Top 5 beste anime films op Netflix

Article
dinsdag, 06 maart 2018 om 16:15
xgn google image
Wat is het Japanse woord voor animatie? Je raad het al: anime. Deze vorm van animatie wordt in steeds meer landen populair, waaronder ons kikkerlandje. Naast de verschillende animeseries hebben wij nu de vijf beste anime films op Netflix voor jullie uitgelicht!

5. Steins Gate The Movie: Fuka RyÅiki no Dejavu (2013)

We beginnen onze lijst van beste anime films op Netflix met Steins Gate: The Movie. Steins Gate was namelijk al een populaire animeserie, maar ook de filmadaptatie wist het goed te doen onder het publiek.
Dit is namelijk een regelrecht vervolg op de gebeurtenissen uit de Steins Gate serie. De film speelt zich ongeveer een jaar later af sinds het eind van de Steins Gate serie. In de film krijgt Rintarou de gevolgen te zien van teveel tijdreizen en begint hij langzaam te verdwijnen uit deze realiteit. Kurisu, de enige die hem kan herinneren, moet een manier vinden om hem terug te halen.
Ook als je de Steins Gate serie niet hebt gezien is dit een film om aan te raden. Interessant en met een hoop gave sciencefiction elementen weet Steins Gate: The Movie een film te worden die heerlijk wegkijkt.
127521

4. Berserk: The Golden Age Arc - part I, II & III

In onze lijst van beste anime films op Netflix spelen we een beetje vals. Dit is namelijk een trilogie van films die alle drie op de populaire steamingservice te vinden is.
Gebaseerd op de Berserk manga (stripboeken) uit Japan, deze drie films volgen het verhaal van Guts die door omstandigheden zich aansluit bij een groep huursoldaten genaamd Band of the Hawk. Door de films heen zien we de band die ontstaan tussen Guts en de leider van de groep, Griffith. Hoe zal deze 'vriendschap' aflopen?
Met Berserk krijg je drie kwalitatieve films voorgeschoteld. The Golden Age Arc moet dan ook in zijn geheel gezien worden. Begin je aan het eerste deel? Dan zal je al snel de rest willen zien!
127524

3. Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos

Het lijkt erop dat de beste anime films op Netflix allemaal al eerder een animeserie hadden. Want ook de film van Fullmetal Alchemist kwam uit na het succes van twee verschillende animeseries.
Onze hoofdpersonages bevinden zich in een mysterieus gebied genaamd Milos. Hier moet de waarheid achterhaalt worden van een onbekende vorm van alchemy. Raadsels en gevaren liggen op de loer voordat de waarheid aan het licht zal komen.
Mocht je in de stemming zijn voor meer Fullmetal Alchemist dan staat Netflix voor je kaar. Zowel de eerste animeserie als Fullmetal Alchemist: Brotherhood zijn op de streamingservice te vinden. Dagen en uren aan Fullmetal kijkplezier!
127526

2. Ghost in the Shell 2: Innocence

Een naam die misschien bekent in de oren klinkt. Ghost in the Shell is namelijk een populaire animefilm en zag recent ook een live action film met Scarlett Johansson in de hoofdrol.
Hier hebben we het over het vervolg op de oorspronkelijke animefilm. Ghost in the Shell 2: Innocence legt de focus op Batou en ziet hem een nieuwe zaak onderzoeken. Er is namelijk een vrouwelijke seksrobot die haar eigenaar heeft vermoord. Het is aan Batou om erachter te komen hoe dit mysterie precies in elkaar zit.
Met volwassen thema's en een interessant verhaal weet ook deze tweede Ghost in the Shell film een goede indruk achter te laten. Betreed deze unieke wereld en ontdek de waarheid achter het mysterie.
127527

1. Akira (1988)

We sluiten onze lijst van beste anime films op Netflix af met een absolute cultklassieker: Akira. Een film die sciencefiction combineert met harde actie en prachtige handgetekende animaties.
We volgen ShÅtarÅ Kaneda de leider van een motorclub die erachter komt dat zijn beste vriend, Tetsuo Shima, telekinetische krachten heeft gekregen na een vreselijk ongeluk. Uiteindelijk raakt Shima geobsedeerd met zijn nieuwe krachten en zal hij oog in oog moeten staan met zijn voormalige vriend Kaneda.
Akira wordt gezien als een grote invloed binnen het science fiction genre. Zo zouden bekende films als The Matrix (1999) en Chronicle (2012) een hoop inspiratie uit Akira hebben gehaald. Ontdek zelf dit pareltje onder de animefilms en laat je verbazen door de unieke vomrgeving van een futuristische Tokio.

Wat vinden jullie de beste anime films op Netflix?

Dit was onze lijst met de beste anime fillms op Netflix. Wij zijn benieuwd of jij een van deze films een kans gaat geven en wat jou favoriete anime films zijn. Laat het ons weten in de reacties.