Top 5 beste farming games - Wees boer Harms oet Drent!

Article
zondag, 08 april 2018 om 16:18
de 5 beste farming games wees boer harms oet drent 128789
Om half vijf op om de kippen te voeden en de rest van de dag op de tractor ploeteren. Het leven van een boer is een drukke bedoeling. Niet gek dan ook dat gamers liever vanaf de zijlijn toekijken. Wil je wel voor boer Harms spelen, dan zit je in deze special met de beste farming games goed!

5. SimFarm: SimCity’s Country Cousin

Het verhaal van de studio achter SimFarm is een artikel op zich waard, maar dit spel van Maxis moet het doen met een vijfde plaats. Als een van de eerste farming simulatiegames zijn de functies nogal beperkt, maar het idee de grondlegger van alle latere boerderijspellen.
In de titel ben je een boer en moet je proberen genoeg geld te verdienen door gewassen te verbouwen of dieren te houden. Lukt dit niet, dan ga je failliet. Lukt het wel, dan kan je uitbreiding, grotere machines kopen of de kwaliteit van de producten verhogen.
Het nabijgelegen stadje had zomaar uit SimCity kunnen komen (tevens een titel van Maxis) en de infrastructuur ervan laat dus ook te wensen over. Behalve het zijn van boer, moet je dus ook om de zoveel tijd tips geven aan de lokale bevolking om wegen en vliegvelden aan te leggen. Zeker een aanrader!
128790

4. Harvest Moon: Friends of Mineral Town

Onder begeleiding van een vrolijk muziekje, word je in Harvest Moon geïntroduceerd met alle mensen uit het nabije dorpje Mineral Town. Want daar draait het spelletje uiteindelijk om: geld verdienen, mensen paaien en trouwen.
Terwijl de seizoenen veranderen zal je ook rekening moeten houden welke gewassen wanneer wel en wanneer niet groeien. Hoe meer je verdient, hoe meer zaadjes je kan planten. Bedenk alleen wel dat je ook maar zoveel kan doen voordat je moe wordt. Tegen betaling willen de harvest sprites je wel helpen met oogsten en water geven, maar dat zal voor minder inkomsten zorgen.
Een alternatief is om dieren te verzorgen. Die geven niet alleen dagelijks melk, eieren en wol, maar zullen (mits goed behandeld) ook nog eens mee kunnen doen aan wedstrijden. Heb je jouw koe elke dag op de neus gepoetst en lieve woordjes tegen haar gezegd, dan heeft ze de kans om te winnen en daardoor super kwaliteit melk te geven!
128791

3. Pure Farming 2018

De Farming Simulator serie heeft een directe concurrent gekregen in de vorm van Pure Farming. Ook deze titel heeft de licenties van veel voertuigen uit het echt verkregen en realisme is dus ook in dit spel één van de belangrijkste elementen. Hoe groter jouw boerderij, hoe meer machines je nodig zal hebben om alle gewassen op tijd binnen te halen!
Behalve gewassen verbouwen en dieren verzorgen, kan je in Pure Farming 2018 er ook voor kiezen om je te richten op een ander onderdeel van het boer zijn. Zo is het mogelijk boomgaarden aan te leggen (voor fruit), kan je kassen plaatsen om zelfs in de winter een inkomen te hebben en kan je je focussen op het kweken van planeten voor groene energie! Want ook boeren moeten met hun tijd meegaan.
128792

2. Farming Simulator 2017

Dit jaar nog zal Farming simulator 19 verschijnen en wij kregen begin dit jaar al een preview. Met meer verschillende maps en zo mogelijk nog meer voertuigen om uit te kiezen, is het een gigantische stap voorwaarts in vergelijking met het vorige deel. Maar ook die titel was al behoorlijk volgepropt met toffe content. Niet voor niets staat het spel in deze lijst met de 5 beste farming games!
Als boer begin je klein en overzichtelijk. Je kan verschillende soorten dieren verzorgen en deze op volwassen leeftijd duurder doorverkopen, je kan gewassen verbouwen en oogsten of je kan bij een andere boer in de buurt een deel van zijn werk tegen betaling op je nemen. Niet alleen verdien je daarmee een zakcentje, ook krijg je gevoel voor hoe alle machines precies werken. Ervaring die je zeker nodig zal hebben zodra je zelf een paar ton neerlegt voor je eigen combineharvester!
128793

1. Stardew Valley

Een ontzettend populair spel, gemaakt door slechts één persoon. Stardew Valley beloofde gouden bergen en bracht deze ook. De spirituele opvolger van Harvest Moon behield alle toffe elementen uit Harvest Moon en voegde er nog flink wat tofs aan toe. Binnenkort kan je ook eindelijk aan de slag met de Stardew Valley multiplayer.
Tot nu toe kan je je alleen in je eentje vermaken in Stardew Valley. Je begint op een chaotisch vol stuk grond en zal flink aan de bak moeten voordat je jouw eerste zaadjes kan zaaien en gewassen kan verbouwen. Gelukkig is het naburige dorpje dolblij dat er een nieuw gezicht in de stad is en zal je maar al de graag helpen.
Zodoende bouw je relaties op met bewoners, verzorg je dieren en gewassen en kan je op onderzoek uit in de lokale mijnschachten. Hoe dieper je gaat, hoe meer kostbare voorwerpen je tegen zal komen maar ook hoe groter de kans dat je vijanden tegen het lijf loopt. Avonturiers worden beloond, maar niemand noemt je een lafaard als je je enkel richt op het boer zijn!

Wat vinden jullie de beste farming games?

Niet alle farming games uit deze lijst zijn even realistisch, maar allemaal zijn ze ontzettend leuk op hun eigen manier. Onze vraag aan jullie is dan ook welke elementen jullie het belangrijkste vinden in farming games. Is het toch het realisme en het zelf daadwerkelijk moeten gebruiken van machines, of toch het sociale aspect van Stardew Valley en Harvest Moon? Laat het weten in de comments!

Populair Nieuws