Top 5 Battlefield 1 Multiplayer Features - Competitief hoogstandje

  Battlefield 1 is één van de meest gewilde games van 2016 gebleken, mede dankzij de ijzersterke online veldslagen. Maar wat maakt het digitale oorlog voeren nou zo enorm verslavend? Dit zijn de top 5 Battlefield 1 multiplayer features die je wel even zoet houden.

  Electronic Arts en DICE hebben het dit jaar heel anders aangepakt met de nieuwe Battlefield. Dit keer geen moderne voertuigen en multifunctionele gadgets, maar loopgraven en klassieke wapens om de vijand te slim af te zijn. Het gebruik van de Eerste Wereldoorlog als setting benodigt een heel andere aanpak vanwege het ouderwetse materiaal dat je voorgeschoteld krijgt. Dit doet niet af aan de kwaliteit van de game, want dit is één van de beste games die DICE op zijn naam heeft staan door de volgende top 5 Battlefield 1 Multiplayer Features.

  5. Tot de elite behorend

  Zoals altijd hanteert Battlefield een aantal verschillende wapenklassen die elk heel uiteenlopende taken vervullen. Wederom kan je als medic of support door het leven gaan om je team zo goed mogelijk te ondersteunen. Toch zijn er naast de traditionele klassen ook nieuwe rollen toegevoegd waarmee je het de vijand behoorlijk moeilijk kan maken. Dit zijn de beruchte Elite Classes!

  Een specialist ben je niet, dat word je. Zo verschijnt er af en toe op de map een pakket waarmee je in een Elite soldaat verandert, totdat je het loodje legt. Onder deze uitzonderlijke rollen krijg je bijvoorbeeld een vlammenwerper in de handen geduwd, maar wordt het ook mogelijk om met een bepantsering en een zwaar automatische machine geweer rond te lopen. De Elite Classes brengen in ieder geval een welkome verfrissing naar de multiplayer, zonder extreem ongebalanceerd te zijn.

  4. Een steek in de rug

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren de wapens nog niet bepaald trefzeker, daarom waren slag- en steekwapens ook nog erg doeltreffend. In de multiplayer van Battlfield 1 is hier veel aandacht aan besteed door een breed scala aan melee strijdmiddelen aan de game toe te voegen. Van scheppen tot bespijkerde knuppels en van dolken tot bijlen. Toch is er één moordtuig dat er tussenuit springt, de bayonet!

  In Battlefield 1 is het mogelijk om onder een grote hoeveelheid wapens een bayonet te hangen, een groot mes waarmee je de vijand laat zien wie er de baas is. Eén van de beste features uit de game is dan ook de zogeheten bayonet charge, waarmee je als een maniak achter een vijand aan kan sprinten om vervolgens dit steekwapen in zijn rug te planten. Dit gaat natuurlijk gepaard met een luide oerkreet, waarna de vijand opschrikt en zich nog net om kan draaien en beseft dat het te laat is. Het inzetten van de bayonet charge vereist wel de nodige oefening en tactisch inzicht, maar wat een toffe toevoeging!

  3. Een frisse wind door de speltypes

  Battlefield zou Battlefield niet zijn als het geen spelmodi als Rush en Conquest had. Deze uiterst boeiende speltypes zorgen ervoor dat menig speler zich tientallen uren kan vermaken. Voor de multiplayer fans die toch uitgekeken zijn op op deze modi, is er een aantal nieuwe opties toegevoegd die de levensduur van de multiplayer verlengen. Hieronder vallen Operations en War Pigeons.

  Operations is een spelmodus wat te vergelijken is met een combinatie tussen Rush en Conquest, maar over een enorme schaal. Zo moet één team steeds punten op de map overnemen, waarna het volgende gebied beschikbaar wordt. Als alle sectoren overgenomen zijn, dan zal de verdedigende partij zich terugtrekken en start het offensief op een volgende map. Zo krijg je gigantische veldslagen die langer dan een uur kunnen duren.

  War Pigeons is een spelmodus die draait om het zoeken en loslaten van postduiven. Het team dat de duif weet te vinden, kan deze vervolgens in open gebieden loslaten, na het schrijven van een bericht. Mocht het team slagen om zo'n vogel de vrije wereld in te sturen, dan wordt de locatie van de vijand beschoten door artillerie. Deze spelmodi zijn zeker het proberen waard.

  2. Groot, groter, grootst

  Als je denkt alles wel meegemaakt hebben in een multiplayer shooter, dan komt Battlefield 1 nog even binnen vallen. Het spel introduceert tanks en andere voertuigen die zijn ontwikkeld als hoogtepunt van de technologie en design in die tijd. Een Landship Mark V is bijvoorbeeld een lust voor het oog om te zien en nodigt menig speler uit om een ritje door de ruïnes van Amiens te maken. Denk je hiermee al de vijanden te overheersen, dan kan je geluk niet op als je aan het roer staat van een zogeheten Behemoth.

  De gigantische ijzeren gevaarten zijn een solide reden om de multiplayer van Battlefield 1 uniek te noemen. Deze titanen kunnen het tij van de strijd nog keren, al is het alleen al door de demoralisatie van de andere partij. De Behemoth voertuigen kunnen een enorme hoop schade overleven en tevens het landschap naar eigen zin inrichten. Gelukkig wordt er per match maar eentje ingezet, anders hoefde er niet veel moeite meer gedaan worden om de matches tot een einde te brengen.

  Er zijn drie soorten Behemoths die stuk voor stuk hun eigen kwaliteiten en geschut kennen. Ten eerste kan je deel uit maken van de L30 crew, een monster in de lucht. Bovendien is er een groot slagschip, de Dreadnought, die de vijand vanaf het wateroppervlak met mortieren bestookt. Als laatste is er de gepantserde trein, die het landschap komt binnenrijden om dood en verderf te zaaien.

  Al met al zijn de voertuigen, en met name de Behemoths, al reden genoeg om de multiplayer van Battlefield 1 een speciaal plekje te geven.

  1. Kogels zo ver het oog reikt

  Op de eerste plaats in de top 5 Battlefield 1 multiplayer features, staan de nieuwe mappen en locaties waar je het tegen elkaar opneemt. De eerste keer dat je aan een match begint, is de kans aanwezig geweest dat je eerst rustig de omgeving verkent. Want wat zijn dit prachtige en gigantische strijdgebieden om eens flink huis te houden!

  Natuurlijk zijn er altijd een paar mappen die hier bovenuit springen, Fao Fortress is bijvoorbeeld een map die de mogelijkheden van Battlefield 1 tonen. Zo is de map niet alleen immens qua omvang, maar valt er ook genoeg te beleven met strategische opties. Een enorm fort dat uitkijkt op de moerassen en zandduinen zorgt ervoor dat de conflicten zowel op korte als lange afstand uitgevochten worden. Ter paard de kliffen langsgaan om nietsvermoedende snipers op te ruimen is dan ook een aanrader.

  Een andere locatie die je bij blijft is Monte Grappa, in het Italiaans gebergte. Deze rotsformaties zitten vol met bunkers en enorme geschutskoepels die stuk voor stuk uitgeruimd moeten worden. Vooral wanneer de dienstdoende Zeppelin als Behemoth het luchtruim binnen zweeft, kan je hectiek op de bergtop verwachten.

  Dit zijn de top 5 Battlefield multiplayer features die ervoor zorgen dat het competitieve gedeelte nog zeker lang gespeeld gaat worden. Heb je nog niet de kans gehad om met de game aan de slag te gaan en twijfel je of het iets voor jou is? Lees dan ook de review! Battlefield 1 is beschikbaar voor Xbox One, PS4 en PC.

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.