Ribbit Review (Blu-ray) - Een kikker met een identiteitscrisis

  Jason Bourne zei ooit al eens ‘Godverdomme, wie ben ik?’ Dat is niet echt gepast voor een kinderfilm. En hoewel kikker Ribbit niet zijn geheugen kwijt is, vraagt hij zich wel sterk af is wie hij is. Hij lijdt aan een identiteitscrisis en voelt zich alles behalve een doorsnee kikker. Lees nu de Ribbit review!

  Normaal houden kikkers van springen en lekker zwemmen. Ribbit niet, die moet aan niets van dit alles denken. Hij zit wat in de put en bespreekt dit met zijn hartsvriendin, de eekhoorn Sandy. Maar zij begrijpt er maar niets van.

  Dan ontmoet Ribbit op een dag Deepak, een vampiervleermuis. Zijn naam doet hem eer aan, want als een ware Deepak Chopra praat hij met een Indiaas accent en moet Ribbit vooral lekker relaxt zijn.

  Daarom hypnotiseert hij Ribbit en maakt hem wijs dat hij inderdaad geen kikker is, maar eigenlijk een prins. Moeten in sprookjes een prinses gekust worden, nu moet het mannetje gekust worden. Deepak vertelt dat Ribbit een mens is, een prins. En de enige manier om zijn gedaante terug te krijgen is door een prinses (een mens) te vinden en haar te kussen.

  Ribbit Review screen 1

  Schattig

  Natuurlijk heeft Deepak hele andere redenen waarom hij deze onzin wijsmaakt, want hij hoop dat hij Ribbit zo ver onder hypnose kan krijgen zodat hij hem op kan eten, of in ieder geval zijn bloed kan drinken. Sandy biedt hulp en is er net op tijd bij. Toch gelooft Ribbit Deepak en vanaf dan kan het avonuur pas echt beginnen. Samen met Sandy gaat hij op zoek naar een echte prinses.

  Een avontuur dat niet zonder problemen gaat, want al snel komen de twee een kwaadaardige krokodil tegen die ze maar al te graag wil oppeuzelen. Dit beest zullen ze steeds weer tegenkomen.

  Natuurlijk worden de twee nooit echt opgegeten, dat zou een kinderfilm geen eer aan doen. En hoewel de hele afloop van het verhaal vol voorspelbaarheden zit, is Ribbit een zeer leuke animatiefilm. Een film die uitblinkt in referenties, al is het de vraag of de kleine kijker dat doorheeft. En een film die schattige karakters bevat. Vooral de twee hoofdpersonen, Rabbit En Sandy zijn erg leuk en vooral samen heel schattig.

  Ribbit review screen 3

  Tikkeltje slordig op zijn tijd

  Het is X die meegaat op Ribbits avontuur op zoek naar een prinses, terwijl ze zelf eigenlijk en oogje op hem heeft. Hij ziet dat niet, maar op het laatst redt hij haar met echte kikkerdaden. Op de automatische piloot gaat Ribbit opeens zwemmen én springen. Goh, misschien voelt hij zich wel meer kikker dan hij in eerste instantie dacht.

  Hoewel het grootste gedeelte van de film dus leuke elementen bevat, is de animatie niet foutloos. De verschillen in gedetailleerde omgevingen zijn enorm. Waar sommige gebieden er prachtig uitzien, zien later bossen en water er uit als lelijke vlakken. Terloops komen er soms figuren voorbij die helemaal niet schattig of leuk zijn. Het zijn stukken die niet zo goed bij de gehele film horen.

  Ribbit review screen 2

  Niet perfect, wel erg vermakelijk

  Ondanks deze kleine schoonheidsfoutjes is Ribbit wel een leuke kinderfilm. Het is weer eens wat een anders; een kikker die op een prinses jaagt. Dus ben je nog op zoek naar een animatiefilm en zoek je wat humor? Dan is Ribbit helemaal aan jou besteed!

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Kikker met identiteitscrisis
  • Grappige verwijzingen
  • Kikker die op zoek moet naar prinses ipv andersom
  • Vampiervleermuis Deepak
  • Niet alle karakters even interessant

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.