5 Amerikaanse remakes op Netflix - Beter goed gejat dan slecht bedacht!

Article
maandag, 09 april 2018 om 9:00
5 amerikaanse remakes op netflix beter goed gejat dan slecht bedacht 129314 4
Staan er Amerikaanse remakes op Netflix? Maar natuurlijk! Er zijn veel series geweest die een Amerikaanse remake hebben gehad. Deze zijn niet altijd even succesvol geweest, maar de volgende series hebben het toch redelijk goed gedaan!

Jane the Virgin

Van de Amerikaanse satirische komedie drama Jane the Virgin zijn momenteel al 78 afleveringen uitgekomen, verdeeld over vier seizoenen. De serie is lichtelijk gebaseerd op de Venezolaanse serie Juana la Virgin, die stamt uit 2002. In de serie zien we actrice Gina Rodriguez als Jane. Voor haar werk als Jane ontving Rodriguez in 2015 een Golden Globe.
Jane Villanueva is een werkende en gelovige jonge dame die nog maagd is. Dat is ze ook van plan om te blijven totdat ze getrouwd is, maar ondanks dit wordt ze zwanger. Dit gebeurt nadat ze per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd wordt, waardoor ze voor meerdere moeilijke keuzes in haar leven staat.

The Returned

The Returned is een Amerikaanse bovennatuurlijke dramaserie die is gebaseerd op Les Revenants, een Franse serie uit 2012 die ook internationaal werd uitgezonden, onder de naam The Returned. De Amerikaanse remake van Les Revenants kwam in 2015 uit en heeft maar één seizoen van tien afleveringen.
In The Returned worden bewoners van een klein dorpje geschokt wanneer recentelijk overleden inwoners terugkomen van de dood, met alle nare gevolgen van dien. Het eerste seizoen werd niet zo succesvol als verwacht en daardoor werd de serie door A&E studios stopgezet. Dit heeft ervoor gezorgd dat fans van de serie erg teleurgesteld zijn, aangezien er geen conclusie is gekomen voor het verhaal in de serie.
129361

The Killing

De voor een Golden Globe genomineerde Amerikaanse serie The Killing is een remake van de Deense serie Forbrydelsen. De Deense serie bestaat uit drie seizoenen die werden uitgezonden tussen 2007 en 2012. Binnen die tijd kwam ook het eerste seizoen van de Amerikaanse remake uit. Deze ging namelijk op 3 april 2011 in première.
The Killing is een misdaad dramaserie, speelt zich af in Seattle en volgt verschillende moordzaken die worden onderzocht door detectives Sarah Linden en Stephen Holder. De serie werd twee keer gecanceld door AMC. Het derde seizoen werd na nieuwe onderhandelingen met Fox en Netflix wel weer opgepikt door AMC, maar na dit seizoen werd de serie wederom gecanceld.
Netflix pikte het vierde en laatste seizoen op en bracht deze uit op 1 augustus 2014. De serie heeft een hoge score van 8,2 op IMDb en kreeg over het algemeen goede kritieken. The Killing is één van de beste Amerikaanse remakes op Netflix, zeker het proberen waard dus!
129362

House of Cards

In 2013 kwam de geprezen Amerikaanse politieke thrillerserie House of Cards uit. De serie heeft al twee Golden Globes gewonnen en nog vele andere prijzen. De Amerikaanse versie is een remake van de Britse politieke thriller van dezelfde naam. Deze BBC serie werd in 1990 uitgebracht en bevat vier afleveringen van 55 minuten.
Er zijn op dit moment vijf seizoenen van de Amerikaanse House of Cards uitgebracht en het zesde en tevens laatste seizoen komt later dit jaar uit. Voormalig hoofdrolspeler Kevin Spacey zal niet verschijnen in dit laatste seizoen, vanwege de controverse rondom zijn persoon die ervoor zorgde dat hij werd ontslagen.
De Netflix Original serie speelt zich af in Washington en draait om congreslid Frank Underwood en zijn vrouw, Claire Underwood. Door middel van een uitgebreid plan en manipulatie proberen zij de macht te krijgen over het land.
129363

Homeland

De thriller spion serie Homeland bestaat al uit 7 seizoenen, waarvan het zevende deel nu aan de gang is. Er komt ook zeker een achtste seizoen van de Amerikaanse serie, die nu al vijf Golden Globes heeft gewonnen. Homeland is gebaseerd op de Israëlische serie Prisoners of War, dat tussen 2010 en 2012 werd uitgezonden op Channel 2.
Voordat deze serie werd uitgezonden in Israël verwierf 20th Century Fox Television de rechten van de serie en bracht het de serie in Amerika uit als de geprezen Homeland serie. Deze show draait om een bipolaire agente van de CIA, die ervan uit gaat dat oorlogsheld Nicholas Brody tijdens zijn gevangenschap is veranderd door al-Qaeda, waardoor hij nu geen held zou zijn maar opdrachten voor de vijand uitvoert in Amerika.

Dit zijn 5 Amerikaanse remakes op Netflix

Er staan dus een aantal Amerikaanse remakes op Netflix. Daar zitten zeker een paar goede titels tussen zoals je kunt zien! Bij lange na niet alle Amerikaanse remakes van series worden goed uitgevoerd, soms zitten er wel pareltjes tussen, zoals Homeland.