Top 3 beste VR gadgets van 2017 - Virtuele speeltjes

  Virtual Reality begint een steeds grotere impact te krijgen op ons alledaagse gameleven met allerlei toevoegingen zodat wij ons eerder in een virtuele wereld begeven. Ook 2017 kende weer vele gadgets en daarom zet XGN de top 3 beste VR gadgets van 2017 voor jou op een rijtje!

  Deze top 3 richt zich dan ook volledig op nieuwe en toffe VR gadgets die afgelopen jaar uitkwamen. Vorig jaar zagen we al de release van de PlayStation VR, HTC Vive en de officiële release van de Oculus Rift. Dit jaar waren er dan ook minder gadgets dan vorig jaar, maar wel een paar erg toffe!

  Voor de beste VR games van 2017 verwijzen wij je graag naar dit lijstje!

  3. Roto VR

  We trappen deze top 3 beste VR gadgets van 2017 af met de Roto VR. Het Engelse bedrijf Roto liet vorig jaar weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een virtual reality stoel die 360 graden kan draaien. Als gamer zou je in de stoel plaats kunnen nemen en vervolgens worden opgezogen door diverse virtuele werelden.

  De Roto VR stoel kwam eerder dit jaar uit en is compatibel met diverse populaire VR-brillen, zoals de PlayStation VR, Oculus Rift, HTC VIVE, Samsung Gear en zelfs met Google Cardboard. Met deze brillen beland je in een overtuigende virtual reality-ervaring, waarin je natuurlijk racers en vliegsimulators kunt spelen, maar ook andere titels.

  Eén van de tofste aspecten van de Roto VR is dat je jouw headset onderin de stoel kan pluggen, waardoor je niet vastzit in een spectrum aan draden als je constant ronddraait op de stoel. Verder zit er aan de bodem van de stoel ook twee pedalen, waarmee je kan lopen in virtual reality. Het klinkt allemaal tof, maar er hangt wel een flink prijskaartje aan: de Roto VR kost 999 dollar, maar voegt wel een nieuwe ervaring toe aan je VR-avonturen.

  2. Samsung Odyssey

  De Samsung Odyssey siert op de tweede plek in deze top 3 beste VR gadgets van 2017. Twee jaar geleden bracht Samsung al haar eerste VR-bril uit, de Gear VR. Deze bril was echter een samenwerking tussen het Zuid-Koreaanse bedrijf en Oculus, die haar eigen Oculus Rift uitbracht.

  De Odyssey heeft bij elke oogklep een OLED-scherm met 1440 x 1600 pixels en de beeldhoek van beide camera's is 110 graden. Verder heeft de VR-bril ook een ingebouwde koptelefoon, wat voor een volledigere immersie in de virtuele wereld. Vergeleken met de Oculus Rift en de HTC Vive heeft de Odyssey een hogere resolutie en volgens Samsung is de Odyssey dan ook één van de eerste high-end VR-headsets.

  Behalve de VR-headset heeft de Odyssey ook twee controllers, waardoor jij je kan voortbewegen in de virtuele wereld. Deze controllers zijn inbegrepen bij de de VR-headset en de Samsung Odyssey is vanaf 499 dollar, maar een prijs is euro's is er nog niet. De headset is nog niet verkrijgbaar in Nederland en België, maar moet begin volgend jaar op onze markten verschijnen.

  1. Pimax 8K

  Op de eerste plek van deze top 3 beste VR gadgets van 2017 vinden we de Pimax 8K. Deze VR headset moet hét voorbeeld worden van hoe een virtual reality headset eigenlijk is. De resolutie is flink opgeschroefd ten opzichte van de Oculus Rift en de HTC Vive; 3840 x 2160 tegenover 2160 x 1200 van de laatste twee apparaten.

  Maar als belangrijkste aspect probeert de Pimax 8K de motion sickness aan te pakken. Sommige gebruikers ervaren dit als er een verschil zitten tussen een beweging die jouw lichaam ondergaat en een beweging die je hersenen ondervindt. Kortom: er is een zogenaamde ‘disconnect’ tussen je lichaam en je hersens.

  De Pimax 8K heeft een veel breder field of view dan diens concurrenten. De Pimax heeft een beeldhoek van 200 graden, terwijl andere VR headsets het meestal moeten doen met 110 graden. Een bredere beeldhoek zorgt volgens velen voor een bredere immersie in de virtuele wereld en zou het effect van motion sickness flink moeten verlagen.

  Mede door dit belangrijke punt en de hogere resolutie staat de Pimax 8K op de eerste plek in onze top 3 beste VR gadgets van 2017. De Pimax 8K is beschikbaar op Kickstarter en de prijs start vanaf 350 dollar.

  Wat vonden jullie de beste VR gadgets van dit jaar? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.