Top 5 beste artiesten/ bands die een Netflix film verdienen

  De afgelopen jaren kwamen de muziekfilms als paddenstoelen uit de grond. Zo konden we bijvoorbeeld genieten van Bohemian Rhapsody met Queen en Rocketman met Elton John. Dit bracht ons op een idee, want er zijn nog een aantal bands/ artiesten die zo’n speelfilm verdienen. Wij legden ze langs de meetlat en kwamen uiteindelijk uit bij deze namen. Dit is de top 5 beste artiesten/ band die een Netflix film verdienen.

  Netflix

  5. Elvis Presley

  We beginnen deze top 5 met Elvis Presley, The King of Rock and Roll. Elvis brak begin Jaren ’50 bij het grote publiek en is anno 2021 nog steeds één van de populairste artiesten allertijden. The King scoorde de ene na de andere hit, raakten verdwaald in Hollywood en kwam uiteindelijk tragisch ten eind vanwege gezondheidsproblemen. Een prachtig, tragisch verhaal waar je zo een speelfilm van kan maken.

  4. The Rolling Stones

  Dan maken we een sprongetje in de tijd en komen we aan bij The Rolling Stones. Twee jaar geleden verscheen in de bioscoop de film Yesterday, maar de grote concurrent van The Beatles, The Stones hebben hun grote speelfilm nog steeds niet gehad. De mannen Jagger, Richards, Watts en Wood treden al decennialang op en zijn anno nu nog steeds actief. Ondanks het feit dat de mannen de afgelopen tijd zeker niet hebben stilgezeten en in hun leven al de nodige drugs hebben gebruikt. De mannen wisten vorig jaar zelfs voor het zesde decennia op rij op nummer één te staan in de Britse hitlijsten. Met dit bijzondere verhaal en de heerlijke muziek van The Stones kan je zo een lekkere speelfilm maken.

  3. Amy Winehouse

  Van The Stones gaan we naar Amy Winehouse en komen we aan bij de nummer drie. Amy Winehouse werd pasgeboren in 1983, maar is wel alweer tien jaar niet meer in leven. The Queen of soul wist in 2006 de wereld te veroveren met haar album Black to Black. De wereld lag voor haar voeten en een grootste carrière lag in het verschiet. Succes had Winehouse zeker, maar in de zomer van 2011 werd Winehouse dood aangetroffen in haar slaapkamer. Winehouse overleed op 27-jarige leeftijd aan een alcoholverslaving. Een tragisch verhaal, maar misschien daarom ook wel goed voer voor een speelfilm.

  2. Kurt Cobain (Nirvana)

  We blijven nog even bij de club van 27, want op de tweede plek staat ook iemand die op zijn 27ste overleden is. Begin jaren ’90 zetten Kurt Cobain met Nirvana de muziekwereld op z’n kop. Jarenlang was de glamrock enorm populair en vrijwel uit het niets ontstond er de grunge met bands als Pearl Jam en Nirvana.

  Cobain werd met zijn Nirvana ook wel gezien als ‘de stem van generatie X’ en wist in z’n korte carrière een aantal megahits te scoren. Nirvana was op een bepaald moment misschien wel de populairste band ter wereld, maar het bestaan van Nirvana mocht helaas niet lang duren. In april 1994 maakten Kurt Cobain op 27-jarige leeftijd zelf een einde aan zijn leven. Ook dit is weer een tragisch verhaal, maar wel voer voor een prachtige speelfilm.

  1. David Bowie

  Tot slot sluiten we iets vrolijker af met de man die absoluut een Netflixfilm verdient. Op de eerste plek vinden we namelijk David Bowie. De Engelsman brak in de jaren ’60 van de vorige eeuw door, maar wist in 2016 zelfs nog de hitlijsten te veroveren. Bowie scoorde hits als: Space Oddity, Life on Mars?, Heroes, Under Pressure (met Queen) en Let’s Dance. Maar daarnaast stond Bowie vooral bekend vanwege zijn opvallende, verschillende imago’s.

  Bowie was ook te zien in meerdere films en maakten in z’n laatste levensjaren nog een musical die aansloot bij zijn laatste album Blackstar. De opvallende verschijning wist op een kleurrijke manier de wereld te veroveren en verdient wat ons zeker een Netflix speelfilm.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.