13 beste Halloween films

  Vandaag is het Halloween, dus hebben we de 13 beste Halloween films verzameld die uitermate geschikt zijn om te kijken vanavond! Onderstaande Halloween films zijn niet per se eng, maar hebben allemaal met Halloween te maken, van klassiekers tot nieuwe producties!

  The Nightmare Before Christmas

  Of het nu Halloween of Kerstmis is, The Nightmare Before Christmas is altijd een goede keuze om te kijken. Jack Skellington heeft vroeger vele harten veroverd. Hij is de Pumpkin King, maar heeft helemaal genoeg van Halloween en dus besluit hij Kerstmis over te nemen. Jack is nu nog even charmant als vroeger, waardoor dit een leuke Halloween film is om vandaag te kijken!

  Trick ’r Treat

  Als je liever geniet van een leuke horrorfilm, dan is Trick ‘r Treat een mogelijke keuze. In deze film worden vier verhalen verteld die allemaal afspelen op Halloween. Behalve leuke grappen heeft Trick ‘r Treat ook echte horror, voor iedereen wat dus. Het is een geslaagde horrorfilm waarvan recent een vervolg op is aangekondigd. Fans kunnen in de toekomt dus van meer Trick 'r Treat genieten!

  Tribeca Film Festival

  Beetlejuice

  In Beetlejuice moet een saai, pas overleden koppel de boel op stelten zetten om de nieuwe inwoners in hun huis weg te jagen. Het paar huurt de geoefende geest Beetlegeuse (gespeeld door Michael Keaton) in om te helpen. Vanaf dit moment is Beetlejuice een echte aanrader. Keaton speelt fantastisch als grappenmaker en steelt de show in deze film, die perfect is voor Halloween. En als je er niet genoeg van kunt krijgen, wees gerust, er is een Beetlejuice 2 in productie!

  Sony Pictures

  Hotel Transylvania

  Voor liefhebbers van animatiefilms is Hotel Transylvania een leuke film voor Halloween. Zo’n beetje alle bekende monsters die bestaan maken hierin hun opwachting. In de hoofdrol vinden we Dracula, die moeite heeft met het opvoeden van zijn dochter, die net een tiener is geworden. De problemen die dit met zich meebrengen zorgen voor een komische noot, waardoor dit een vermakelijke film is die je met de hele familie kunt kijken, en als je er geen genoeg van kunt krijgen: Er is een deeltje 2!

  Sony Pictures Home Entertainment

  Ghostbusters

  Spoken horen bij Halloween, en ze staan bekend om flink wat problemen te veroorzaken. En wie bel je dan? Juist, Ghostbusters, en dan hebben we het natuurlijk over het orgineel uit 1984! De bekendste spokenjagers ter wereld trekken er dapper op uit om orde op zaken te stellen. Deze klassieker heeft in de jaren niets van zijn charme verloren. Het is nu nog steeds even leuk als vroeger en deze film kijken is een perfecte manier om in de stemming te komen deze avond.

  Little Shop of Horrors

  Bij deze film heb je de keuze uit het origineel en een remake. De remake uit 1986 is ons inziens leuker dan het origineel uit 1960. De omzetting naar een musical film is goed gelukt en past verrassend goed bij het geheel. Deze versie van Little Shop of Horrors heeft daarnaast een grote cast met veel bekende namen, zoals Rick Moranis, James Belushi, John Candy en Bill Murray. Zeker een kijkje waard dus.

  Compass International Pictures

  Halloween

  Deze lijst kan natuurlijk niet bestaan zonder de bekendste Halloween film, al is het maar vanwege zijn naam. In dit eerste deel (verschenen in 1978) uit de Halloween serie maken we voor het eerst kennis met Michael Myers, een van de bruutste psychopaten uit de filmgeschiedenis. De film zit vol clichés, maar dat maakt de film er niet minder leuk op. Geen betere manier om vandaag te vieren dan door terug te blikken op deze klassieker.

  The Addams Family

  Halloween staat natuurlijk bekend als een feest waarin het vooral draait om horror. Maar behalve eng is Halloween ook een familiefeest. Die twee aspecten zijn goed gemengd in The Addams Family. Deze familie is totaal van de kaart, maar daardoor des te leuker om naar te kijken. De film kent onvergetelijke karakters die vanavond een reünie verdienen.

  Disney Enterprises

  Frankenweenie

  Tim Burton heeft wel meer films gemaakt die geschikt zijn voor Halloween. Frankenweenie hoort ook in dat rijtje thuis. Deze film neemt het bekende Frankenstein concept, maar een hond neemt nu de plaats in van een monster. De kleine Victor legt zich niet neer bij de dood van zijn hondje Sparky en wekt hem terug tot leven. Hierdoor weten we dat er niets schattiger is dan een ondood hondje dat steeds zijn staart verliest wanneer hij ermee waggelt.

  Warner Bros. Ent.

  Scooby-Doo

  Scooby-Doo zal misschien niet jullie eerste keus zijn voor een filmavondje, maar dat neemt niet weg dat het gegriezel uit deze film perfect past bij Halloween. Kwalitatief is Scooby-Doo helaas niet een van de sterkste films, maar het weet de magie van de tekenfilm goed over te brengen. De film is daardoor erg vermakelijk en daar draait het uiteindelijk toch om voor een geslaagde avond.

  Sleepy Hollow

  Deze film heeft een moordenaar zonder hoofd én een toffe scène met een pompoen. Uitermate geschikt dus voor een avondje als Halloween. Sleepy Hollow is een van de betere films van Tim Burton en ook Johnny Depp doet goed zijn best in de rol van detective Ichabod Crane. Depp en Burton zijn bijna altijd een goede combinatie en in Sleepy Hollow is het niet anders.

  Hocus Pocus

  Een film die echt Halloween schreeuwt is Hocus Pocus. Bijna ieder jaar verschijnt deze film weer op TV rond het einde van oktober. In Hocus Pocus worden drie heksen tot leven gebracht in een moderne stadje. De heksen hebben echter driehonderd jaar gemist en weten zich niet goed aan te passen. Ze hebben snode plannen, maar daar proberen drie kinderen een stokje voor te steken.

  Scary Movie

  We zijn ons ervan bewust dat Scary Movie niet de beste film ooit is, maar met een paar biertjes op blijft het een leuke film om te kijken met je vrienden. Het eerste deel is nog goed uit te houden, net als de sequel. Ben je van plan Halloween te vieren met een slechte film dan kun je met deel vijf beginnen en daarna terugtellen naar deel drie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.