Top 5 handige Back 4 Blood tips!

Article
zondag, 22 augustus 2021 om 11:00
back 4 blood betaf1628780852
Hoewel de open bèta van Back 4 Blood er alweer op zit, is het nog wel handig om een aantal tips door te nemen. Hierdoor weet je gelijk welke tactieken je moet gebruiken zodra Back 4 Blood officieel uit is. Met deze top 5 Back 4 Blood tips, wordt het hopelijk wat gemakkelijker voor jou en je teamgenoten!
De hordes aan Ridden lijken maar niet op te houden in Back 4 Blood. De aankomende zombie shooter lijkt enorm belovend te zijn en geeft jou en je vrienden af en toe nog wel een flinke uitdaging. De verschillende zombies zoals Bruisers en Sleepers zijn soms al lastig, maar als dit samen met een horde aan standaard Ridden op je af komt rennen is het hopen dat je het maar overleeft. Niet alleen de Ridden maken Back 4 Blood een lastige shooter, maar je teamgenoten kunnen er ook voor zorgen dat je een stuk sneller dood gaat, zeker als zij een heel magazijn in jouw achterhoofd leeg schieten, maar ook wanneer de samenwerking totaal niet soepel verloopt.
Om jou en je teamgenoten een handje te helpen hebben we hier een aantal essentiële tips samengesteld. Misschien ken je er ondertussen al een aantal, maar wellicht is er een sprankeltje hoop te vinden terwijl je met moeite de hordes probeert te trotseren.

Blijf bij elkaar

Ergens is deze tip wel een beetje erg voor de hand liggend, maar toch gebeurt het vaak genoeg niet. Aangezien Back 4 Blood een team game is, moet je dit goed benutten. Probeer zoveel mogelijk bij elkaar te plakken, zodat je vrijwel altijd van elke hoek een beetje dekking krijgt. Het gebeurt vaak dat er weer eens een teamgenoot afdwaalt en na nog geen twee minuten dood op de grond ligt.
Back 4 Blood is werkelijk onvergefelijk wanneer er niet in teamverband wordt gespeeld. Spreek daarom zoveel mogelijk met elkaar af. Wie neemt wat, waar gaan jullie samen heen en wie let op welke kant?
Een nadeel aan dicht bij elkaar blijven is alleen wel dat je makkelijker in het vizier van elkaar staat. Zolang je niet ineens als Rambo heen en weer rent gaat er niet veel mis, maar wanneer je dit wel doet, verwacht dan een paar kogels van je vrienden.
back 4 bloodf1623840996

Zorg voor tenminste één Tool Kit

Je bent ongetwijfeld wel eens een kist of deur tegengekomen die enkel te openen is met een Tool Kit, en hoe vervelend was het dat je deze niet kon openen doordat niemand een Tool Kit mee had genomen? Vergeet daarom nooit een Tool Kit te halen voordat je het veld op gaat met alle Ridden. Hoe aantrekkelijk die Med Kit ook is, laat hem toch maar even liggen. De kans is namelijk groot dat achter de deur waar een Tool Kit voor nodig is een hele Med Station tot jullie beschikking is.
Je vindt in deze kamers alles wat je nodig hebt, verschillende munitie ladingen, een aantal granaten, pijnstillers en nog wel meer. Het is dus zeker de moeite waard om even een blik te werpen in de kistjes of kamers die je tegenkomt waar een Tool Kit voor nodig is. In sommige levels is het zelfs zo dat er een Mini Gun onderweg ligt, en dat is wel een heel makkelijk en snelle manier om van de Ridden af te komen. Dus nogmaals: Vergeet die Tool Kit niet!

Let op de munitie soorten

Handig om te weten is dat sommige secondary wapens dezelfde munitie gebruiken als primary wapens. Let hierdoor goed op welke wapens je precies oppakt en al helemaal welke soort kogels deze wegblaast. Je moet niet hebben dat je twee wapens hebt die dezelfde munitie gebruiken, hierdoor merk je ineens dat je wél heel erg snel door je kogels heen gaat.
Wat makkelijk is om te doen is een wapen vinden voor lange afstanden en daarnaast een wapentje oppakken voor kleine afstanden. Mocht dit nou niet zo snel een optie zijn, zoek dan de eerste beste bijl, knuppel of machete op en hak er gewoon op los! Als je geen fan bent van een melee wapen, geef de mogelijkheid toch een kans. Het is beter om alles om ver te slaan, ook al vind je dit minder leuk dan er op los te kunnen schieten.
back 4 bloodf1628865502

Wees niet bang om te slaan!

Soms zijn tijden wanhopig. Je bent net door je kogels heen en moet plots herladen, maar er staat een aantal Ridden in je gezicht te meppen. Het beste wat je kunt doen? Slaan! Veel gamers hebben aangeleerd om te herladen wanneer het net aan mogelijk is, maar in zombie shooters, moet je het soms net even wat anders aanpakken.
Als tijden wanhopig lijken en je moet dus ineens herladen, laat dat even zitten en zorg voor wat ruimte door flink de melee knop in te drukken. Het is misschien niet zo efficiënt als schieten, maar brengt je in veel gevallen wel een mooi alternatief op dood gaan.
Zodra je wat meer ruimte hebt weten te creëren, ren een stukje weg, herlaad en laat die innerlijke Rambo los.

Verfijn je deck

Dit is misschien een wat lastiger aspect van Back 4 Blood, maar dat betekent niet gelijk dat je het niet hoeft te gebruiken of te begrijpen. Als je eenmaal het Deck-systeem onder de knie hebt (het lijkt erg op de cards van PayDay 2) is het slim om je deck te verfijnen. Dit doe je in het welbekende Fort Hope, hier kun je nieuwe kaarten voor je deck halen, maar kun je ook de volgorde van je deck bepalen.
Zodra je kaarten selecteert tijdens het maken van je deck komen ze in een volgorde te staan, die staat links in beeld aangegeven. Zorg ervoor dat kaarten zoals Combat Knife, vooraan staan, dit geeft een enorm voordeel in de eerste delen van het level. Leer dus alle kneepjes van de kaarten en bouw een stevig setje op, waardoor je een serieus verschil kunt maken door vrijwel niets te doen.
Back 4 Blood kruipt op 12 oktober aan op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X en PC.