Top 5 beste Epic Games Store games - Concurrentie voor Steam

  Steam is al een lange tijd de grootste aanbieder van PC games. Tegenwoordig komen er steeds meer partijen, zoals Epic Games, Discord, Origin en Battle.net, met eigen winkels. Vandaag nemen we de winkel van Epic Games onder de loep. Dit zijn de top 5 beste Epic Games Store games.

  Sommige van de games in deze lijst met de beste Epic Games store games zijn exclusief verkrijgbaar in deze winkel. Ook zijn er games die zowel op Steam als in de Epic Games Store beschikbaar zijn. Er staat zelfs een game tussen die nog niet is uitgebracht, maar waar wel heel veel mensen naar uitkijken.

  5. Super Meat Boy

  We trappen deze top 5 met de beste Epic Games Store games af met Super Meat Boy. Deze game werd ontwikkeld door Team Meat en kwam uit op 20 oktober 2010. Super Meat Boy is een platformer, net als Celeste en Kirby Star Allies, waarbij er veel levels moeten worden voltooid om de game uit te spelen. Super Meat Boy heeft vijf hoofdstukken en er moeten in totaal 300 levels worden voltooid.

  Super Meat Boy kopen in de Epic Games Store!

  In Super Meat Boy speel je als een rode kubus genaamd Meat Boy. Jouw vriendin, Bandage Girl, wordt ontvoerd door de superschurk van de game Dr. Foetus. Gedurende 300 levels ga je achter de slechterik aan en ontwijk je obstakels om jouw vriendin te redden. Naast de 300 levels die standaard in de game zitten, kunnen er ook extra levels worden gedownload die zijn gemaakt door de community. Zo ben jij eigenlijk nooit klaar met deze toffe platform game! Normaal gesproken kost deze game 14,99 euro in de Epic Games Store, maar tot en met 10 januari 2019 kun je de game gratis downloaden!

  4. Subnautica

  Hou jij van mysterie, de onderwaterwereld en het ontdekken van nieuwe gebieden? Dan is Subnautica dé game voor jou. Deze game speelt zich af op een fictieve planeet vol met oceanen, genaamd 45646B. Er is een ruimteschip gecrasht en jij bent de enige overlevende. Er leven allerlei onbekende wezens op de planeet, waarvoor jij constant op je hoede moet zijn. Er kunnen wapens worden gemaakt en er moet eten worden gevonden. Het doel van de game is overleven en ontdekken van de wereld vol gevaren.

  Subnautica kopen in de Epic Games Store!

  Subnautica kan ook in VR worden gespeeld, wanneer je een HTC Vive of Oculus Rift hebt. Maar dan heb je nog wel een controller of muis en toetsenbord nodig. Maar ook zonder VR is deze game een aanrader. De grote open wereld kan worden ontdekt en er liggen constant wezens op de loer die jij wel als een lekker hapje zien. Er zijn vier verschillende modi: Creative, Freedom, Survival, Hardcore. De eerste modi zijn het makkelijkst, want daarin zijn sommige features uitgeschakeld. Hardcore is de moeilijkste modus, want hierin kun je niet eens respawnen. Na één foutje kan het gelijk klaar zijn!

  3. The Walking Dead - The Final Season - The Telltale Series

  Het leek er even op dat The Telltale Series van The Walking Dead geen gevolg zou krijgen. Telltale ging namelijk failliet en het personeel werd ontslagen. Toch kregen we goed nieuws, want de serie zal gewoon worden afgemaakt. Niet door Telltale, maar door Skybound Entertainment. Skybound gaat proberen om het personeel dat bij Telltale aan de game werkte bij elkaar te houden om de serie af te maken.

  In deze gameserie speel je als Clementine. Clementine probeert te overleven nadat er een zombie apocalyps is uitgebroken. De keuzes die je maakt in de game hebben invloed op het einde. De opgeslagen data van de eerder Walking Dead games heeft ook invloed op het verhaal. Wanneer je geen The Walking Dead Games hebt gespeeld voordat je aan The Final Season begon, moet je van te voren een Story Builder invullen. Op basis hiervan wordt het verhaal weer aangepast.

  The Walking Dead - The Final Season is opgedeeld in vier afleveringen, waarvan de eerste twee al zijn uitgebracht. Inmiddels is bekendgemaakt dat de derde aflevering op 15 januari 2019 uit zal gaan komen. Voor de vierde aflevering is nog niets bekendgemaakt. Alle afleveringen zullen binnenkort uitgebracht worden via de Epic Games launcher.

  2. Ashen

  We zijn aangekomen bij de runner-up in deze lijst met de beste Epic Games Store games. Ashen kwam op 7 december 2018 uit en is (voor PC) exclusief beschikbaar in de Epic Games Store. De game heeft zowel een singleplayer modus als een multiplayer modus.

  Ashen kopen in de Epic Games Store!

  Ashen speelt zich af in een open wereld waar de zon nooit schijnt. Het hoofdpersonage uit de game is op zoek naar een plek om thuis te noemen, maar daarvoor moet je wel een grote open wereld onderzoeken. Maar niet alleen het ontdekken van de wereld is belangrijk in Ashen. Er kan worden samengewerkt met andere spelers, maar er kan ook worden gekozen om het avontuur alleen aan te gaan. Ook moet er in deze game gestreden worden tegen monsters. Ashen is een mix van RPG, combat en het ontdekken van de open wereld. Er is genoeg te doen dus en daarvoor betaal je bij de Epic Games Store 39,99 euro.

  1. Fortnite Battle Royale

  De nummer een in deze lijst met de beste Epic Games Store games was eigenlijk onbetwist. Fortnite Battle Royale is met afstand het meest populaire en grootste spel van 2018. Uiteraard zijn er andere games die mooier en beter zijn, maar qua populariteit steekt er niets boven Fortnite uit. Er zijn maar liefst 200 miljoen spelers!

  Fortnite Battle Royale en Save the World kopen in de Epic Games Store!

  Er zijn twee versies van Fortnite; een is gratis en de andere kost op dit moment 19,99 euro. Fortnite Battle Royale is de gratis spin-off, waarbij honderd spelers op de map landen. Er moet materiaal worden verzameld en er moeten wapens gevonden worden. Dan kan de strijd beginnen, want er kan maar één spelers of één team overblijven.

  Fortnite Save the World is wat minder populair dan de battle royale modus. Mede dankzij de prijs en het feit dat de game in 2019 gratis zou moeten worden. In Save the World ben jij een van de laatste overlevenden van een apocalypse. Door middel van dezelfde features als in de battle royale modus, moet jij de monsters van je afvechten en de wereld redden van een trieste ondergang.

  Super Meat Boy

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.