Far Cry 5 Arcade modus uitgelicht - Op avontuur à la Inception

  Er zit een nieuwe modus in Far Cry 5, namelijk Far Cry 5 Arcade. In deze modus kunnen spelers zich op allerlei manieren vermaken, zowel offline als online. Wij mochten alvast aan de slag met een klein deel van de Arcade en schijnen ons licht hieronder op deze modus.

  Wat is het?

  Far Cry 5 is de nieuwe modus die het interessant moet maken voor spelers om na het uitspelen van het verhaal door te blijven spelen. Deze zogeheten Far Cry 5 Arcade modus is zowel online als offline te spelen en biedt verschillende mogelijkheden.

  De gameplay blijft gewoon hetzelfde in deze arcade modus, het is niet zo dat je ineens een 2D-versie van Far Cry 5 voorgeschoteld krijgt. Je bent nu alleen niet beperkt tot de provincie Hope County, maar je kunt daadwerkelijk in een droomwereld rondlopen en schieten.

  Deze werelden worden door Ubisoft zelf gemaakt, maar iedereen kan een map maken om in te spelen. Je kunt in Far Cry 5 Arcade dus aan de slag met je eigen creaties. Laat je fantasie de vrije loop en ontwerp mappen waar iedere speler van kan genieten.

  Singleplayer

  Deze singleplayermodus kent verschillende soorten types. Zo hebben we twee mappen uit mogen testen die allebei compleet verschillend waren. In de eerste map moesten we de uitgang zien te vinden en de manier waarop was enorm gaaf. In een wereld à la Inception, waar niets is wat het lijkt, moesten we ons een weg naar de uitgang vinden.

  De tweede map was eenzelfde soort ontsnappingspoging, maar dan in een normale wereld. Vergeleken met de andere map hadden we nu wapens tot onze beschikking.en moesten we het opnemen tegen vijanden. Meer actie, maar minder interessant.

  Multiplayer

  Aangezien we de multiplayer niet hebben gespeeld valt niet met zekerheid te zeggen hoe de kwaliteit daarvan wordt. De modus spreekt voor zich. In de multiplayer neem je het namelijk met een team online op tegen andere mensen.

  De multiplayer is dus geen aparte modus, maar zit ingenesteld in de Far Cry 5 Arcade. Far Cry is namelijk een spel dat zich richt op de singleplayer campagne en niet op multiplayer. Dat er een onlinemodus, naast co-op, in de game zit is dan ook mooi meegenomen, maar hier moet de game niet vol op beoordeeld worden.

  Impressie

  Far Cry 5 Arcade is een leuke toevoeging aan het spel om te spelen nadat je de gekkies van Project at Eden's Gate hebt weten te verslaan. Vooral de mindfuck map à la Inception beviel ons goed en het zou tof zijn als in de toekomst meer van dit soort mappen beschikbaar komen.

  Aangezien we de multiplayer niet hebben gespeeld, kunnen we natuurlijk geen uitspraken doen over hoe goed of slecht het was. Maar als je in het achterhoofd houdt dat Far Cry 5 zich bijna volledig focust op de ervaring in de singleplayer, dan is een multiplayer alleen maar mooi genomen.

  Far Cry 5 Arcade - Voor ernaast

  Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de modus je na het uitspelen van de campagne wel eventjes zoet houdt. Hoe lang is uiteraard de vraag, maar dat is afwachten. Gelukkig kan iedereen een eigen map maken, wat het weer een stuk interessanter maakt om na een tijdje terug te keren naar de Arcade modus. Wie weet wat voor gekke creaties er wel niet zijn bijgekomen na een tijdje.

  Far Cry 5 komt uit op 27 maart en zal beschikbaar zijn op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Bekijk onze Far Cry 5 Preview om te lezen wat wij van de game vinden!

  Far Cry 5

  Verkijgbaar vanaf 27 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.