Top 5 beste crafting games volgens jullie

  Wij vroegen jullie welke crafting games jullie het beste vonden. Jullie hebben je stem laten horen en in deze special bespreken we dan ook de top 5 beste crafting games volgens jullie!

  5. Rust

  Op de vijfde plek vinden we de indiegame Rust. Deze PC-titel geeft je de mogelijkheid om te overleven in een grote open wereld, terwijl je andere spelers tegen het lijf kunt lopen. Hier schuilt een constante spanning, omdat je nooit weet of iemand nou vriendelijk of vijandig is. Naast het overleven is het ook mogelijk om gebouwen in elkaar te timmeren voor wat extra bescherming.

  Door middel van diverse blauwdrukken kun je als speler nieuwe voorwerpen in elkaar knutselen die een voordeel geven tegenover jouw vijand. Denk hierbij aan wapens of ander gereedschap. Rust biedt genoeg keuzevrijheid om te gaan en te staan waar je maar wilt. Mede hierdoor staat Rust in de top 5 beste crafting games.

  4. 7 Days to Die

  Vlak daarachter vinden we de crafting game van uitgever Telltale Publishing. Deze survival-horror titel speelt zich af in een alternatieve tijdlijn waarin de wereld voor een groot deel is vernietigd tijdens een nucleaire Derde Wereldoorlog. Jij bent een overlevende en krijgt de zware taak om zo lang mogelijk te overleven in een willekeurig gegenereerd wereld die vol zit met zombies.

  Naarmate de tijd vordert worden die monsters sterker en sneller. Daarom moet je een veilig onderkomen zien te bouwen. De wereld van 7 Days to Die geeft je de vrijheid om voorwerpen te vernielen of juist te bouwen, zodat je bijvoorbeeld een veilig fort kun creëren. Ook zijn andere gebruiksvoorwerpen te craften. Deze spannende titel hoort zeker thuis in het lijstje en mag zichzelf daarom een van de beste crafting games noemen.

  3. This War of Mine

  En 7 Days to Die is niet de enige game in deze top 5 beste crafting games die een oorlogsthema handhaaft. Zo speelt This War of Mine ook met het idee van overleven tijdens oorlogstijd. In een fictieve stad krijg jij de taak om diverse overlevenden levend door de crisis te krijgen in hun zelfgemaakte schuilbunker. Dit doe je door er 's nachts op uit te trekken en materialen te verzamelen.

  Overdag liggen er snipers op de loer en is het tijd om van diezelfde materialen spullen te knutselen die weer bijdragen aan het overleven in het oorlogsgebied. De game heeft een erg emotionele ondertoon, dus wees voorbereid op enkele hartverscheurende momenten. This War of Mine is daarmee zeker waardig voor een plekje in deze top 5.

  2. Ark: Survival Evolved

  Het zilver is ditmaal voor de populaire game Ark Survival Evolved. In de titel, die binnenkort uit early acces stapt, dien je te overleven in een grote open wereld gevuld met dinosaurussen. Hierbij zijn aspecten als honger en dorst ook aanwezig, want als je jouw karakter niet voedt dan sterft hij een pijnlijke dood.

  Naast het overleven kun je tevens met materialen uit je omgeving zo'n beetje alles maken wat je je maar kunt bedenken. Hele gebouwen, wapens, gereedschap, zelfs zadels voor dino's. De vrijheid in Ark Survival Evolved is enorm en samen met de mogelijkheid om online met anderen te spelen, maakt Ark een enorm verslavende crafting game. Toch is er nog een titel die nóg populairder is en er met het goud vandoor gaat.

  1. Minecraft

  Die eer gaat namelijk naar de oergame binnen het crafting genre: Minecraft. Ooit begonnen als een relatief simpele creatie van bedenker Notch, weet de game vandaag de dag miljoenen gamers te vermaken met de eindeloze mogelijkheden die de titel biedt. Van simpele huizen tot aan replica's van de meest beroemde bouwwerken die de aarde rijk is, niets is te gek voor Minecraft spelers.

  De blokkerige wereld leent zich uitstekend voor dit soort bouwwerken en het vele craften met materialen die je vindt in de wereld is een hoofdtaak tijdens het spelen. Minecraft is tevens op bijna elk denkbaar platform te spelen, wat een van de grootste redenen is waarom de game vandaag de dag nog steeds zoveel gespeeld wordt.

  Jullie keuzes voor de beste crafting games

  En dat zijn de resultaten van de poll van vorige week. Zag jij de nummer één aankomen, of had je toch een andere titel verwacht om er met het goud vandoor te gaan? Laat een reactie achter onder dit artikel en vertel de rest wat de beste crafting game is volgens jou!

  Rust

  Verkijgbaar vanaf 11 december 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.