Top 5 beste Crash Bandicoot games - Voorbereiden op N. Sane Trilogy

  Nog even en dan kunnen we aan de slag met een remake van de aller eersten Crash Bandicoot games. Maar wat nu als je niet kan wachten? Lees dan gewoon even deze Top 5 beste Crash Bandicoot games!

  Crash Bandicoot N. Sane Triolgy is een remake van de eerste drie Crash Bandicoot games. De game wordt een PlayStation 4 exclusive en komt 30 juni naar de winkels. Voor de doorgewinterde Crash Bandicoot-fans kan dit een lange zit zijn. Laten we daarom maar eens kijken welke Crash Bandicoot-games je in de tussentijd erbij kan pakken.

  5. Crash Bandicoot 1 (PlayStation 1)

  Laten we maar lekker nostalgisch starten met de allereerste Crash Bandicoot. Misschien was de titel niet het meest gepolijst van allemaal, toch is het een game die eigenlijk elke Crash Bandicoot-fan vast urenlang heeft gespeeld.

  Het eerste deel kent een hoop memorabele bossfights. Zo neem je het in deze game op tegen koala Scar die vanuit zijn kolenmijn je met kolen bekogeld, de schurk Pinstripe Potoroo die je aan alle kanten zo lek als een zeef probeert te schieten en natuurlijk Dr. Nitrus Brio die zichzelf van een miezerig mannetje in een monster weet te veranderen dat nog wel het meeste weg heeft van de Hulk. En uiteindelijk eindigt Crash natuurlijk elk baasgevecht met de kreet yeeeEEEE HHAAAAWWWW. Moet ook wel als rivaal Mario al zijn 'Its-a-me Mario' heeft.

  Een minpuntje aan de titel was wel hoeveel moeite je moest doen om je game op te slaan. In de levels kun je verschillende Tawna, N. Brio en Cortex tokens verzamelen en pas wanneer je er drie van hetzelfde token hebt krijg je toegang tot een speciale bonusronde die je het spel laat saven na deze uit te spelen! Een andere optie was om een diamant te behalen, maar daarvoor moest je alle boxes in een level kapot maken zonder dood te gaan.

  Dit minpuntje wordt wel aangepast in de N. Sane Trilogy. Zo krijgen deze games een modern save-systeem waardoor je veel makkelijker je voortgang kunt behouden.

  De eerste Crash Bandicoot game kwam uit in 1996. Dit allereerste Crash Bandicoot-avontuur wordt ook ook de opener van de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

  4. Crash Twinsanity (PlayStation 2)

  In eerdere spellen zagen we voornamelijk dat Neo Cortex als eeuwige vijand alsmaar het leven van Crash Bandicoot in de war schopte. In Crash Twinsanity gaat het er daarentegen anders aan toe, want Crash en Cortex moeten in deze game niet juist samenwerken. Als ze de strijdbijl niet begraven worden de Wumpa Islands vernietigd door de Evil Twins.

  Het spel weet voornamelijk een plek in deze Top 5 beste Crash Bandicoot games te behalen vanwege haar enorm geslaagde humor. Zo kun je eigenlijk Cortex op alle mogelijk manier 'misbruiken' om je doel te behalen. Crash kan hem als hamer gebruiken, hem over een ravijn heen gooien om zo een schakelaar over te halen of hem zelfs in tonnen proppen die vervolgens door een heel buizenstelsel moeten worden gerold.

  Maar het kan gekker: een memorabel moment is hoe Cortex over een balkon heen hangt en uitkijkt over de zee. Crash en Cortex moeten N Gins Battleship bereiken voordat deze wegvaart. Wat daarna gebeurt is hilarisch. Cortex wordt door Crash over de rand van het balkon getrapt zodat hij vervolgens als een snowboard kan worden gebruikt.

  Crash Twinsanity verscheen in 2004 voor de PlayStation 2, Xbox en zelfs mobiele telefoons. De titel is ontwikkeld door Traveller's Tales, de studio die ook de LEGO-games maakt.

  3. Crash Team Racing (PlayStation 1)

  Mocht je zin hebben om hard door de bochten te scheuren, dan is Crash Team Racing ook een enorm goede nostalgische titel. In de game stap je in een auto om vervolgens met personages als Crash Bandicoot, Polar de ijsbeer, Neo Cortex of Tiny rond te rijden op verschillende tracks gebaseerd op de Crash Bandicoot-games. Ondertussen belaag je elkaar met verschillende items, waardoor dit de Crash Bandicoot Editie van Mario Kart lijkt.

  In het karakterroster wordt onderscheid gemaakt tussen zowel slechte als goede personages. Wanneer je van de baan rijdt met een slecht personage, dan zal het slechte masker Aku Aku je redden. Ben je een goed personage, dan zal Uka Uka je redden. Of je nu slecht of goed bent maakt daarentegen niet uit, want gezamenlijk strijden ze tegen een veel erger kwaad: de aliën Nitrox Oxide, wie claimed de snelste racer in het heelal te zijn.

  In het spel doorloop je verschillende tracks om wedstrijdbekers, sleutels en andere prijzen te winnen. Deze tracks bevinden zich in verschillende werelden met in elke wereld een eindbaas. Zo moeten eindbazen als Ripper Roo, Papu Papu, Komodo Joe en Pinstripe Potoroo je klaarstomen op de laatste titanrace tegen Nitrox Oxide.

  Crash Team Racing is de laatste Crash Bandicoot-game die is ontwikkeld door Naughty Dog. De game werd 1999 uitgegeven op de PlayStation 1. Naast Crash Team Racing zijn er nog twee andere racinggames verschenen van jouw favoriete buideldier.

  2. Crash Bash (PlayStation 1)

  Waneer je een echte Party-game wilt spelen, dan zijn er keuzes zat. Zo kun je uren op sterrenjacht gaan in Mario Party en heb je ook de mogelijkheid om spelletjes te spelen met je mii in games als Wii Party. Je kunt daarentegen ook verschillende minigames spelen met verschillende bekende personages uit Crash Bandicoot in de hoofdrol.

  Het verhaal focust zich rond een ruzie tussen Aku Aku en Uka Uka over of het kwaad of het goede nu eigenlijk het sterkst is. Dit nodigt je uit voor een game waar je met zowel schurken als goede spelers kunt spelen. Mocht je je evil voelen: kruip in de huid van koala Scar, Dingodile of de gemene Neo Cortex. Mocht je graag in de huid van een goedzak kruipen: Coco en Crash Bandicoot staan voor jou klaar in dit doldwaze avontuur.

  Je speelt onder andere minigames waarbij je elkaar met de bekende itemboxes bekogelt, elkaar van een ijsschots probeert te stoten terwijl je op ijsberen rondrijdt en minigames waarin je met botsauto's probeert om blikjes in het doel van een ander te schieten. Niet voor niets kreeg deze knotsgekke game in Japan de naam Crash Bandicoot Carnaval, Crash Bash kent een onwijs grote variatie aan minigames die leuk zijn voor zowel jong als oud.

  Crash Bash verscheen oorspronkelijk in 2000 voor de PlayStation. Later werd het spel ook geport naar de PlayStation 3, PlayStation Portable en Microsoft Windows. Het spel was het laatste Crash Bandicoot spel onder de naam van Sony Interactive Entertainment.

  Naast Crash Bash verscheen ook de party game Crash Boom Bang. Deze titel was daarentegen niet goed genoeg voor een plek in deze Top 5 beste Crash Bandicoot games.

  1. Crash Bandicoot 3: Warped (PlayStation 1)

  De absolute nummer 1 in de Top 5 beste Crash Bandicoot games is toch wel het derde deel uit de serie. Naast de standaard platformlevels kun je met Coco over de Chineese Muur rijden, krijg je verschillende minigames voorgeschoteld waar je in een vliegtuig rondvliegt en mag je vijandige toestellen uit de lucht schieten. Het is tof hoe de game niet alleen platformelementen bracht, maar ook nieuwe dingen in de mix wist te gooien.

  Wat heel veel aanwezig is in Crash Bandicoot 3 zijn de speciale bonusplatforms. Zo kende elk level wel een bonusplek waar je weer nieuwe boxen kon vinden die je ook allemaal kapot moest maken alvorens je een diamant kon bemachtigen. Naast diamanten kon je ook sleutels verzamelen door de beste tijd neer te zetten. Sowieso kun je in elk level een kristal vinden.

  Het is verder interessant hoe in de game verschillende thema's aan levels voorkomen. Zo bevindt het ene level zich onderwater, het andere level is gebaseerd op piraten en dan heb je weer prehistorische levels waar je weg rend met een dinosaurus achter je aan. Verder hebt je ook nog Arabische en oud Egyptische thema's. En dan zijn nog niet eens alle thema's benoemd.

  Wat voornamelijk erg bij blijft is de laatste boss battle tegen Neo Cortex. Zo is het een hevige strijd waarin twee boss battles tegelijkertijd plaatsvinden op een hele kleine plek. Terwijl Cortex jou aanvalt voeren de maskers Aku Aku en Uka Uka namelijk ook een intense strijd waarbij ze jou meermalen bijna meesleuren in al hun geweld.

  Crash Bandicoot 3: Warped verscheen in 1998 en kwam uit voor de PlayStation 1. Crash Bandicoot 3: Warped wordt ook onderdeel van de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

  Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 30 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.