Top 5 beste erotische films - alleen voor 18+

Article
vrijdag, 11 september 2020 om 16:30
xgn google image
Sex sells. Een mooie vrouw op filmposter, een uitdagende blik of een stukje ontbloot vlees doet het altijd goed. Omdat Fifty Shades of Grey zo tegenvalt, hebben we nog een top 5 beste erotische films voor jullie op een rijtje gezet waarin seks een belangrijk thema is. Uiteraard zijn de films en dit artikel 18+!

Eyes Wide Shut

De laatste film van de legendarische regisseur Stanley Kubrick kwam in 1999 uit. Tom Cruise en Nicole Kidman waren toen nog getrouwd en speelden hierin een getrouwd stel dat experimenteert met overspel en nieuwe seksuele avontuurtjes en ervaringen.
Een expliciete seksscène werd op een afgesloten set gefilmd, maar de spanning tussen Cruise en Kidman was niet echt zinderend. Misschien dat de relatie daarom uiteindelijk op de klippen liep. In ieder geval was het in 1999 wereldnieuws dat het grootste celebrity koppel van die tijd in deze film speelde, hoewel Kubrick sommige seksscènes wel heel creepy wist te maken.
Sexy trivia: Om de affaires die plaatsvinden in de film realistischer te maken stimuleerde Kubrick geheimhouding, zelfs tussen Cruise en Kidman. Zo moest Kidman zes dagen lang naaktscènes filmen met een mannelijk model, maar mocht ze er niets over zeggen.
66917 1

Shortbus

Het controversiële doel van regisseur John Cameron Mitchell was om acteurs échte geslachtsgemeenschap te laten uitvoeren. Dit leidde tot veel ophef, maar de film werd positief beoordeeld vanwege zijn inzicht in relaties en seksualiteit.
Een grensverleggende film die zowel homoseksuele als heteroseksuele scènes bevat, en onder meer gaat over een seksuologe die zelf nog nooit een orgasme heeft gehad.
De scène waarin een man zichzelf probeert te pijpen is een beetje awkward, maar over het algemeen heeft de film een realistische uitstraling en is best grappig af en toe!
Sexy trivia: Om de acteurs op hun gemak te stellen tijdens de blote scènes, ging ook de regisseur zelf uit de kleren.
66918

Basic Instinct

We kunnen het ons tegenwoordig niet zo goed meer voorstellen, maar in 1992 was het nog niet zo makkelijk om naaktheid te zien! Sharon Stone was dankzij Basic Instinct jarenlang een sekssymbool dankzij deze film van Paul Verhoeven. Het was de meest pikante film die tot dan toe in Hollywood was gemaakt.
Lesbische tintjes en Sharon Stone's doos waren al heel wat, maar de tien minuten durende seksscène tussen Jeanne Tripplehorn en Michael Douglas was pas echt het gesprek van de dag!
Sexy trivia: De seksscène met Douglas en Tripplehorn kostte vijf dagen om te filmen.
66920 2

9 Songs

Bekend indie-film regisseur Michael Winterbottom (insert funny joke) gebruikte voor deze film wat onbekendere acteurs. Het verhaal gaat over Matt en Margo, twee jongeren die naar negen concerten gaan en tussendoor veel tijd horizontaal doorbrengen. In alle gevallen hadden de acteurs daadwerkelijk seks met elkaar, en werd ook orale seks, masturbatie en ejaculatie niet gemeden.
Recensenten waren verdeeld over of het nu een goede film is of niet, maar in ieder geval zijn de acteerprestaties écht; zeker vergeleken met de karikaturen die in pornofilms voorkomen.
De concerten zijn zeker net zo belangrijk als de seks, en de muziek verdient daarom ook een pluim.
Sexy trivia: De twee hoofdrolspelers ontmoetten elkaar pas drie dagen voordat het filmen van start ging.

66922 1

Blue is the Warmest Color

Een van de meest recentere films op de lijst is Blue is the Warmest Color. Het is een gedurfde film over twee dames die meerdere intieme momenten delen tijdens hun zoektocht naar ware liefde.
Hij duurt wel zo'n drie uur, maar het vliegt voorbij dankzij het goede acteerwerk en de prachtige Franse taal zodat je ook nog eens super snobberig kunt doen terwijl je je Frans bijvijzelt.
Sexy trivia: Prosthetische vagina's werden gebruikt voor het filmen van de orale seksscènes
Dit artikel is op 7 oktober bijgewerkt.