Top 15 leuke films voor 2015 - Deze moet je in de gaten houden!

  Het was weer een goed jaar voor films in 2014. We werden getrakteerd op een mooi aantal toppers, alhoewel er ook een aantal tegenvielen. Maar wees niet getreurd, want in 2015 staan er al een hoop mooie films te wachten. Wij kijken alvast vooruit wat er aan zit te komen. Dit zijn de top 15 leuke films voor 2015!

  Avengers: Age of Ultron

  De eerste Avengers-film was een regelrechte hit. De film brak met groot machtsvertoon ongeveer elk record dat er te breken viel en de fans waren laaiend enthousiast. De synergie en de humor tussen de verschillende superhelden van Marvel viel duidelijk goed in de smaak.

  Age of Ultron gaat, als we de trailer mogen geloven, een wat serieuzere kant op. Niet langer moeten de Avengers afrekenen met een leger aan aliens, maar met één powerhouse van een villain: Ultron. Deze robot zal garant staan voor flink wat moeilijkheden en wij zijn erg benieuwd hoe de Avengers hiermee om zullen gaan.

  Releasedatum: 1 mei

  Michiel de Ruyter

  Laten we eerlijk zijn: de Nederlandse filmindustrie heeft een niet al te best imago. Geregeld komen er films uit die zeer goed zijn, maar even vaak - of vaker - komt er weer een film uit die de plank compleet misslaat. MIchiel de Ruyter lijkt gelukkig in de eerste categorie te belanden.

  De onwijs ambitieuze film gaat over de zeeheld Michiel de Ruyter (Frank Lammers) en de oorlog die de Nederlanden destijds voerde met Frankrijk en Engeland. De film zal niet alleen gevuld zijn met epische zeeslagen, maar ook politieke intriges. En naast zo’n beetje alle grote Nederlandse sterren zal ook Charles Dance te zien zijn als de koning van Engeland. Nu maar hopen dat er geen Red Wedding op de planning staat.

  Releasedatum: 29 januari

  Mad Max: Fury Road

  Sinds de allereerste Mad Max-film uitkwam in 1979 is de naam niet meer weg te slaan uit de filmhistorie. Het post-apocalyptische Australië heeft sindsdien als rolmodel gestaan voor talloze andere films en games. Wie de eerste film nu terugkijkt zal waarschijnlijk opschrikken van het totale gebrek aan verhaal, waar Max (een piepjonge en bijna onherkenbare Mel Gibson) wraak nam op een bende knotsgekke bandieten, die zijn vrouw en kind had vermoord.

  In 2015 zal de rol van Max worden overgenomen door de Britse spierbundel Tom Hardy. Als we de trailers zien, dan zal het weer een typische Mad Max-film worden, gevuld met dikke wagens, scheurende motoren, explosies, psychopatische idioten en veel, heel veel geweld. Wie heeft daar nou geen zin in?

  Releasedatum: 15 mei

  Fast & Furious 7

  Net zoals Mad Max draaiden de Fast & Furious-films altijd om voornamelijk één ding: racen. Maar de laatste paar films is de focus van Fast & Furious telkens iets meer verplaatst en zijn het nu meer actiefilms geworden, waarin ook weleens wordt gereden met een onbetaalbare auto. En het zevende deel zal in dat opzicht niet anders zijn.

  Deel zeven zal het natuurlijk wel moeten stellen zonder hoofdrolspeler Paul Walker, die eerder dit jaar overleed in een auto-ongeluk. Wij zijn vooral benieuwd hoe het verhaal opgepakt gaat worden met dit verlies, aangezien Walker al de hoofdrol vertolkte sinds het eerste deel.

  Releasedatum: 3 april

  Jurassic World

  Op de redactie is ongeveer iedereen opgegroeid met de Jurassic Park-films. Het was voor veel mensen de eerste keer dat ze ‘in het echt’ een dinosaurus zagen en de special effects van de eerste film waren bizar goed. Sterker nog, als je de film nu zal kijken, dan ziet het er nog steeds goed uit, wat niet over elke film met veel special effects gezegd kan worden.

  Jurassic World gaat eigenlijk verder waar de Jurassic Park-trilogie ophield: de mensheid heeft nog steeds niet van zijn fouten geleerd en bouwt doodleuk een nieuw park op de eilanden bij Puerta Rica. Alles lijkt goed te gaan en de veiligheidsmaatregelen zijn deze keer ook in orde, totdat de wetenschappers van het park besluiten om een gemuteerde dinosaurus te kweken. Ze kunnen het gewoon niet laten…

  Releasedatum: 12 juni

  In the Heart of the Sea

  Het verhaal van Moby Dick is een zeer bekend verhaal, maar in tegenstelling tot veel andere sprookjes en folklore is er eigenlijk nog helemaal niks mee gedaan qua film. In 2015 zal dat veranderen, want In the Heart of the Sea is geïnspireerd op het verhaal van Moby Dick.

  In de 19de eeuw wordt een walvisvaarder ineens de prooi in plaats van de jager, als een enorme walvis het op het schip heeft gemunt. De bemanning moet het negentig dagen lang overleven, midden op de oceaan. Met een zeer sterke cast, waaronder Chris Hemsworth en Cillian Murphy, kan dit nog wel eens een stille topper gaan worden.

  Releasedatum: 13 maart

  Terminator Genisys

  De Terminator-serie heeft de afgelopen paar jaar niet veel goeds klaargespeeld. De eerste twee films van Cameron waren briljant, waarin de Terminator (Arnold Schwarzenegger) het eerst op Sarah Connor had gemunt en in de tweede film haar en haar zoon John moest beschermen. De derde en vierde film, en in mindere mate de televisie-serie, waren echter een stuk minder goed.

  In Genisys zal het verhaal verder gaan waar het ongeveer ophield. John Connor is ondertussen een volwassen man en vreest voor zijn leven, als blijkt dat er een plan is opgezet om hem uit te schakelen. En deze keer zullen er niet alleen dreiging komen uit de toekomst, maar ook uit het verleden. Gelukkig is Arnie teruggekeerd als de Terminator en zal Emilia Clarke deze keer haar opwachting maken als Sarah Connor.

  Releasedatum: 1 juli

  Pan

  Bijna elk kind dat is opgegroeid met de klassieke films van Walt Disney, zal wel bekend zijn met het verhaal van Peter Pan. De jongen die nooit volwassen wordt, in het magische land genaamd Neverland, en zijn aartsrivaal Captain Hook.

  Pan zal echter geen live action remake worden van Peter Pan, maar is plaats het verhaal juist eerder terug in de geschiedenis; het verhaal hoe de kleine Peter is getransformeert in de held Peter Pan. Maar stiekem kijken wij voornamelijk uit naar een kale Hugh Jackman als Captain Hook.

  Releasedatum: 24 juli

  The Water Diviner

  Laat het maar over aan acteur Russel Crowe om een meeslepende film te maken over een vader die op zoek gaat naar zijn verloren zoon. De Australische acteur heeft een fijn neusje wat betreft goede dramafilms, en heeft daardoor dan ook de nodige Oscars op zijn haard staan.

  In The Water Diviner speelt Russel Crowe een boer, die de gave en kunde heeft om overal water te vinden, zelfs in de meest droge plekken. Zijn leven staat echter op zijn kop als zijn zoon vermist raakt tijdens een oorlog in Turkije en hij alles op alles moet zetten om hem terug te vinden. Wij zijn zeer benieuwd of deze film kan tippen aan Crowe’s andere geniale drama’s.

  Releasedatum: 24 april

  Minions

  Het is tegenwoordig een veel voorkomend verschijnsel; men neme een populair karakter of karakters uit een film, en vervolgens geef je ze de hoofdrol in hun eigen film. Helaas is het vaak zo dat de desbetreffende film keihard flopt, omdat de kracht van het personage juist ligt in de minimale verschijningen.

  Net zoals het dit jaar verschenen Penguins of Madagascar, krijgen de minions uit Despicable Me hun eigen film. De minions zijn ondertussen geschaald naar drie unieke minions - in plaats van de honderden uit Despicable Me -, die aan het werk gaan bij een andere Super Villain. Wij hopen van harte dat deze film niet in de bekende valkuil valt.

  Releasedatum: 10 juli

  Taken 3

  Je zou bijna medelijden krijgen met Bryan Mills (Liam Neesson). In de eerste Taken wordt zijn dochter ontvoerd en moet hij haar redden uit de klauwen van vrouwenhandelaren. Vervolgens wordt in Taken 2 hijzelf en zijn vrouw ontvoerd en moet hij hen uit de situatie weten te redden. Je zou denken dat hij eindelijk wat rust krijgt, maar nee…

  In Taken 3 wordt in zijn eigen huis zijn vrouw vermoord en de schuld wordt in Bryan z’n schoenen geschoven. Uiteraard laat hij het er niet bij zitten en gaat hij op zoek naar de werkelijke moordenaar van zijn vrouw, terwijl ongeveer elke organisatie en instantie hem achter de hielen zit. Wie houdt van klassieke actiefilms, is bij Taken 3 zeker aan het juist adres.

  Releasedatum: 9 januari

  Seventh Son

  In de oudheid was je nogal de sjaak als je niet de oudste zoon was. Alles wat je vader immers bezat, viel deel aan de oudste zoon en de rest van de kinderen kon fluiten naar een deel van de erfenis. In Seventh Son is echter nog een speciaal plekje gereserveerd voor de zevende zoon in een familie; een carriere als Spook - een jager van het bovennatuurlijke.

  In Seventh Son is John Gregory (Jeff Bridges) al een behoorlijke tijd de plaatselijke Spook, maar heeft hij nog niemand om hem op te volgen. Tenminste, niet iemand die het overleefd, maar hij ziet een waardige opvolger in de boerenzoon Thomas (Ben Barnes). Eén klein probleem: hij moet het wel gelijk opnemen tegen de meest krachtige heks van het land.

  Releasedatum: 6 februari

  Jupiter Ascending

  Jupiter Ascending is een grootschalige sciencefiction productie. In de toekomst wordt een de jonge Jupiter (Mila Kunis) als dreiging gezien door de Queen of the Universe. Al snel wordt er een poging gedaan om Jupiter uit de weg te ruimen, maar - uiteraard - gaat dit helemaal mis.

  Jupiter ziet het nu als haar lot om de rollen om te draaien en de Queen of the Universe van haar troon te stoten. Ze krijgt hierbij hulp van een genetisch gemanipuleerde ex-soldaat (Channing Tatum). Wij zijn alleen wel benieuwd of deze sciencefiction wél weet te overtuigen.

  Releasedatum: 6 februari

  Kingsman: The Secret Service

  Films over spionnen zijn er in alle maten en soorten, met natuurlijk James Bond als het grote rolmodel. Kingsman is echter een film over spionnen die we echter nog nooit hebben gezien. De film kan het beste worden omschreven als een over-the-top James Bond, met een vleugje Quentin Tarantino.

  Het verhaal draait om de straatjongen Gary ‘Eggsy’ Unwin (Taron Egerton) die gerekruteerd wordt door de veteraan spion Harry Hart (Colin Firth) voor de Kingsman, een geheime organisatie. Daar worden Gary en zijn mede-rekruten klaargestoomd door Mark Strong, om een vrijwel onmogelijke missie te voltooien.

  Releasedatum: 13 februari

  Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

  Als er één film is waar vrijwel iedereen naar uitkijkt in 2015, dan is het wel het zevende deel in de Star Wars-reeks. Helaas is er nog vrijwel niets bekend over het verhaal van de film, dat deze keer onder handen wordt genomen door J.J. Abrams - die tevens ook nieuw leven blies in Star Trek.

  Volgens geruchten is Luke Skywalker (Mark Hamill) nieuwe Jedi’s aan het trainen, samen met zijn zus Leia (Carrie Fisher) en diens echtgenoot Han Solo (Harrison Ford). Dat doen ze uiteraard niet zomaar, want er is schijnbaar een nieuwe Sith opgestaan. Een Sith met een geavanceerde lightsaber die voer is voor discussie, dat weten we in ieder geval wel zeker. May the Force be with you Abrams, may the Force be with you…

  Releasedatum: 18 december

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.