Dit zouden jullie doen tijdens een Alien invasie!

Article
donderdag, 28 januari 2016 om 15:00
xgn google image
Met de komst van The 5th Wave in de bioscoop, stelden wij vorige week de vraag wat jij zou doen tijdens een Alien invasie. In de film komen er namelijk Aliens die de aarde bedreigen. Jullie hadden de keuze uit een hoop antwoorden. Dit zouden jullie doen tijdens een Alien invasie!
Rennen, vechten, jezelf verstoppen of totaal wat anders. Mogelijkheden waren er zat om uit te kiezen in de poll van vorige week. Het bleek wel dat niet iedereen dezelfde manier van aanpakken had. Wel is er een tactiek die de meeste van jullie toch wel het handigst zouden vinden tijdens een Alien invasie.

8. Vluchten, films kijken en schieten

Laten we beginnen bij de minst gekozen opties. Jullie lieten weten dat vluchten naar een andere planeet, het kijken van alien films om je te verdiepen in de aliens of het neerschieten van andere mensen uit angst dat ze aliens zijn zeker tot de mogelijkheden hoorde. Vluchten naar een andere planeet is misschien wat lastig en het kijken van films om je te verdiepen is misschien wat zinloos als de invasie al begonnen is, maar wat je vaak in andere films ziet is dat je andere mensen niet zomaar kan vertrouwen. Zij kunnen immers aliens zijn, zoals in The 5th Wave ook het geval kan zijn.
Een survival of the fittest. Dat is een alien invasie min of meer. Het is dan ook niet erg om je medemens te wantrouwen, zeker als zij de vijand zouden kunnen zijn tijdens een invasie.
Desondanks werden deze drie opties niet erg veel gekozen. Alle opties kregen slechts 2% van de stemmen.

7. Rennen of winkels plunderen

Bij gevaar gaan je oerinstincten opzetten. Rennen bij gevaar is dan ook vaak een natuurlijke reactie. Maar de aliens hebben de aarde al aangevallen, dus hoe ver zal je komen met rennen? Wegrennen is eigenlijk uitstel van executie bij een invasie: de aliens vinden je vroeg of laat toch wel.
Een aantal van jullie leek het ook wel wat om zichzelf op te sluiten met een enorme hoeveelheid aan voorraden. Als je maar stil genoeg bent en genoeg eten en drinken hebt om niet te creperen van de honger of dorst, overleef je het wel, toch? Misschien is dit toch niet het slimste idee, omdat de aliens je waarschijnlijk gaan vinden als je op dezelfde plek blijft zitten. De voorraden die je dan hebt ingeslagen gaan je dan ook niet redden in dat geval.
Beide opties kregen desondanks 3% van de stemmen. Het lijkt erop dat de meeste van jullie toch andere ideeën hebben om uit te voeren tijdens een invasie.

6. Bunker bouwen en verkleden

Sommigen van jullie leek het verstandig om tijdens een invasie een bunker te bouwen. In de Koude Oorlog waren er immers ook veel mensen die uit wantrouwen een bunker gingen aanleggen voor de mogelijke komst van de Russen. Het lijkt een logische stap natuurlijk, jezelf opsluiten en de invasie uitzitten. Bovendien is een bunker steviger dan je huis in veel gevallen, dus dit kan zeker effectief zijn in het geval van een invasie.
Hoewel het misschien komisch klinkt, lijkt het een aantal van jullie wel handig om zich te verkleden als alien. Zo val je immers niet op en kun je nog vrij onopvallend rondlopen. Maar wat nou als de aliens tegen je proberen te praten in een buitenaardse taal? Grote kans dat je dan alsnog ontmaskerd wordt, al kan een goede alien cosplay vast en zeker voordelen hebben.
Het verkleden als alien en het bouwen van een bunker werd door 5% van de stemmers gekozen. Erg populair zijn deze opties dus niet, maar je verkleden als alien is natuurlijk wel een grappig idee. Of het in de praktijk zou werken, is discutabel.

5. Doodgaan, spioneren en vuur

Wetende dat de aliens veel betere technologie hebben dan wij en ook nog eens met meer zijn, ligt de dood natuurlijk op de loer. Het is dan ook niet gek dat veel van jullie doodgaan als optie hebben gekozen. Sommigen van jullie accepteren het lot gewoon en blazen dan ook zonder tegen te stribbelen je laatste adem uit. Wil je blijven leven, dan zijn er natuurlijk andere opties om je hachje te redden.
Sommigen van jullie lijkt het wel wat om de NSB’er uit te hangen. Spion worden voor de aliens is een optie waar een aantal van jullie voor heeft gekozen. Samenwerken lijkt misschien wel handig, maar hoe lang zou het duren voordat de aliens het beu zijn en je alsnog vermoord wordt? Spioneren voor de aliens is wat dat betreft misschien meer een korte termijn oplossing.
Al duizenden jaren is de mens geobsedeerd door vuur. In iedereen schuilt wel ergens een pyromaan. Alles in de hens zetten met een vlammenwerper is ook iets wat een aantal van jullie wel ziet zitten. Of dat nou heel handig is, kun je over discussiëren.
Deze opties kregen 6% van de stemmen. Gelukkig zien niet veel van jullie het zitten om samen te werken met de aliens of nog meer schade aan de wereld aan te brengen door alles in de fik te zetten.

4. Anders, namelijk…

Tien procent van de stemmers koos echter voor een andere optie. Zo schreef M1997 dat een combinatie van sommige opties het beste is. Samenwerken, winkels plunderen, aliens bestuderen en ze vervolgens aanvallen is voor hem de juiste volgorde. Ook andere bezoekers hadden ideeën over wat zij zouden doen als de aliens op aarde arriveren.
Wat de community in gedachte had, kun je onderaan de poll lezen. Kunnen jullie je vinden in die opties?

3. Aliens te lijf gaan

Aliens die de aarde komen aanvallen. Dat pik je toch niet?! Gelukkig denkt een deel van jullie er net zo over. Stilzitten en verstoppen is voor watjes, je moet die aliens laten zien wie de baas is!
13% van jullie kiest ervoor om de aliens te bevechten. De aarde is immers van ons! Laat de aliens maar lekker teruggaan waar ze vandaan komen. Er zijn genoeg andere planeten waar ze ook naartoe kunnen.

2. Gamen zolang het nog kan

Er is iets wat jullie allemaal gemeen hebben: dat is natuurlijk gamen! Grappig genoeg houden jullie zo graag van gamen, dat niets jullie kan stoppen. Zelfs het einde van de wereld niet. Veel van jullie gaven dan ook aan dat jullie het liefste zouden gamen zolang het nog kan.
Of de Russen, de Duitsers of de aliens nou op de stoep zouden staan, het maakt niet uit. Jullie laten je niet tegenhouden. Gamen moet en zal gebeuren voor veel van jullie. Zelfs wanneer het einde der tijden daar is, spelen jullie onverbiddelijk door.
Maar liefst 16% van jullie blijft liever gamen dan dat jullie gaan rennen, vechten of jezelf inbouwen in een bunker. Gamen is dan ook de op een na meest gekozen optie. Slechts één andere optie spreekt meer mensen aan tijdens een invasie.

1. Een groep vormen met andere overlevenden

Samen sta je sterk, aldus het bekende gezegde. Zo denkt de XGN community er ook over. In je eentje ben je zwak, alleen en kansloos tegen de kwaadaardige aliens. Samen met anderen maak je nog een kans.
Een groep vormen met andere overlevenden is dan ook de meest gekozen optie. Veruit de meesten van jullie zouden samenwerken à la The Walking Dead bijvoorbeeld. Samen kunnen jullie er nog wat van maken en misschien terugvechten tegen de aliens.
Met 22% van de stemmen is deze optie duidelijk het meest populair onder jullie en dan ook de meest logische keuze als er een invasie komt!