Top 5 beste brain training apps - Breinspieren kweken

Article
zaterdag, 17 februari 2018 om 11:00
xgn google image
Het is tijd om onze breinen eens even flink te laten kraken. Laat dat zweten in de sportschool maar zitten, dat kan je namelijk ook gewoon op de bank doen. Geef deze beste brain training apps een kans en verbeter je vaardigheden. Let wel op, niet alle apps in onze lijst zijn in het Nederlands beschikbaar.

5. Elevate

Het grootste pluspunt van de Elevate app is dat de oefeningen erg gevarieerd zijn. Zo kunnen gebruikers van de app meer dan 40 spelletjes spelen die te maken hebben met schrijven, luisteren, spreken, lezen en rekenen. Bij het voltooien van opdrachten worden de scores bijgehouden in het systeem. De software van de app is speciaal ontwikkeld door onderwijsexperts. Je kan dus verwachten om echt voortgang te zien bij het gebruik van deze app.
Met opdrachten van de app kunnen ook sociale vaardigheden worden getraind. Hieronder valt het beter verwoorden van je gedachten. Ook kan de focus tijdens het luisteren van de gebruikers verbeterd worden. Mocht je nou steeds beter worden, dan past het systeem zich hierop aan.
Elevate is beschikbaar in de App Store en Play Store. Deze app is helaas niet in het Nederlands te spelen.
126123

4. Brainwell

Brainwell biedt verschillende punten waar gebruikers zich op kunnen verbeteren. Bij ieder spelletje wordt uitgelegd welk deel van het brein gestimuleerd wordt tijdens het spelen en hoe dit gebeurt. Na de test worden jouw resultaten meteen vergeleken met die van andere gebruikers en wat de wereldwijde score is van mensen die de opdracht hebben gedaan.
Vanwege de goede uitleg en duidelijke uitslagen staat deze app op nummer 4 in onze lijst. Helaas zijn er voor het beginnen van een test geen oefeningen mogelijk. Mocht de uitleg dus niet helemaal duidelijk zijn, dan krijg je geen kans om het te testen voordat je het serieus gaat spelen.
Brainwell is beschikbaar in de App Store en Play Store. Deze app is niet in het Nederlands te spelen.
126124

3. Peak

De Peak app biedt gebruikers een breed scala aan verschillende onderwerpen om te trainen. Zo kun je oefenen op de onderdelen geheugen, taal, focus, problemen oplossen, mentale behendigheid en emoties. Bij ieder spelletje wordt dan ook aangegeven welke vaardigheden verbeteren.
Gebruikers krijgen tijdens het spelen in de app begeleiding van een persoonlijk coach, genaamd Coach. Eén van de leukste features van Peak is de mogelijkheid om met vrienden te spelen. Door via Facebook verbinding te maken met de app zie je de scores die je vrienden hebben behaald. Voor competitieve mensen zal dit concept goed werken.
Peak is beschikbaar in de App Store en Play Store. Deze app is in het Nederlands te spelen.
126125

2. Lumosity

Misschien zal je Lumosity vervelend vinden, maar voor iedereen die niet veel tijd heeft, is deze app perfect. In de standaard versie zijn er namelijk drie nieuwe games per dag te spelen en iedere dag zullen er meer spelletjes ontgrendeld worden. Er komen dus geen nieuwe trainingen beschikbaar, maar de ontgrendelde spelletjes kunnen wel opnieuw gespeeld worden dezelfde dag.
Mocht je de premium versie nemen, dan zijn meteen alle spelletjes ontgrendeld. Een abonnement is voor 59,99 euro per jaar aan te schaffen en voor 47,99 euro (4 euro per maand) met een korting die je krijgt bij het recent installeren van de app. In deze app kan er ook een timer ingesteld worden, zodat je precies weet wanneer jij je training moet doen. Handig voor iedereen die veel aan zijn of haar hoofd heeft.
Lumosity is beschikbaar in de App Store en Play Store. Deze app is niet in het Nederlands te spelen.
126127 2

1. Memorado

Met meer dan 720 verschillende niveaus om te spelen staat Memorado op onze nummer één plek in deze lijst met beste brain training apps. De app heeft een ruim aanbod aan verschillende games die gebaseerd zijn op jouw voorkeur. Zo kunnen gebruikers zelf kiezen op welke punten zij zich willen verbeteren. Hieronder vallen sneller reageren onder druk, beter kunnen multitasken, beter presteren onder druk en nog veel meer.
Op de website van Memorado is zelfs een IQ-test te doen, alleen is niet bekend hoe betrouwbaar de test is. Op tv is ieder jaar de officiële Nationale IQ test. Deze test wordt altijd aan het einde van het jaar uitgezonden op RTL 4. Mocht je de test van vorig jaar willen kijken, dan kan dit via RTL Gemist.
Memorado is beschikbaar in de App Store en Play Store. Deze app is gewoon in het Nederlands te spelen.

Beste brain training apps

Dit waren onze beste brain training apps. Ken jij nog goede brain training apps of ga je gebruik maken van één van de benoemde apps? Laat het ons weten in de reacties! Mocht je denken alles al te weten, lees dan over onze beste trivia apps en laat je kennis zien.
Dit artikel is op 28 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws