De beste waves in The 5th Wave - Rennen voor je leven?!

  Deze week rolt The 5th Wave de bioscopen in, en in de film krijgt de mensheid te maken met buitenaardse wezens. Om de mensen permanent te verwijderen van de Aarde, gebruiken de aliens een systeem van vijf waves. Wij hebben de beste vier - de vijfde houden we geheim - op een rijtje gezet.

  4. Vogelgriep

  De aliens zetten deze ziekte in als derde wave. De vogelgriep die ze gebruiken in The 5th Wave is echter niet die wij kennen, maar een gemuteerde vorm die vele malen dodelijker is. Dat heeft dan ook als gevolg dat een groot gedeelte van de mensheid flink ziek wordt en het merendeel vervolgens ook het loodje legt, na een pijnlijk ziektebed.

  Wij hebben deze wave op de vierde plek gezet, omdat het qua indruk ons wat minder trof. De andere waves zijn of visueel heel indrukwekkend of zorgen juist voor spanning, maar de vogelgriep kwam en vloog weer weg. Dat neemt niet weg dat deze wave een zeer effectieve is voor de aliens, met misschien wel het hoogste dodental.

  3. Stroomuitval

  Iedereen heeft een hekel aan stroomuitval - op misschien de Amish na. Je hebt ineens geen toegang meer tot internet, televisie, opladers en ga zo maar door. Het is de grootste gruwel van de moderne mens.

  De stroomuitval in The 5th Wave is ook nog eens een stroomuitval van de ergste categorie: een elektromagnetische puls. Alle elektronische apparatuur is in één keer gefrituurd, waardoor auto’s geen controle meer hebben, vliegtuigen niet meer werken en je ineens al je contacten in je telefoon kwijt bent. Deze wave is bij ons op een mooie derde plek geëindigd, met name dankzij het vliegtuig dat als een baksteen uit de lucht komt vallen.

  2. Infiltratie

  Nadat de vogelgriep zijn werk heeft gedaan is de bevolking gereduceerd tot een klein groepje overlevenden. Deze laatste groep mensen besluiten om samen te overleven in geïmproviseerde kampen en dat is ook flink nodig. De aliens hebben in The 5th Wave namelijk de mogelijkheid om mensen over te nemen als een parasiet, en ze zijn niet te onderscheiden van de echte mensen.

  Het was lastig om te bepalen waar deze wave zou eindigen - op de eerste of de tweede plek -, want het zorgt voor een flinke dosis spanning. De aliens zijn niet langer die wezens die in dat enorme ruimteschip zitten en op afstand voor dood en verderf zorgen, maar ze zijn nu actief op de overlevers aan het jagen en het is onduidelijk wie er een mens is en wie een alien is. Zoals je wel kan verwachten zorgt dat voor een hoop paranoia, bij de karakters in The 5th Wave én de kijkers.

  1. Natuurrampen

  Er kan er maar één de beste zijn, er volgens ons is de tweede wave die de aliens veroorzaken de beste die er is in The 5th Wave. Na de elektromagnetische puls zijn de mensen zijn overgelaten aan de natuur om voor water en eten te zorgen, maar al snel kunnen ze de natuur niet meer vertrouwen.

  Aardbevingen vernietigen de laatste restjes structuur die er nog waren en elk gebied dat ligt bij water is het slachtoffer van overstromingen of enorme tsunami’s. Ja, tsunami’s zijn van nature al enorm, maar de golven in The 5th Wave zijn zo groot dat ze wolkenkrabbers omkegelen alsof ze van papier zijn gemaakt.

  Dat is ook de reden waarom de natuurrampen op de eerste plaats zijn geëindigd. Ze zorgen misschien niet voor extra spanning in de film, maar laten wel perfect zien wat de aliens in hun mars hebben en waar ze toe in staat zijn. De mensheid is niks waard in hun ogen en zodra je New York weggevaagd ziet worden door een massa water, dan weet je dat het menens is. En het hele proces ziet er ook nog eens indrukwekkend uit.

  Als je naar de film wilt, dan kun je meedoen met onze prijsvraag en maak je onder andere kans op bioscoopkaartjes voor The 5th Wave.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.