Top 5 Android Telefoons van 2017

Article
zondag, 31 december 2017 om 11:08
xgn google image
Integenstelling tot de drie verschillende iOS toestellen die dit jaar uitkomen, komen er tientallen meer nieuwe Android toestellen uit. Tijd dus om de beste van die toestellen eens op een rijtje te zetten in de Top 5 Android telefoons van 2017.

5. LG V30

LG heeft het in de Nederlandse markt de laatste tijd niet zo makkelijk meer en probeert met een aantal toestellen toch weer door te breken hier. Een mooi voorbeeld hiervan is de LG V30. Een superstrakke telefoon met een strak design met een hoog screen-to-body ratio.
Helaas is een van de grootste nadelen aan het toestel dat er een pittig prijskaartje aan vast hangt. De adviesprijs van de V30 is namelijk 899, waarmee je een prima telefoon krijgt, met een prachtig 6 inch scherm en een Quad HD scherm, wat goed is voor een pixeldichtheid van 538ppi.
121924

4. OnePlus 5T

Een van de meest ondergewaardeerde merken op de Nederlandse markten is toch wel OnePlus. Het Chinese merk is desondanks wel bezig met een flinke opmars buiten China en doet inmiddels in Nederland ook goede zaken. Een voorbeeld hiervan is de OnePlus 5T, het vlaggenschiptoestel van bedrijf, dat je kan aanschaffen voor een midrange prijs.
Voor 499 euro kan je de 5T al aanschaffen en daar krijg je flink wat voor terug. Wat dacht je bijvoorbeeld van de dual lens camera voor foto's met meer diepte en scherpte. Verder hoef je van de OnePlus 5T geen telefoon te verwachten met features die de wereld gaat veranderen, maar een telefoon die gewoon doet wat het belooft voor een zeer betaalbare prijs. Het grootste nadeel eigenlijk aan de OnePlus 5T is dat het 'slechts' een FullHD scherm heeft, maar dat zie je dan ook zeker terug in de prijs.
121925

3. HTC U11

De volgende op de lijst is de U11 van de HTC, een telefoon uit de U-Serie van het Taiwanese bedrijf. Geen dual lens camera in de telefoon dit keer, maar dat maakt de kwaliteit van de foto's er niet minder om. De camera-experts van DxOMark beoordelen de camera met een 90 en is daarmee en van de beste camera's die op dit moment op smartphones te vinden is.
Daarnaast heeft het toestel een prachtig design dat wordt geleverd in vier verschillende kleuren en heeft de U11 een accu die langer mee gaat dan de 3000mAh in eerste instantie doet vermoeden. Voor een advies prijs van 700 euro kan je de show in ieder geval al stelen met dit oogstrelende toestel.
121926

2. Google Pixel 2

En hoewel we bij de vorige editie in Europa een beetje in de steek werden gelaten door Google, is nu de Google Pixel 2 wel in Europa vrij verkrijgbaar en lijkt daarmee flink de strijd aan te gaan met de Android-monopoly van Samsung. De Pixel 2 heeft met afstand de beste camera van alle telefoons op de markt, volgens sommige zelfs beter dan de iPhone X.
Hoewel op sommige vlakken het toestel misschien wat te wensen over laat, biedt de Google Pixel geweldige support voor veel apparaten en is de het toestel ook voor nieuwe Android gebruikers erg toegankelijk. Al moet je het niet hebben van het design van Google's smartphone, de telefoon heeft een prachtig scherm en loopt als een trein.
121927

1. Samsung Galaxy S8 & S8+

Verwacht je het vlaggenschip toestel van Samsung op de eerste plaats, dan heb je het ook dit jaar aan het juiste eind. De Samsung Galaxy S8 en de S8+ is simpelweg een fantastische telefoon. In tegenstelling tot veel concurrenten (HTC U11, iPhone X, Google Pixel 2), houdt Samsung wel vast aan de 3,5mm audiojack en is het de eerste Galaxy S-telefoon met een USB-C aansluiting.
Verder krijg van Samsung gewoon precies wat je kan verwachten, een telefoon die gewoon werkt, alles doet wat het moet doen en dat ook nog eens goed doet. Een top-of-the-line octa-core Exynos processor, een fantastische camera en een 5,8 inch scherm op de S8 en een 6,2 inch scherm op de S8+. Gewoon de gebruikelijk kwaliteit die we kennen van Samsung.