Top 5 beste Dragon Ball Z momenten - Legendarisch!

  We hebben met Dragon Ball Xenoverse één van de beste Dragon Ball Z games allertijden. In alles is de fighter een ode aan de animé die miljoenen fans in zijn greep hield. Maar welke legendarische momenten herbergt Dragon Ball Z ook alweer? Een overzicht van de top 5 beste Dragon Ball Z momenten.

  Met Dragon Ball Xenoverse hebben de Japanse makers bij Dimps het geplaagde Dragon Ball Z weer op de kaart gezet. Foutloos is het vechtspel niet, maar dankzij de verfrissende rpg-elementen en de kenmerkende chaotische gevechten biedt het spel uitstekend vermaak. Lees meer in onze Dragon Ball Xenoverse review.

  Anders dan in vorige delen, geeft Dimps een eigen twist aan het verhaal. Door een onverklaarbare oorzaak is er gerommeld met de tijdscyclus. Legendarische momenten uit de animatieserie kennen daardoor een ander verloop én afloop. Aan welke scénes is nu precies gerommeld?

  Top 5 beste Dragon Ball Z momenten - Goku offert zich op!

  Hoofdrolspeler Goku leeft een zorgeloos bestaan samen met zijn vrouw Chi-Chi en zijn schuchtere zoon Gohan. Zodra de wereld bedreigd wordt door een onbekende Saiyan, besluit ‘Kakarot’ de handen ineen te slaan met Piccolo: zijn vroegere aartsrivaal.

  Aanvankelijk vertrouwt Goku de Namekian voor een meter, maar als het gevecht met Radditz, de broer van Goku, aanbreekt, groeit het tweetal steeds dichter naar elkaar. Ze hebben elkaar en elkaars kracht nodig om de strijd in hun voordeel te beslechten.

  Als blijkt dat het een onbegonnen zaak is, besluit Goku zich op te offeren. Hij grijpt Radditz vast en draagt Picollo op om zijn speciale aanval uit te voeren. Het plan lukt, waardoor zowel Radditz als Goku sterven. Ongetwijfeld één van de meest emotionele momenten in de top 5 beste Dragon Ball Z momenten.

  Voor het eerst een blik op een Super Saiyan

  Als Freeza opstaat uit de dood na een allesvernietigende spiritbom-aanval, kolkt hij van woede. Zo erg is hij nog nooit vernederd. Om tegenstander Goku een lesje te leren, brengt hij zijn boezemvriend Krillin tot ontploffing. Een genadeloze moord.

  De dood van Krillin luidde het begin in van misschien wel de meest gedenkwaardige scéne in de top 5 beste Dragon Ball Z momenten. Er lijkt iets geknapt bij Goku. De eerste scheuren in de grond ontstaan, de zee wordt onrustig en de bliksemschichten die opduiken zijn niet het werk van de natuur. Goku staat op het punt om te transformeren in een Super Saiyan, een eeuwenoude legende waarvan jaren werd gedacht dat het een fabeltje was. Goku’s kracht vertienvoudigt en Freeza wordt uiteindelijk door de grote held verslagen.

  Cell vermoordt Android 16 voor de ogen van Gohan

  Wanneer de kinderen van Cell de Z-fighters bevechten en Cell Android 16 doodt, komen Gohans verborgen krachten eindelijk los. De transformatie tot Super Saiyan 2 is vergelijkbaar met de eerste transformatie van Goku. Ook hier is het verlies van een goede vriend de aanleiding voor een gedaanteverandering.

  Kijkers van Dragon Ball Z krijgen voor het eerst met een Super Saiyan 2 te maken: de overtreffende trap van een Super Saiyan. Buiten een andere haardracht zijn er visueel geen veranderingen, maar het powerlevel neemt wel drastisch toe. Zelfs een zwaar gehavende Gohan bleek in deze vorm in staat om Cell voor eens en voor altijd te verslaan.

  De speech van Vegeta voor zijn opoffering in gevecht Buu

  Dat Vegeta geen lieverdje is, mag duidelijk zijn. De Saiyanprins had jaren één doel voor ogen en dat was om de sterkste krijger van het universum te worden. En als het moet ten koste van alles en iedereen. In de Buu Saga, nadat hij vervloekt was, laat hij zich voor het eerst van zijn menselijke kant zien.

  Het besef dat hij veel slechte dingen heeft gedaan, dringt op dat moment bij hem binnen. De prins blikt terug op alle belangrijke momenten in zijn leven, waarin zijn strijd tegen Goku centraal stond. Na deze indrukwekkende speech zegt Vegeta Piccolo en zijn zoon Trunks vaarwel en offert zich op in gevecht met de almachtige Majin Buu.

  Super Saiyan 3!

  Gouden lokken! Net als de situatie met Majin Buu uitzichtloos lijkt, tovert Goku nog één laatste verrassing uit de hoge hoed. Vanuit het niets transformeert de held tot een Super Saiyan 3. Deze gedaanteverandering levert Goku niet alleen compleet nieuw uiterlijk op met lange gouden lokken en verdwenen wenkbrauwen, maar maakt hem ook nog eens veel sterker dan zijn tegenstander Majin Buu.

  Kijkers op YouTube spreken van één van de meest legendarische top 5 beste Dragon Ball Z momenten en misschien zelfs in de geschiedenis van animé. Die conclusie laten we vooral aan jou over. Wat is jouw meest gedenkwaardige scéne uit Dragon Ball Z?

  Dragon Ball Xenoverse

  Verkijgbaar vanaf 27 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.