is de ROG G701VI dus de ideale plek om jouw favoriete games overal mee naar toe te nemen. Alles aan de laptop straalt premium uit, en de specificaties bevestigen die indruk. Het scherm steelt hier de show, maar ook de VR-capabele GX 1080 zorgt ervoor dat elke gamer snakt naar zijn eigen ROG G701VI.
97492

1. ROG XG Station 2

Hoewel de 'standaard' manieren van gamen zeer interessant zijn, komt Asus ook met een nieuwe manier om toch te kunnen gamen. Republic of Gamers gaat namelijk mee in een recent bovengedreven trend, namelijk die van de docking stations. Deze apparaten huisvesten onder andere een krachtige videokaart, en kunnen met gemak aan elke laptop met de juiste aansluitingen gekoppeld worden.
Op deze manier wordt de grafische kracht overgezet naar de laptop, en kan een mobiele computer zonder eigen videokaart opeens virtual reality-games afspelen zonder haperingen. de ROG XG Station 2 is Asus' kandidaat binnen deze nieuwe markt. Door middel van USB type-C verbind je de ROG XG Station 2 met jouw laptop, en vanaf daar is het gaan met de banaan.
Het mooie van deze docking station is dat je zelf kunt kiezen welke videokaart je in de ROG XG Station 2 wil stoppen. Asus heeft aangegeven dat de nieuwste kaarten van zowel NVIDIA als AMD geschikt zijn voor gebruik in de ROG XG Station 2, en de keuze van jouw kaart heeft natuurlijk invloed op de prijs.

ROG gear release en prijs

Hoe duur alle nieuwe gaming gear gaat worden, is op het moment van schrijven niet bekend. Wel laat Asus weten dat ze de nieuwe ROG-producten nog voor het einde van het jaar op de markt willen brengen. Je hebt dus nog alle tijd om die nieuwe snufjes bij elkaar te sparen.

Populair Nieuws