Top 5 beste backwards compatible games voor de PS5!

Article
donderdag, 19 november 2020 om 12:00
bloodbornef1580474768
Over minder dan een week lanceert de PS5 in Nederland, na lang te hebben gewacht. De line-up aan nieuwe games voor de next-gen console is helaas nog niet enorm, maar gelukkig zijn er genoeg goede backwards compatible games voor de console. Check nu onze top 5 beste backwards compatible games voor de PS5

Bloodborne

FromSoftware wordt vaak geprezen voor haar Dark Souls serie. Dat is niet zo’n verrassing, want de franchise heeft gezorgd voor een hele reeks aan soortgelijke titels en een compleet nieuwe mindset in de gaming wereld. Hoewel de Dark Souls games een stuk bekender zijn, is Bloodborne alleen misschien wel de beste game die FromSoftware heeft gemaakt.
Net zoals Dark Souls moet je in Bloodborne van goede huize komen om heelhuids door de game te komen, maar zelfs dan zal je doodgaan. Heel erg vaak. In de Victorian Era straten van Bloodborne heb je bovendien niet de luxe om een schild te dragen en zal je vijanden moeten ontwijken of parryen met een flintlock pistol of andere ouderwetse vuurwapens. Niet alleen de vuurwapens zijn daarmee interessant en worden op een speciale manier gebruikt, ook de wapens in je rechterhand zijn zeer uniek. In Bloodborne kunnen veel wapens namelijk met een druk op de knop omgetoverd worden in een ander wapen, zelfs mid-swing. Van de prachtige settings, de horror-achtige vijanden en de ijzersterke en unieke gameplay is Bloodborne een perfecte game om te spelen op de PS5.
Hoewel de titel geen volledige upgrade krijg, kan je wel genieten van een aantal andere voordelen van de next-gen console. Zo zal je kunnen genieten van een stabiele framerate en razendsnelle laadtijden. Dat betekent dat je niet meer een decennia moet wachten wanneer je sterft, voordat je weer verder kan gaan met je avontuur. Eindelijk!
the last of us part 2 ellief1588776399

The Last of Us Part 2

De eerste The Last of Us werd gezien als één van de beste games voor de PlayStation 3 en die ‘traditie’ is voortgezet met The Last of Us Part 2. Volgens velen is de game namelijk één van de beste games die de PlayStation 4 te bieden heeft en de game is ook ideaal om je nieuwe PS5 mee uit te testen.
Naast snellere laadtijden en een stabiele framerate, heeft The Last of Us Part 2 namelijk ook extra features als het aankomt op de DualSense controller. Wanneer je de trekker van een wapen overhaalt zal je haptic feedback kunnen voelen en de adaptive triggers doen hun werk wanneer je je boog aanspant. Die twee acties zul je vaak moeten verrichten in de game, want Ellie is op een wraakmissie.
In tegenstelling tot de eerste The Last of Us speel je namelijk niet met Joel, maar met Ellie die je eerst nog moest beschermen. Het meisje is ondertussen een jonge vrouw geworden die veel heeft geleerd van Joel. Ondanks dat de wereld nog steeds overspoeld is met mutanten, lijken Joel, zijn broer en Ellie een rustig bestaan te kunnen opbouwen. Daar komt alleen al snel verandering in...
the witcher 3 wild huntf1579116110

The Witcher 3: Wild Hunt

Eigenlijk had tegelijkertijd met de next-gen consoles ook Cyberpunk 2077 moeten lanceren, maar die game is uitgesteld tot december, tot verdriet van de fans. De verwachtingen zijn hooggespannen voor de RPG, want het is de nieuwe game van CD Projekt Red, de studio die eerder verantwoordelijk was voor het meesterlijke The Witcher 3: Wild Hunt.
In The Witcher 3 ga je op pad met Geralt of Rivia, die een noodoproep heeft gekregen van de tovenares en oud-geliefde Yennefer of Vengerberg. De voormalige voogd van Geralt, Ciri, wordt namelijk opgejaagd door een vreemde en dodelijke entiteit genaamd The Wild Hunt en het is aan Geralt om Ciri in veiligheid te brengen.
Naast het hoofdverhaallijn kan je in de wereld van The Witcher 3 nog talloze andere avonturen beleven, waarbij er soms geen goed einde lijkt te zijn. Het universum is namelijk vrij grauw, wat niet vreemd is met constante oorlogen, moord, discriminatie en andere duistere zaken. Op de PS5 kan je nu op de beste manier genieten van die fantasievolle, maar realistische wereld. In 2021 kan je ook nog eens genieten van een volledige next-gen upgrade voor The Witcher 3!
no mans skyf1605107505

No Man’s Sky

Ontwikkelaar Hello Games heeft veel te verduren gekregen na de lancering van No Man’s Sky. Voor het grootste gedeelte terecht, want veel beloftes werden allesbehalve waargemaakt. Toch is de ontwikkelaar niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft de studio hard gewerkt om de beloofde features toch nog te implementeren en meer.
De huidige versie van No Man’s Sky en de versie bij lancering zijn dan ook bijna niet meer te vergelijken. Je zal nog steeds nieuwe planeten ontdekken waar je zal moeten overleven, maar de opties die je tot je beschikking krijgt zijn nu ongekend. Je kan complete settlements bouwen op de hemellichamen, vechten met de plaatselijke fauna of in de ruimte het gevecht aangaan met space pirates.
Hello Games heeft bovendien een next-gen upgrade gelanceerd die de ervaring op de PS5 zeer verrijkt. Zo zullen de features van de DualSense controller worden gebruikt, zien de werelden er mooier en voller uit, is er ondersteuning voor 4K 60 FPS, kan er in multiplayer met 32 spelers worden gespeeld en nog meer. Als je een juist moment zocht om je avontuur te beginnen in No Man’s Sky, dan is dat nu het geval.
destiny 2 beyond lightsf1591714446

Destiny 2

Ondanks dat Destiny 2 in 2017 werd gelanceerd, is de game nog steeds booming. Dat komt mede door de succesvolle uitbreidingen die Bungie heeft uitgebracht, met Beyond Light op 10 november de meeste recente expansion. De uitbreiding moet volgens de studio bovendien het begin zijn van een nieuwe era, want het is de eerste uitbreiding die met het oog op de next-gen consoles is gemaakt.
Op de PS5 kan je dan ook een aantal nieuwe dingen van verwachten van de science-fiction looter shooter. Zo kan je uiteraard genieten van veel snellere laadtijden, maar ook een 4K resolutie, een soepele framerate van 60 FPS, een Field of View slider en cross-play met spelers op de PlayStation 4. Je hoeft dus niet je oude clangenoten of vrienden achter te laten op het oude platform. Voor de next-gen upgrade hoef je bovendien niks te betalen.
Wil je aan de slag met de Beyond Light uitbreiding dan zal je natuurlijk wel in de buidel moeten tasten, maar daarvoor krijg je wel genoeg terug. Spelers worden getrakteerd op één van de beste verhaallijnen in Destiny tot nu toe en kunnen afreizen naar de maan Europa, waar krachtige vijanden op je staan te wachten. Gelukkig krijg je zelf ook een nieuw scala aan krachten tot je beschikking, die een nieuwe laag aan gameplay toevoegen aan de titel. Een must have uitbreiding dus voor de doorgewinterde Destiny 2 fan!