Top 5 beste android telefoons van 2016 - De beste modellen op een rij

Article
zaterdag, 31 december 2016 om 9:20
xgn google image
Het afgelopen jaar zijn er heel wat android telefoons uitgebracht. Maar wat waren nou de beste? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet in de top 5 beste android telefoons van 2016.
Er komen elk jaar heel veel verschillende android telefoons uit. Dit jaar was dit ook niet anders. Ben jij op zoek naar een nieuwe telefoon en zie je door de bomen het bos niet meer, dan zullen wij je een handje helpen.
We hebben namelijk een lijst van de top 5 beste android telefoons van 2016 voor je. Alle telefoons worden kort voorzien van informatie en wordt er een reden gegeven waarom ze bij de absolute top horen. Laten we beginnen met de nummer 5.

5. HTC 10

De HTC 10 is een mooie telefoon, die veel met zich meedraagt. Hoewel de telefoon er misschien niet heel indrukwekkend uitziet, heeft de telefoon veel te bieden. De HTC 10 is daarbij ook de eerste android telefoon die de mogelijkheid heeft om AirPlay te gebruiken.
Het eerste dat fijn is aan de HTC 10 is de usb-c port. Via usb-c kan de telefoon namelijk gebruik maken van Rapid Charge. Hiermee kun je de telefoon super snel opladen en kun je snel weer op weg.
De HTC 10 beschikt over een 5,2 inch scherm met een resolutie van 2560x1440. Het scherm is daarmee een QHD-scherm. Dit is net een stapje beter dan een regulier 1080P scherm, dit komt vooral dankzij de hoeveelheid pixels per inch.
Wanneer we dieper in de telefoon gaan kijken, zien we wat de telefoon zo sterk maakt. De HTC 10 wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 820, die een snelheid van 2,2 GHz heeft. Het grafische werk wordt gedaan door de Adreno 530.
Om zoveel mogelijk processen naast elkaar te kunnen draaien, heb je een redelijke hoeveelheid werkgeheugen nodig. De HTC 10 beschikt over maar liefst 4GB aan werkgeheugen. Hiermee zul je heel wat werk tegelijkertijd kunnen afwerken.
De camera op de HTC 10 is niet de minste. De camera kan namelijk 4K beelden filmen. Ook heeft de camera een 120fps functie, voor je slowmotion momenten.
Alles is tegen een goede prijs te koop, de telefoon is namelijk voor ongeveer €550 te verkrijgen. Hierdoor is de telefoon toch net even aantrekkelijker is dan de anderen. Daarmee komt deze dus op onze vijfde plek in de top 5 beste android telefoons van 2016 terecht!

4. Huawei P9

Huawei strijdt al jaren mee aan de top van de mobiele telefoonindustrie. Ook dit jaar zet ze weer haar beste beentje voor om mee te doen aan de top. Met de Huawei P6 leert het bedrijf van de keuzes die ze hiervoor heeft gemaakt en borduurt hierop voort.
Voor een goed prijsje krijg je alles waar je om vraagt bij een android telefoon. Dit alles is dan ook nog verpakt een strak uitziende telefoon. Hoewel de telefoon is opgemaakt uit wat minder bekende specificaties, doet het zeker niet onder aan de anderen.
Zo maakt de Huawei P9 gebruik van een HiSilicon Kirin 925, een octa core processor die een snelheid heeft van 2,5 GHz. Ook is er een grafische processor aan boord, de ARM Mali-T880 om precies te zijn. Met een net 1080x1920 scherm zul je niets tekort komen.
De Huawei P9 heeft een 1080P camera, die tot 30fps kan filmen. Tegenwoordig zie je dit niet heel vaak meer voorkomen, zeker bij de duurdere modellen wordt er vaak gebruik gemaakt van een 4K camera. Dit neemt niet weg dat de P9 een goede keus is, als je zoekt naar een nieuwe telefoon.
Wel beschikt de telefoon over een dubbele camera. Via deze camera’s zullen foto’s beter verlicht worden, waardoor je foto’s er beter uitzien. Ook is er een vingerafdrukscanner aan boord.
Dit alles is verpakt in een nette telefoon. De telefoon is daarnaast voor niet al te veel te koop, met een prijskaartje van ongeveer €500,-.

3. Google Pixel/Google Pixel XL

Google is uiteraard de ontwikkelaar van Android. Enkele jaren geleden besloot het bedrijf samen te werken met telefoonfabrikanten om de verschillende Nexus telefoons uit te brengen. Dit jaar besloot Google af te stappen van deze handeling en ging het bedrijf zelf telefoons ontwikkelen.
Het gevolg hiervan is de Google Pixel en de Google Pixel XL. Beide toestellen bieden kracht, zonder het design achter te laten. De toestellen zijn namelijk erg zorgzaam ontworpen.
Als we gaan kijken naar de specificaties zijn beide toestellen eigenlijk hetzelfde. Ze zijn uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 821, die een snelheid heeft tot 2,15 GHz. Daarnaast zijn beide versies uitgerust met 4GB aan werkgeheugen, ook bezitten de telefoons over een Adreno 530, om al het grafische werk over te nemen.
Hetgeen dat de telefoons anders maakt is het scherm. De Google Pixel heeft namelijk een 1920x1080 scherm van 5 inch. De Pixel XL beschikt over een 2560x1440 scherm, dat ietsjes groter is, namelijk 5,5 inch.
Verders heeft de telefoon alles waar je om kunt vragen. Een camera met 4K mogelijkheid, een vingerafdrukscanner en ook NFC is op de telefoons aanwezig. Je vraagt erom en Google levert het.
De toestellen werken daarnaast perfect samen met de aangekondigde Google Daydream View. De Daydream View is een verbeterde versie van de Google Cardboard en is samen met de Daydream software te gebruiken om bijvoorbeeld films te kijken in VR.
Omdat de Pixel van Google is, zullen alle updates als eerste op de Pixel verschijnen. Hierdoor zul je zeker enkele weken voorlopen op de andere android gebruikers.
De Google Pixel is te krijgen vanaf €850,- en de Pixel XL vanaf €1000,-.

2. Samsung Galaxy S7/Galaxy S7 Edge

Al jaren staat Samsung aan de top van de telefoonindustrie. Na de Samsung Galaxy S6 die minder functionaliteit had dan zijn voorganger, probeert Samsung met de Galaxy S7 weer de top te bereiken. Door weer enkele functies terug te brengen naar het toestel probeert Samsung verder te gaan, waar ze enkele jaren daarvoor waren gestopt.
Zo is de Samsung Galaxy S7 weer helemaal water- en stofdicht. Dit waren functies die fans misten bij het verschijnen van de Samsung Galaxy S6. Daarom heeft Samsung ervoor gezorgd dat deze wel weer terugkwamen in het nieuwe toestel.
Het toestel beschikt over een Samsung Exynos 8 Octo processor, die een snelheid heeft van 2.3 GHz. Daarnaast beschikt de telefoon over een ARM Mali-T880 grafische processor, die het spelen van games makkelijk aan kan. Met een Super Amoled scherm, dat een resolutie heeft van 1440x2560, kun je alle filmpjes op hoge kwaliteit bekijken.
De Samsung Galaxy S7 Edge heeft alle eigenschappen die de S7 ook heeft, alleen heeft deze een gebogen scherm. Het scherm van de van de Edge versie is iets groter, maar biedt ook meer functionaliteit. Het is mogelijk om je meest gebruikte apps aan de zijkant van het scherm te plaatsen, daarmee ben je snel bij je favoriete apps.
Beide toestellen werken uiterst goed samen met de Samsung Gear. Hiermee is het mogelijk om video’s in virtual reality te bekijken.
De prijzen voor de Samsung Galaxy S7 beginnen vanaf ongeveer €600,- en die van de S7 Edge vanaf €650,-.

1. OnePlus 3T

OnePlus is al een tijdje bezig om zich langs de grote jongens in de industrie te werken. In 2014 kwam het bedrijf met haar eerste telefoon op de markt en sindsdien heeft het bedrijf er alles aan gedaan om voor te lopen op de andere. Ook dit jaar probeerde OnePlus weer roet in het eten van de grote bedrijven te gooien, door de OnePlus 3 uit te brengen.
Wanneer je de OnePlus 3 ziet is er niet veel dat opvalt. Met een diagonaal van 5,5 inch valt de telefoon onder het grote segment. En qua uiterlijk lijkt het apparaat een combinatie te zijn van de Samsung Galaxy S7 en een iPhone 7.
Maar als je dan onder de motorkap kijkt zul je verbaasd zijn. De telefoon is namelijk aan alle kanten tot in de puntjes uitgewerkt. Van het werkgeheugen tot de camera, overal is over nagedacht.
Toch vond OnePlus het nog niet goed genoeg en besloot daarom de OnePlus 3T uit te brengen. De OnePlus 3T beschikt over dezelfde eigenschappen als zijn jongere broertje, alleen zit er hier en daar een extra schepje op de specificaties. Deze upgrades zorgen ervoor dat OnePlus kan meedoen met de grote jongens in de industrie.
De OnePlus 3T is uitgerust met 6GB aan werkgeheugen, een Adreno 530 grafische processor en een Qualcomm Snapdragon 821 processor, die een snelheid behaald van 2,35 GHz. Dit wordt vergezeld met een camera die instaat is 4K foto’s en video’s op te nemen. Alles in dan verpakt in een behuizing gemaakt van een plaat aluminium, daarnaast is het scherm gemaakt van Gorilla Glass 4, zodat je telefoon niet meteen stuk gaat als deze valt.
Dit alles is voor €439,- te koop op de website van OnePlus. En voor die prijs krijg je toch echt een hele sterke jongen, die zeker kan strijden tegen de telefoons die dubbel zoveel kosten.

Populair Nieuws