Top 5 apps voor kinderen - Digitaal plezier voor de kleintjes

  Door de jaren heen zijn er op zowel iOS als Android honderden, zo niet duizenden verschillende apps verschenen. Die apps verschillen van beeldbewerkers tot apps om het nieuws te lezen. Maar welke apps zijn nu leuk voor de jongere zieltjes onder ons? Lees het in de top 5 apps voor kinderen!

  5. Mees Kees

  De eerste app binnen de top 5 apps voor kinderen is Mees Kees. In deze app kun je de bekende meester Kees, Tobias en de rest van de kinderen uit groep 6B beter leren kennen. Veel kinderen kunnen de naam herkennen van de vele films die gemaakt over Mees Kees.

  De films zijn echter niet de origine van de avonturen met Mees Kees. Dit zijn namelijk de vele boeken die er zijn, geschreven door schrijfster Mirjam Oldenhave. De boekenreeks is al sinds 2006 springlevend en wordt door veel kinderen gelezen. In de Mees Kees app krijg je de mogelijkheid om die verhalen nogmaals te lezen, alleen ditmaal digitaal.

  Daarnaast kun je luisteren naar het officiële Mees Kees lied, en heb je de mogelijkheid om een potje galgje te spelen tegen de beroemde meester. Fans van de boeken, dan wel de films kunnen uren plezier beleven van de Mees Kees app, en dat is reden genoeg om in de top 5 apps voor kinderen opgenomen te worden.

  Mees Kees is compleet gratis te downloaden via de App Store.

  4. RTL Telekids

  De volgende app richt zich wat meer op het kijken van series. De RTL Telekids app geeft kinderen de mogelijkheid om hun favoriete series en Telekids programma's zonder enige moeite terug te kijken. Hierdoor hoeven ze niet de hele middag voor de televisie te wachten voordat een programma begint, maar kan er gewoon gekeken worden wanneer het hen uitkomt. Wanneer video's echt leuk zijn, kunnen ze ook opgeslagen worden onder 'mijn leukste video's'.

  Zo kun je bepaalde clips of afleveringen heel gemakkelijk terugvinden, zonder dat je daarvoor eerst een eind moet zoeken. de RTL Telekids app is om die reden ideaal om tussendoor een aflevering te kijken, waarna je de app weer afsluit. Elk televisiekijkend kind zal de RTL Telekids waarderen, dus een plekje in de top 5 apps voor kinderen is zeker terecht.

  De Telekids app is kostenloos verkrijgbaar in de App Store op iOS en in de Google Play Store op Android.

  3. Zoek het uit! (Klokhuis)

  De titel van deze app komt in eerste instantie niet heel bekend over, maar Zoek het uit! is de officiële app van het Klokhuis. Dit informatieve programma biedt constant antwoorden op vragen die kinderen hebben over het allerdaagse leven. De Zoek het uit! app is een verlengde van het bekende televisieprogramma. De app schotelt je namelijk experimenten voor die je thuis kunt uitvoeren.

  Ondersteund met tekst en plaatjes kun je op een gemakkelijke manier dus een thuis-professor worden. Tevens is het mogelijk om vragen in te sturen via de applicatie, en tevens kun je expirementen competetief in teamverband uitvoeren. Zo maakt iedereen een foto van zijn eindproduct, en wordt achteraf bepaald wie de winnnaar is. De Zoek het uit! app leert kinderen op een speelse manier nieuwe dingen bij, en de plek in de top 5 apps voor kinderen is dan ook meer dan verdiend.

  Zoek het uit! is gratis te downloaden via de App Store.

  2. SNS Kidz 'n Cash

  De SNS Kidz 'n Cash app laat kinderen spelenderwijs kennismaken met geld. Zo leren ze wat de waarde van geld nou eigenlijk is, maar ook hoe hiermee omgegaan dient te worden. Tevens biedt de app de mogelijkheid om een overzicht te maken voor kinderen betreffende hun verdiende spaargeld. Zo hebben ze de mogelijkheid om hun aankopen in de Wall of Fame op te nemen met een foto, en kan hij invoeren hoeveel geld hij of zij momenteel bij elkaar heeft gespaard.

  Daarnaast biedt de app wat meer informatieve onderdelen. Zo is er een kennisquiz aanwezig die kinderen testen over hetgeen dat ze weten over geld, maar kun je ook kijken of bepaalde biljetten die ze hebben wel echt zijn of niet. Dit door het invoeren van het serienummer van het biljet. Ten slotte zijn er diverse video's aanwezig die eveneens het een en ander uitleggen over hert gebruik van geld. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het bijbrengen van deze kennis, en de SNS Kidz 'n Cash app pas daarom perfect in de top 5 apps voor kinderen.

  SNS Kidz is gratris te verkrijgen in de Google Play Store.

  1. NPO Zappelin

  De laatste app in de lijst is die van NPO Zappelin. De applicatie lijkt in eerste instantie op die van RTL Telekids, maar biedt nog wat extra functionaliteiten die ervoor zorgen dat de Zappelin app net wat completer aanvoelt. Vanzelfsprekend kun je via de NPO Zappelin app je favoriete programma's op de zender terugkijken, en tevens heb je de mogelijkheid om live mee te kijken naar wat er op dat moment op televisie wordt uitgezonden.

  Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om een aantal kleine mini-games te spelen, kun je verhaaltjes lezen, tekeningen maken en meezingen met Nienke en Cor Bakker. Dat maakt de NPO Zappelin app een vrij compleet pakket, en een ideaal tijdverdrijf voor de jongere kids. De applicatie is een mooie afsluiter van de top 5 apps voor kinderen. Er rest nu nog maar een ding, downloaden die apps!

  De NPO Zappelin app is gratis te downloaden via de Google Play Store op Android en App Store op iOS.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.