Top 10 beste films van 2017 - Hoogtepunten van een prachtig filmjaar

  Niet alleen was 2017 een geweldig gamejaar, ook de films mochten er zijn. Van drama tot comedy en van actie tot horror, elk genre had wel iets. Een aantal films steken wat ons betreft boven de rest uit, dus hier is onze top 10 beste films van 2017.

  10. Lion

  Als kind gescheiden worden van je ouders en moederziel alleen achterblijven, dat thema doet al snel een belletje rinkelen. Maar nee, de blonde Kevin is niet de enige die het overkwam. De jongen uit Home Alone had het maar wat makkelijk vergeleken met de Indische Saaro Brierly. Deze jongen was zijn familie 25 jaar lang kwijt in plaats van één vakantie en dat levert een aangrijpend (waargebeurd) verhaal op dat een plek verdient in onze top 10 beste films van 2017.

  9. John Wick 2

  Keanu Reeves was begin deze eeuw niet te stoppen als actieheld Neo in The Matrix-trilogie, nu is hij dat niet als huurmoordenaar John Wick, waar een derde deel van in de planning staat. Hij laat zien het nog steeds te kunnen en draagt in het vervolg op John Wick de hele film met verve. Een stalen blik, pompende soundtrack, knetterharde man-tot-man gevechten en ontelbaar veel rondvliegende kogels is waar deze film om draait. Dit is 100% actie en wij vonden het heerlijk!

  8. It

  Het is maar goed dat Stephen King zijn gekke hersenspinsels op papier zet, want anders was It er nooit geweest. De remake van Andy Muschietti is een horrorfilm om van te smullen, ondanks dat hij niet iedereen de stuipen op het lijf weet te jagen. De gestoorde moordclown kwam als eerst in 1990 op het scherm en heeft na jaren een echte cultstatus verworven, dus om de film van dit jaar hing een behoorlijke hype. Gelukkig wist It wederom indruk te maken!

  7. Brimstone

  De Nederlandse filmmaker Martin Koolhoven heeft jaren gewerkt aan Brimstone en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Met rollen voor Carice van Houten, Kit Harington en Guy Pearce is dit geen kleine productie geweest. Het duistere verhaal speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw in Amerika en volgt de overlevingsstrijd van de jonge Liz die te maken krijgt met een duivelse dominee.

  6. Stronger

  Laat het maar aan Jake Gyllenhaal over om een rol overtuigend neer te zetten. Dat deed hij in onder andere Prisoners, Nightcrawler en Southpaw en dat deed hij dit jaar ook in dramafilm Stronger, die gaat over het waargebeurde verhaal van Jeff Bauman. Hij verloor beide benen na de bomaanslag tijdens de Boston Marathon in 2013 en gaat daarna door een zwaar revalidatieproces. Je moet een hart van steen hebben als deze film je koud laat.

  5. Dunkirk

  De Tweede Wereldoorlog lijkt een oneindige bron van inspiratie voor filmmakers. Ook Christopher Nolan waagde zich er dit jaar aan met Dunkirk, die gaat om de evacuatie van 400.000 geallieerden die vastzitten in Duinkerken. Een spannende film die de angst van de soldaten tot op het bot voelbaar maakt en de harde realiteit laat zien zoals hij in 1940 was.

  4. Logan

  De X-Men hebben inmiddels een waslijst aan films achter zich en voor Wolverine lijkt het einde gekomen. In Logan krijgen we een oudere versie van de mutant te zien die niet meer zo makkelijk lijkt te herstellen als hij altijd deed. Hij zorgt voor een oude en zieke Charles Xavier in een troosteloze toekomst en leeft afgezonderd tot hij een meisje ontmoet die alles verandert. De nieuwe kant die we van Logan te zien krijgen is wat deze film zo bijzonder maakt en het is wat ons betreft de perfecte afsluiting van zijn verhaal en een vierde plek in de top 10 beste films van 2017 waardig.

  3. Get Out

  Schoonfamilies kunnen eng zijn, dat bewijst Get Out wel. Soms wil je ze liever niet ontmoeten en dat vindt Chris ook. Hij heeft er zijn redenen toe, want als donkere jongen vermoedt hij dat zijn aanwezigheid niet op prijs wordt gesteld door de blanke familie van zijn vriendin Rose. De hele film zit je op het puntje van je stoel en de bizarre ontknoping, die lang uitblijft, blijkt nog schokkender te zijn dan je van tevoren kon verwachten. Een geniale en verrassende thriller dit jaar!

  2. Blade Runner 2049

  Zitten we nog wel te wachten op een vervolg van Blader Runner na vijfentwintig jaar? Ja dat zitten we zeker! Blade Runner 2049 overbrugt ongeveer dezelfde tijdsperiode in de film als het publiek zelf heeft gedaan sinds de eerste Blade Runner over premiejager Rick Deckard. De sfeer druipt van de nieuwe Blade Runner af dankzij de setting en de waanzinnige special effects en soundtrack.

  1. Moonlight

  Het met een Oscar bekroonde Moonlight piekt wat ons betreft de lijst met beste films van 2017. De drama vertelt over hoe Chiron worstelt met de situatie waarin hij opgroeit en het vinden van zijn identiteit. Het is prachtig geacteerd en weet constant de juiste snaren te raken. De keuze om één personage door drie verschillende acteurs te laten spelen werkt hier bovendien perfect.

  Wat zijn volgens jullie de beste films van 2017?

  Er zijn naast bovengenoemde films nog veel meer goede uitgekomen. Ontbreekt er een titel die volgens jullie echt in de lijst had moeten staan? We zijn benieuwd naar je mening, dus laat vooral een reactie achter.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.