Top 5 Battlefield 1 beta Tips & Tricks - alles wat je moet weten

  De Battlefield 1 beta is al een aantal dagen bezig. Dit heeft onze redactie de gelegenheid gegeven om onszelf eens goed onder te dompelen in het geweld van de Eerste Wereldoorlog in de woestijn. Zodoende kunnen we jullie nu een Top 5 Battlefield 1 beta Tips en Tricks geven om zelf ook te kunnen overleven in de dodelijke woestijn.

  De Battlefield 1 beta kende een moeilijke start door een DDoS-aanval en een enorme populariteit. De dagen daarna werd het steeds beter en konden we echt aan de slag met de beta.

  Tijdens urenlange speelsessies kom je natuurlijk achter de nodige handigheidjes en de beste plekjes. Deze kunnen we natuurlijk niet voor onszelf houden en daarom delen we graag de Top 5 Battlefield 1 beta Tips en Tricks. De beta loopt nog tot morgen dus maak snel gebruik van deze tips!

  5. PTFO

  De eerste tip is waarschijnlijk voor de meeste Battlefieldspelers vrij logisch. PTFO, oftewel Play the Fucking Objective. Zeker in Battlefield 1 zal dit steeds meer van belang gaan worden. In de Conquest modus is dit van veel groter belang geworden dan in de eerdere Battlefield edities.

  In Battlefield 1 is de Conquest modus namelijk iets aangepast en tellen de tickets van de teams niet meer af door de combinatie van veroverde vlaggen en kills, maar alleen nog het aantal veroverde vlaggen bepaalt de snelheid waarmee de tickets naar beneden gaan. Hoe meer vlaggen jouw team in bezit heeft hoe sneller de tickets van het vijandelijke team zullen dalen.

  Het is daarom van groot belang dat je speelt zoals nodig is om de vlaggen in het bezit te houden van jouw team. Doe je dit niet, en zijn je teamgenoten ook niet echt bezig met het veroveren van de vlaggen dan zal je een vrijwel onvermijdelijke nederlaag tegemoet gaan.

  4. Kies je omgeving

  De verschillende omgevingen in de Battlefield 1 beta map zijn niet voor elke klasse en elk wapen geschikt. Let er dus goed op welke wapens je bij je hebt en in welke omgeving jij je bevindt.

  De vuistregel bij de Sinaï Desert map is als volgt. Ben je een assault of support klasse, blijf dan vooral in de bebouwde gebieden bij C en D met af en toe een afzwaaier naar B of F. Deze omgevingen hebben vrij veel hoeken en gaten waardoor de afstanden tussen jou en je tegenstander vrij kort blijft.

  Voor de Scout en de Medic klasses zijn de langere afstanden wat meer geschikt. Vooral de scout kan het erg goed doen in de woestijn rondom E of boven de richels bij G of A.

  De Medic kan vrijwel overal goed van pas komen, alleen op de echt lange afstanden zal de Medic het bijna altijd afleggen tegenover de Scout klasse, maar ook op de kortere afstanden kan de Medic behoorlijk veel schade doen tegenover de Support of Assault klasse.

  3. Gebruik de voertuigen zoals ze bedoeld zijn

  Het aantal voertuigen in de Battlefield 1 beta is behoorlijk groot. De grondoorlog wordt ondersteund door drie soorten tanks, een jeep en paarden, terwijl boven in de lucht de strijd losbarst tussen fighters, bombers en attack planes.

  Vooral de verschillende tanks hebben een kleine handleiding nodig om ze effectief en goed te gebruiken. De eerste en grootste tank is het landship.

  Deze tank heeft ruimte voor vijf personen en heeft drie kanonnen en twee machinegeweren. De kanonnen zitten op de voorzijde en de zijkanten waar ze iets naar voren gericht staan. De machinegeweren zitten aan de zijkanten en wijzen iets naar achteren.

  Het effectief gebruiken van het landship heeft dus veel te maken met de richting waarin je tank staat. Probeer zoveel mogelijk de voorkant van de tank richting vijandelijke voertuigen te richten en de achterzijde vooral te gebruiken om je eigen tank te beschermen tegen vijandelijke troepen. Zorg er daarnaast zoveel mogelijk voor dat alle plekken in je tank gevuld zijn om zo effectief mogelijk te zijn.

  Met een landship is het belangrijk dat je jezelf niet in de krappe ruimtes manoeuvreert. Deze tank is behoorlijk log en traag. Wanneer je in een trechter of locatie met veel krappe ruimtes terecht komt is het voor de tegenstander vrij makkelijk om je uit te schakelen met granaten, tank gun en andere explosieven.

  De tweede tank, de Heavy Tank, is de middenklasse. Deze tank heeft drie plaatsen en werkt in principe hetzelfde als het landship maar is iets sneller en wendbaarder. Gebruik de heavy tank dan ook als ondersteuning voor troepen te voet bij het overnemen van een vlag maar blijf niet te lang op dezelfde plek. De bepantsering van de Heavy tank is iets minder sterk dan de bepantsering van het landship waardoor je sneller neergehaald zal worden.

  De laatste tank is de light tank. Dit is een eenpersoonsvoertuig met een kanon en een machinegeweer. Wanneer je mobiel blijft en goed gebruik maakt van het repareren van je tank, zoals te zien in deze video, kan je erg effectief zijn tegenover troepen te voet en lichte voertuigen. Kijk wel goed uit voor de zwaardere tanks, deze kunnen je in slechts enkele schoten naar de andere kant helpen.

  De vliegtuigen in de Battlefield 1 beta kennen een soortgelijk systeem. Je hebt de bomber, attack plane en fighter. De Bomber is een driepersoons vliegtuig waarbij de piloot beschikt over een aantal bommen. Het is aan hem dan ook de taak om vijandelijke voertuigen of gebouwen met vijanden er in te bombarderen.

  De twee andere posities in het vliegtuig kunnen gevuld worden met personen die met machinegeweren vijandelijke vliegtuigen moeten tegenhouden. De bomber is namelijk erg traag en een makkelijk doelwit voor de attack plane en fighter.

  De attack plane is een tweezitter. De piloot beschikt over een machinegeweer, raketten of bommen terwijl de tweede positie wederom kan worden ingezet als verdediging voor vijandelijke vliegtuigen. De piloot kan met de raketten het beste vliegtuigen of infanterie neerhalen terwijl de bommen beter geschikt zijn voor het neerhalen van voertuigen.

  De fighter is de kleinste. Hier past maar één persoon in en deze zal zich moeten richten op het neerhalen van vijandelijke vliegtuigen. de fighter beschikt alleen maar over een machinegeweer.

  2. Ken je wapens

  Dit is bijna hetzelfde punt als punt nummer vier, maar daarom niet minder belangrijk. De wapens in Battlefield 1 hebben ieder hun eigen specifieke kenmerken en de effectiviteit van deze wapens gaat enorm naar beneden wanneer je ze in situaties gebruikt waar ze niet voor bedoeld zijn.

  De scout klasse is met zijn sniper uiteraard het beste geschikt voor de langere afstand. Elke sniper heeft een bepaalde afstand waarop deze het meest effectief is, op deze afstand is één enkel schot voldoende om iemand neer te halen.

  De assault is vooral effectief op korte afstanden. Het snelle machinegeweer van de assault klasse is vooral bedoeld voor snelle, korte acties. Probeer zo je doelwitten zo dichtbij mogelijk uit te zoeken en niet al te lang achter elkaar te blijven vuren.

  De support klasse is juist bedoeld voor de middellange afstand en lange salvo's. De machinegeweren van de support klasse worden accurater naarmate je langer achter elkaar blijft schieten. Gebruik deze geweren dan ook als ondersteuning van oprukkende troepen op een kleine afstand van de voorhoede.

  De medic klasse heeft een semiautomatisch wapen wat vooral goed en effectief is op de korte en middellange afstand. De terugslag van het geweer is goed te controleren waardoor je snel achter elkaar de schoten kan lossen. Probeer als medic zo dicht mogelijk achter de voorhoede te blijven en je teamgenoten te ondersteunen met revives en medic pouches.

  1. Gebruik de elite soldaten

  De nieuwste toevoeging van DICE aan de Battlefield serie is de komst van de elite troepen. Er zijn in totaal drie soorten. De vlammenwerper, anti-tank en sentry.

  De sentry is te vinden bij de F vlag op de map. De Sentry heeft een erg krachtig machinegeweer met 1200 kogels er in en een grote upgrade qua levenspunten. De Sentry is ideaal om te gebruiken in situaties waar veel infanterie rondloopt en het aantal voertuigen niet erg hoog is. Het beste is dan ook om met de Sentry een poging te doen om naar B of C te komen en tussen de gebouwen en in de gebouwen je machinegeweer zijn werk te laten doen.

  De tweede elite klasse is de vlammenwerper. Deze is te vinden bij de B vlag. De vlammenwerper is erg effectief op korte en middellange afstanden.

  De vlammenwerper doet ook nog schade nadat de vlammen zijn uitgedoofd. Het is dus niet noodzakelijk om te blijven vuren totdat een vijand neer gaat. De vlammenwerper kan gebieden en gebouwen in lichterlaaie zetten waardoor deze erg effectief is in gebouwen of in de kleine en smalle straatjes tussen C en D.

  De laatste elite klasse is de anti-tank. Deze kan bij E gevonden worden en is erg effectief tegenover licht gepantserde voertuigen en jeeps. Beide voertuigen zullen met één enkel schot exploderen. De grotere tanks hebben 3,4 of soms wel 5 schoten nodig voordat ze neergaan dus zorg er voor dat je een goede positie hebt waar jij niet makkelijk te raken bent voordat je het vuur opent op een landship.

  Daarnaast is het geweer van de anti-tank ook nog goed te gebruiken tegenover infanterie. Één enkel schot is genoeg om iedere soldaat neer te halen.

  Alle elite soldaten herkrijgen hun gezondheid net zoals de gewone soldaten. Denk er dus om om op tijd dekking te zoeken en af te wachten voordat je na 1 á 2 minuten alweer gedood wordt zonder iets te hebben gehad aan de speciale klasse.

  Battlefield 1

  Verkijgbaar vanaf 21 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.