Top 5 beste story modes in avonturen games

Article
zaterdag, 13 februari 2016 om 17:00
xgn google image
Telltale heeft een nieuwe miniserie van The Walking Dead aangekondigd, het verhaal van Michonne kunnen we vanaf 23 februari spelen. Reden genoeg voor ons om een top 5 beste story modes te maken.
Voordat we beginnen, even een disclaimer, natuurlijk is adventure games een breed begrip en niet elk spel heeft de beste story modes nodig. Denk aan de Mario games, de prinses is ontvoerd door een grote vuurspuwende schildpad en jij moet haar gaan redden. Niet een van de sterkste verhalen, wel hele toffe games.
In deze lijst gaat het dus om de tofste verhalen. Als een adventure game een toffe story mode heeft, hoort deze erin, ook al is de rest van de game slecht. Goed, daar gaan we.

5. God of War

De God of War serie staat bekend om zijn ontzettend toffe gameplay, de brute finishers en de quick time events die jouw reactiesnelheid testen. Maar deze game heeft ook een ontzettend goede storymode.
De allereerste God of War begint met Kratos de succesvole spartaanse generaal. Ares (de Griekse god van de oorlog) is met hem en daardoor wint de generaal alle gevechten.
Wanneer Kratos thuis komt van een van zijn veldslagen wordt hij door Ares gedwongen om zijn vrouw en kinderen te vermoorden. Dit pikt vechtersbaas Kratos natuurlijk niet en vervolgens ben je de hele game op weg naar het grote eindgevecht tegen de God van de oorlog. Klinkt tof,x
toch?
Als je het verslaan van de god van de oorlog nog niet reden genoeg vindt om dit verhaal te checken, dan kun je het eerste deel overslaan. In het tweede deel ga je achter de oppergod Zeus aan, wederom vanwege verraad. De oppergod neemt al je krachten af om je vervolgens te vermoorden.
Vanaf het tweede deel werk je je vanuit de onderwereld naar Zeus toe, om in het derde deel de oppergod te confronteren voor zijn verraad. Natuurlijk kun je voor het volledige verhaal beter de games zelf checken, want er is teveel om op te noemen. Zoveel dat de gameserie een plaatsje in deze top 5 beste story modes verdient.
86291

4. Darksiders

Ooit eens afgevraagd hoe het is om één van de vier ruiters van de apocalyps te zijn? Dan moet je Darksiders 1 en 2 zeker checken. De games lijken qua gameplay op de gameplay van de Legend of Zelda serie, maar het verhaal is een stuk donkerder.
In de eerste game ben je, zoals al eerder gezegd, een ruiter van de Apocalyps, in dit geval War. War wordt ten onrechte beschuldigd van het te vroeg starten van het einde van de wereld en moet vervolgens diezelfde verwoeste wereld in om zijn onschuld te bewijzen.
De game heeft nog een vervolg gekregen waarbij je als speler de ruiter Death bestuurt, deze is qua verhaal iets minder dan het eerste deel (lees; meer van hetzelfde), maar wel nog steeds leuk om te spelen. Het eerste deel staat in ieder geval met recht in deze top 5 beste story modes.
86292

3. Assassins Creed

De Assassins Creed serie heeft een tijdje in een kwaad daglicht gestaan, natuurlijk is niet elke game even goed ontvangen, maar in dit lijstje gaat het om het verhaal, niet om de game zelf.
In de eerste Assassins Creed games kruip je in de huid van een sluipmoordenaar, dat is inderdaad logisch, gezien de titel. Maar er zit een zekere twist in het verhaal, je bent namelijk in de eerste game niet Altaïr, in de tweede game ben je ook niet Edzio. Het verhaal draait om Desmond Miles, die eerder genoemde sluipmoordenaars als voorouders heeft.
Als Desmond kruip je in een apparaat waardoor je de herinneringen van je voorouders kunt herbeleven, dit doe je om bepaalde artefacten terug te kunnen vinden. Het verhaal is erg origineel en verdient zeker een plaatsje in deze top 5 beste story modes.
86293

2. Secret of Monkey Island

Een point-and-click adventure game, desalniettemin een adventure game. Dit spel is doordrenkt met heerlijke droge en flauwe humor. Het verhaal speelt rond Guybrush Threepwood die erg graag piraat wil worden.
Als Guybrush moet je van de piraatleiders drie opdrachten uitvoeren om piraat te worden. Je moet een zwaardvechtster verslaan, een beeldje stelen en een verborgen schat vinden. Klinkt misschien niet heel erg grappig, maar dat is het wel. Klein voorbeeldje van de flauwe humor in de game: als je bij een kannibalenkamp komt zie je gespietste lijken met onder andere de namen Shish Kebab en Durum Kebab.
Niet alleen heeft het spel erg veel humor, maar ook bestaan er verschillende eindes aan het verhaal die eigenlijk te grappig zijn om ze hier te verpesten. Laten we zeggen dat er twee eindes zijn die het beide waard zijn om gevonden te worden na een playthrough. Zoveel humor verdient een plekje in deze top 5 beste story modes.
Gewoon downloaden en spelen dus, als je dat nog niet hebt gedaan natuurlijk. Als je de game al wel hebt gespeeld is het ook geen probleem, het verhaal is leuk genoeg om meerdere keren mee te maken. Of probeer het vervolg een keertje, dat is ook een hilarisch avontuur.
86294

1. Fahrenheit

Misschien ken je deze game beter als Indigo Prophecy, zo heette de game namelijk in Noord-Amerika. Deze game is eigenlijk geen game, maar valt beter te omschrijven als een interactieve film zoals je dat kent van Heavy Rain.
Het verhaal draait om Lucas Kane die in bezeten toestand een man vermoordt. Terwijl hij dit onderzoekt ontdekt hij geheime genootschappen en mensen die andere mensen kunnen beïnvloeden. Lucas krijgt last van hallucinaties en moet zijn onschuld bewijzen, wat natuurlijk vrij lastig is als je zelf ook weet dat je iemand hebt neergestoken.
Het is moeilijk om het volledige plot uit te leggen, je kunt het beter zelf spelen om het volledig te begrijpen en zelfs dan is het nog lastig om te snappen wat er allemaal gebeurt in de game. Het spel heeft drie mogelijke eindes dus kun je wel even zoet zijn als je ze alle drie wilt zien.
Door het bizarre verhaal, de bijzondere manier van vertellen en het feit dat de game een soort evolutie is van de klassieke point-en-click gameplay, maakt deze game een terechte nummer 1 in de top 5 beste story modes. De geremasterde versie is nu beschikbaar op steam.

Populair Nieuws