Top 5 Ark Survival Evolved dino's die ieder oermens nodig heeft

  Ark Survival Evolved, de survival game waarbij je als mens probeert te overleven met behulp van dino's heeft natuurlijk... een hoop dino's. Maar welke badass dinosaurussen behoren tot de top 5 Ark Survival Evolved dino's die voor elk survivalist een vereiste zijn?

  Stel, je wordt als mens wakker op een eiland dat voornamelijk bewoond wordt door dino's. Jouw doel is om samen met andere mensen te overleven op dit gevaarlijke eiland en een gemeenschap op te bouwen. Als mens probeer je natuurlijk de veiligheid op te zoeken, maar helaas denken de prehistorische bewoners hier anders over.

  Gaandeweg leer je als overlevende dat je dino's kan temmen en juist je leven makkelijker kunnen maken. Zij kunnen namelijk jouw wapens, pakezels en bovendien werkvoertuigen zijn, waarmee je langzaam maar zeker je gemeenschap kan uitbreiden en de overlevingskans vergroot wordt!

  Maar welke van deze 49 verschillende dino's zijn nou het handigst om jouw rijk mee op te bouwen en je hachje mee te redden? Hier de top 5 Ark Survival Evolved dino's.

  5. Spinosaurus

  De spinosaurus is een van de gevaarlijkste bewoners van Ark. Deze zeer agressieve dinosaurus maakt korte metten met alles dat zich in zijn territorium waagt. Hij verdedigt zijn terrein rondom rivieren en moerassen. Wat deze dino zo waardevol maakt, is het feit dat hij zowel krachtig is op het land als in het water. Hij kan zich meten met een tyrannosaurus rex. Enig nadeel is dat het temmen van een spinosaurus veel moeite kosten en grondstoffen kost, maar daar krijg je wel de perfecte waakhond voor terug. Hiermee komt de spino op nummer 5 van de top 5 Ark Survival Evolved dino's.

  top 5 dino's

  4. Mosasaurus

  De mosasaurus is in Ark het grootste levende onderwaterwezen en houd zich schuil in de diepten van de oceaan. Het kan dagen duren voordat je er eentje tegenkomt, maar als je er eentje tegenkomt zorg dan gelijk dat je groepsleden opgetrommeld worden om het beest te temmen. De mosasaurus is de koning te water en kan meerdere doeleinden gebruikt kan worden. De voornaamste reden waarom je deze kolos in je bezit moet hebben, is het gegeven dat je een basis op zijn rug kan bouwen. En wat zeg nou eerlijk, is toffer dan een bewegende onderwaterbasis?

  top 5 dino's

  3. Brontosaurus

  Wat de mosasaurus is in het water, is de brontosaurus op het land. De bronto is het grootste wezen dat rondloopt op het eiland. Ondanks zijn omvang is het een passieve dinosaurus die alles met rust laat, totdat het aangevallen wordt. Nadat de bronto, of een van zijn soortgenoten, is aangevallen komt zijn brute kracht naar boven.

  Er zijn een aantal redenen waarom het voordelen van een brontosaurus grote voordelen met zich meebrengt. Ten eerste is het de geschikte tank die een hoop schade kan absorberen. Hiernaast is het ook mogelijk om dingen op de bronto bouwen zoals een huis, opslagplaats of zelfs kanonnen.

  Als laatste wordt de bronto gebruikt om voedsel en materialen te verzamelen waar de reus zeer effectief in is. Echter is de bronto naast de grootste dinosaurus ook de langzaamste. Al met al komt de brontosaurus op 3 in de top 5 Ark Survival Evolved dino's.

  top 5 dino's

  2. Quetzalcoatlus

  Naast dinosaurussen die zich in het water of op het land begeven, is er ook nog het vliegende soort. De vliegende dino's worden vaak gebruikt om mensen, goederen of dino's te verplaatsen of in gebieden te komen die normaal gesproken onbereikbaar zijn. Ook de vliegende dinosaurussen hebben een specifiek soort dat er met kop en schouders er bovenuit vliegt.

  Als Ark een vliegmaatschappij zou bevatten, zou de quetzalcoatlus hun meest luxe jet zijn. De quetz is het grootste vliegende wezen met de meeste laadcapaciteit. Hiernaast is het zelfs mogelijk om een platform op zijn rug te plaatsen en daar op te bouwen. De quetz heeft, van de vliegende soorten, het grootste uithoudingsvermogen en daarmee de mogelijkheid om bijna elke andere dino op te tillen.

  Echter, is het proces om een quetzalcoatlus te vinden en te vangen vrij ingewikkeld. Dit unieke beest viel niet weg te laten uit de top 5 dino's, plaats 2!

  top 5 dino's

  1. Giganotosaurus

  Met stipt de nummer 1 van de Ark Survival Evolved dino's die je moet hebben. Deze reus is, ondanks zijn zeldzaamheid, de terreur van het eiland en zal voor niets en niemand stoppen. Als je als speler deze gigant ziet, zorg dan dat je zo snel mogelijk bij hem uit de buurt komt. Mocht je echter het lef hebben om te proberen dit machtige beest tot je collectie toe te voegen, wees dan goed voorbereid want een kleine misstap kan je overlevingskans geheel wegnemen.

  De giganoto is qua kracht niet te evenaren en zal overwinnen in elk gevecht. Dit enorme monster heeft de unieke vaardigheid om steen kapot te maken met zijn kaken, hierdoor zal de vijand ook binnen niet veilig zijn. Naast het beste aanvalswapen is de giganoto ook nog eens duurzaam. Hierdoor is het vaak de eerste dino die naar binnengaat en alle klappen opvangt. De berijder van deze dino moet echter wel oppassen. Mocht het beest namelijk te veel schade krijgen binnen een bepaalde tijd dan zal deze in een speciale mode gaan waarin het alles en iedereen aanvalt uit zichzelf... dus ook jou.

  Hiermee is de top 5 dino's aan zijn eind gekomen met de terechte winnaar, de giganotosaurus, op nummer 1.

  top 5 dino's

  Vorige maand is Ark Survival Evolved naar de Xbox One die ergens in 2016 een splitscreen co-op zal krijgen. Ook is aangekondigd dat er een PS4 versie aan zit te komen.

  ARK: Survival Evolved

  Verkijgbaar vanaf 29 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.